Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Кога би бил твој IT.mk....

esquimaux

lurker
16 јануари 2016
621
1.039
Скопје
Што е со спам на постови од страна на некои нови членови, кои јавно кажуваат дека собираат мислења за да огласат нешто? 2 дена читам непотребни коментари во секоја една тема. мислев дека правило на форумов е, ако немаш да кажеш нешто паметно/продуктивно, поубаво не кажувај ништо.

Правилата на форумов никогаш не важеле или пак се така креирани да лесно се заобиколуваат без никакви реперкусии. Се почесто гледам огласи со префикс проценка иако уопште не се бара проценка само се избегнува јавно ставање на цена, и нормално следи понуди/цена инбокс и сл. Огласување за други членови не смее додека огласување за други "не-членови" смее. Ако немате услови да огласувате боље бриши акаунтот и барај услуга од некој да ти огласи, пошо заеби логика. Се откажуем од пријавување постови више смачува од селективно модерирање..

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.882
34.183
roka.mk
На сите пријави се реагира.
И нема селективност по 150ти пат ќе кажам.
Правилата на форумов никогаш не важеле или пак се така креирани да лесно се заобиколуваат без никакви реперкусии. Се почесто гледам огласи со префикс проценка иако уопште не се бара проценка само се избегнува јавно ставање на цена, и нормално следи понуди/цена инбокс и сл. Огласување за други членови не смее додека огласување за други "не-членови" смее. Ако немате услови да огласувате боље бриши акаунтот и барај услуга од некој да ти огласи, пошо заеби логика. Се откажуем од пријавување постови више смачува од селективно модерирање..

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.814
10.135
Нашите впечатоци за Anhoch Premium салонот ⋆ IT.mk

Ова е PR статија? Нели обично ги обележувавте?

П.с. Мислам дека да се трудевте, немаше да можете подосадна и празна репортажа од ова да пишете. Имало гужва, има гејминг зона и има аудио зона (како што и пишуваше насекаде, ништо плус не додадовте), имало луѓе на каса и најмногу детали за новите електронски цени. Паѓате во квалитет премногу...

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.223
16.377
Факт е дека текстовите на портал не се пишуваат професионално и тоа е тоа, џабе ќе коментираш. Прифати го тоа, помири се со истото и цепај даље без стрес и нервоза, остај ги човеците нека си тераат.

spiritBreaker

LaravelMaster
27 октомври 2015
3.849
5.016
Писти Охту
Факт е дека текстовите на портал не се пишуваат професионално и тоа е тоа, џабе ќе коментираш. Прифати го тоа, помири се со истото и цепај даље без стрес и нервоза, остај ги човеците нека си тераат.
Ако ги остај човеците да си тераат, тогаш кај да е ќе опаднат текстовите и ќе бидат баш ко маалски муабет пред кооперација. Ако не ги туркаш/критикуваш, тогаш како ќе одат напред (во смисла на креирање квалитетни текстови)?

1s3ct0wN

hello world
18 септември 2013
447
416
За мене статијата беше одлична и најважно информативна. Не знаев дека има посебна аудио и гејминг соба нели ова е единствениот салон кој го нуди истото, како тоа не е за да се пише статија во ит сајт како итмк.
Нашите впечатоци за Anhoch Premium салонот ⋆ IT.mk

Ова е PR статија? Нели обично ги обележувавте?

П.с. Мислам дека да се трудевте, немаше да можете подосадна и празна репортажа од ова да пишете. Имало гужва, има гејминг зона и има аудио зона (како што и пишуваше насекаде, ништо плус не додадовте), имало луѓе на каса и најмногу детали за новите електронски цени. Паѓате во квалитет премногу...

Испратено од HRY-LX1 преку IT.mk форум апликација

• ми се допаѓа
Реакции: D

Avid

senior
21 јануари 2009
6.467
11.538
Скопје
Статијата беше просечна онака ни за хејтање ни за фалење.
Јас имам поголем проблем што неколку пати налетувам на статии кои препорачуваат програми што го „забрзуваат компјутерот“ и прават „оптимизација“ на регистрито.

6 ноември 2012
2.082
2.250
Скопје
-={K-O-R-U-N}=-'s setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 7 3700x / AMD Wraith Prism Cooler
Motherboard
ASUS ROG STRIXX B450-F
Storage
Kingston KC2000 NVMe PCIe SSD
PSU
Corsair HX1000 (full modular)
RAM
4 x 8gb G-SKILL Sniper X 3200Mhz
Video card
Gainward RTX 3090 Phoenix
Case
Lian-Li Lancool 215
Mouse
Razer Deathadder v2 X Hyperspeed
Keyboard
GMK67 Custom build
Audio
Asus ROG Delta Core \ HyperX USB Amp
Monitor
Samsung Odyssey G7 32" QHD 240Hz \ BenQ PD3200Q 32" QHD
OS
Windows 11 Pro
Јас имам поголем проблем што неколку пати налетувам на статии кои препорачуваат програми што го „забрзуваат компјутерот“ и прават „оптимизација“ на регистрито.

Кај и да е: "How to download more ram?"

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.814
10.135
За мене статијата беше одлична и најважно информативна. Не знаев дека има посебна аудио и гејминг соба нели ова е единствениот салон кој го нуди истото, како тоа не е за да се пише статија во ит сајт како итмк.

Испратено од HRY-LX1 преку IT.mk форум апликација

Дека има гејминг и аудио соба имаше на сите флаери. Поентата беше да дознаеме повеќе за тоа, а не дека имало гужва и луѓе, па дека толку гужва имало што отишле низ парк да прошетаат и се вратиле за саат и пол.

Avid

senior
21 јануари 2009
6.467
11.538
Скопје
@Fatal1ty_ дали скоро планирате да направите апгрејд на Xenforo (ако е уствари работава за апгрејд, може да е нешо друго, не се разбирам) за да може да се ставаат реакции на постовите наместо само лајк?

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Да не отворам нова тема, втф стана работава кога сакав да лајкнам пост... :D

1233.png

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.510
31.975
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64

Kомпјутерот може не, ама андроид и тек како!
Дали можете да го забрзате вашиот Android телефон? ⋆ IT.mk

имате неколку годишен Android телефон, но забележувате дека, во последно време, е значително поспор од вообичаено?

Доколку тоа е случајот, пред да почнете да разгледувате нови телефони, размислете дали од неодамна имате инсталирано некои апликации и дали е можно тие да се причината за неочекуваното успорување. Во случај да многу го користите телефонот, можно е да е преполн со податоци и апликации. Пробајте да ги избришете оние апликации кои не ги користите или побарајте нивни, помалку захтевни алтернативи. На пример, Facebook (Messenger) имаат Lite верзии кои трошат значително помалку ресурси.

Вториот чекор би бил да го избришете непотребното ѓубре. Постапката за таквото нешто се крие во Files апликацијата на Google.

За одличен увид за искористеност на просторот, користење ресурси од апликации и ред други работи кои влијаат на оптимизацијата, ви ја препорачуваме апликацијата CCleaner. Со неа, се вршат секојдневни анализи на начините на кој се трошат вашите ресурси и релативно точно можете да знаете која апликација си зема за право не само да го успорува телефонот, туку и да ја троши батеријата.

• ми се допаѓа
Реакции: Avid

fuzzjaw

poweruser
13 јануари 2014
2.062
3.832
Се коментираше за ова и претходно, ама вистина не сфаќам која е потребата од вакви скоро clickbait наслови, како и изоставање на критични информации од текстовите. Се однесува на текстот подолу, кај што и насловот, и целиот текст вели дека игрите се бесплатни во наредните два месеци, ама нигде не е напишано дека игрите не ги добивате, туку само имате можност да ги играте во тие два месеци. Моето сфаќање на текстов е дека можам да ги земам било кога во наредниве два месеци и остануваат мои. Можда некој ќе рече дека е open to interpretation, ама се работи за факти, а не нечие мислење, така да не гледам потреба од тоа. Зошто да не се додадат тие неколку збора?

Сите Half Life игри се бесплатни! ⋆ IT.mk

Иако претходново некој ќе го сфати како nitpicking, еве една посериозна забелешка. Зошто воопшто нема труд квалитетот на напишаните текстови да се крене на повисоко ниво? Работава изгледа ко полицајци застанати на раскрница "колку да наполнат квота со казни", од изборот на наслови и теми (апликации за забрзување на компјутер/телефон, пример), до самото пишување на текстовите кои се полни со грешки и глупости, а ете, пример е погорниот, некогаш се и нецелосни. Уназад низ страните на темава гледам дека подолг период се укажува на работиве што ги спомнав, ама нема никаква иницијатива да се промени било што.

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.223
16.377
Иако претходново некој ќе го сфати како nitpicking, еве една посериозна забелешка. Зошто воопшто нема труд квалитетот на напишаните текстови да се крене на повисоко ниво? Работава изгледа ко полицајци застанати на раскрница "колку да наполнат квота со казни", од изборот на наслови и теми (апликации за забрзување на компјутер/телефон, пример), до самото пишување на текстовите кои се полни со грешки и глупости, а ете, пример е погорниот, некогаш се и нецелосни. Уназад низ страните на темава гледам дека подолг период се укажува на работиве што ги спомнав, ама нема никаква иницијатива да се промени било што.

Се сложувам. Неколку пати сум забележал, немало никаква реакција ниту иницијатива. Back at the office, ми се смеат кога ќе видат дека имам отворено IT.mk

fuzzjaw

poweruser
13 јануари 2014
2.062
3.832
Се сложувам. Неколку пати сум забележал, немало никаква реакција ниту иницијатива. Back at the office, ми се смеат кога ќе видат дека имам отворено IT.mk

Јас само форумот го користам, баш од оваа причина многу ретко отварам да прочитам било што од статиите. И нема промена.

Буџет е проблемот

Би можел да појасниш малку? Not picking a fight, вистина ме интересира.

Avid

senior
21 јануари 2009
6.467
11.538
Скопје
Би можел да појасниш малку? Not picking a fight, вистина ме интересира.
Нема што многу да се објаснува. Нема популарен македонски сајт/форум/комјунити што се нема пожалено дека не праат пари од тоа, туку напротив, некогаш и губат пари.
Бадијала не правеа пари, Кајгана не прават пари, еве сега и ИТ изгледа не прави пари.
Ова они го прават од љубов, заработката е минимална а некогаш и одат со загуба.

fuzzjaw

poweruser
13 јануари 2014
2.062
3.832
Нема што многу да се објаснува. Нема популарен македонски сајт/форум/комјунити што се нема пожалено дека не праат пари од тоа, туку напротив, некогаш и губат пари.
Бадијала не правеа пари, Кајгана не прават пари, еве сега и ИТ изгледа не прави пари.
Ова они го прават од љубов, заработката е минимална а некогаш и одат со загуба.

Тоа ми е јасно. Ама очигледно веќе има луѓе што прават research и трошат време да напишат статија. Само квалитетот е во прашање, тоа и ми беше критиката. Ако се губат пари, нека не се пишуваат воопшто статии, и тоа е тоа. Ептен се ради реда.

• ми се допаѓа
Реакции: D

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.223
16.377
Тоа ми е јасно. Ама очигледно веќе има луѓе што прават research и трошат време да напишат статија. Само квалитетот е во прашање, тоа и ми беше критиката. Ако се губат пари, нека не се пишуваат воопшто статии, и тоа е тоа. Ептен се ради реда.
Епа нејќат да потрошат време, затоа и квалитетот.
За да имаш квалитетни статии треба да платиш некого карикирам 1500 евра месечно бруто и ќе имаш квалитетни статии.

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.882
34.183
roka.mk
За да имаш квалитетни статии треба да платиш некого карикирам 1500 евра месечно бруто и ќе имаш квалитетни статии.
This ^ Не сум компетентен да објаснувам детали, За тоа треба D да објасни, но квалтетна статија со рисрч кошта многу повеќе од информативна статија.

fuzzjaw

poweruser
13 јануари 2014
2.062
3.832
Епа нејќат да потрошат време, затоа и квалитетот.

This ^ Не сум компетентен да објаснувам детали, За тоа треба D да објасни, но квалтетна статија со рисрч кошта многу повеќе од информативна статија.

Работам како content writer веќе 6 години, затоа и имав забелешки на конкретнава тема. Ама да, јасно ми е зошто е квалитетот таков каков што е. Фала.

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.223
16.377
Работам како content writer веќе 6 години, затоа и имав забелешки на конкретнава тема. Ама да, јасно ми е зошто е квалитетот таков каков што е. Фала.
Епа учествувај малце ако имаш вишок време :)
Ќе те плаќаме ние од членарина :) освен ако не пишуваш за Фемина, у тој случај .... продолжи д си пишуваш, заборави дека нешто сум спомнал :eek:h:

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Офтопик

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно