Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Кујнски бојлер или проточна чешма?

28 јануари 2017
2.104
4.857
Ресен
Немам искуство ни со едно ни со друго а ќе треба да земам па би сакал ако некој има време да ме насочи.

Ќе се користи повремено ако е тоа од помош и водата е доста тврда.

Ви благодарам.

G4M3R

user
26 јуни 2012
1.091
1.391
Најдобро ако можеш од малите проточни бојлери за во кујна(не обичен). Проточна чешма во никој случај не би ставил.

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.370
2.793
ја имам оваа година и нешто. Не сум имал никакви проблеми до сега. Освен хлорот кој ја запушува. Но лесно се одвртува тоа и се чисти. Внатре не сум имал потреба да ја отварам да ја чистам за сега.

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.811
4.526
Неготино
Најдобро ако можеш од малите проточни бојлери за во кујна(не обичен). Проточна чешма во никој случај не би ставил.
При вакви аргументи, ве молам ОБЈАСНЕТЕ зошто не е добра идеја.
Еве пример ние користевме бољерче мало долго време. Потоа секаде каде што имаше чешма (вкупно 4) ставивме проточна. Се користат веќе со години и нема никаков проблем.
Во два стана во Скопје каде што седев, исто имаше вакви чешми и имаше проблем со решетката напред, често се затнуваше, но лесно се вадеше и се чистеше и продолжував по старо.

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.599
3.072
Немам искуство ни со едно ни со друго а ќе треба да земам па би сакал ако некој има време да ме насочи.

Ќе се користи повремено ако е тоа од помош и водата е доста тврда.

Ви благодарам.
Користам проточно бољерче/чешма за во кујната, во Скопје (со тврда вода), би ти препорачал слободно да си монтираш и ти.
Треба повремено да се исчисти, ама пошто повремено ќе го користиш, чистењето можи да биди еднаш на неколку години.
Освен ситцето на излез од лулата, таму видливо поќе бигор ќе се насобери, ама па тоа е лесно одвртливо и лесно се чисти (можи да го ставиш во филџан со бела оцетна киселина, да - таа за салата, и за пола саат или саат киснење, ќе се исчисти бигорот).

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Офтопик

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно