Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Кога би бил твој IT.mk....

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Дали има шанси да се стави некој плагин на форумов да ги прикажува спецификациите од пц, на мобилен?

Sent from my Huawei P20 Lite using Tapatalk

windows8

lurker
12 февруари 2012
790
1.037
Скопје
windows8's setup  
Motherboard
MSI B350 PC MATE
Keyboard
CANYON
Monitor
DELL P2416D
OS
Windows 10 x64
Да се отвори униварзална тема за оглас “купувам“ да не мора да се отвара теми за секакви ситници, да имаме една посебна тема кај што може секој да побара нешто за брза продажба.
Пример: купувам 2gb ddr2. да не мора посебна тема за тие 2gb ddr2 туку ќе се пише во универзалната тема “купувам“
Незнам зошто нема таква тема, дали сте дискутирале претходно за ова ама мислам дека ќе биде од помош, мене многу пати нешто ситници ми требале од денес за утре или во моментот, ќе прегледам набрзина огласи ако не најдам барам од др место не отварам специјално тема за тоа, а можеби некој од нас го имал тоа што го барам.

6 ноември 2012
2.082
2.250
Скопје
-={K-O-R-U-N}=-'s setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 7 3700x / AMD Wraith Prism Cooler
Motherboard
ASUS ROG STRIXX B450-F
Storage
Kingston KC2000 NVMe PCIe SSD
PSU
Corsair HX1000 (full modular)
RAM
4 x 8gb G-SKILL Sniper X 3200Mhz
Video card
Gainward RTX 3090 Phoenix
Case
Lian-Li Lancool 215
Mouse
Razer Deathadder v2 X Hyperspeed
Keyboard
GMK67 Custom build
Audio
Asus ROG Delta Core \ HyperX USB Amp
Monitor
Samsung Odyssey G7 32" QHD 240Hz \ BenQ PD3200Q 32" QHD
OS
Windows 11 Pro
Да се отвори униварзална тема за оглас “купувам“ да не мора да се отвара теми за секакви ситници, да имаме една посебна тема кај што може секој да побара нешто за брза продажба.
Пример: купувам 2gb ddr2. да не мора посебна тема за тие 2gb ddr2 туку ќе се пише во универзалната тема “купувам“
Незнам зошто нема таква тема, дали сте дискутирале претходно за ова ама мислам дека ќе биде од помош, мене многу пати нешто ситници ми требале од денес за утре или во моментот, ќе прегледам набрзина огласи ако не најдам барам од др место не отварам специјално тема за тоа, а можеби некој од нас го имал тоа што го барам.

Не се согласувам, многу попара ќе се напраи се на една тема, па кој на кого реплицирал, па барај 50 страни уназад....
Вака си пишуваш во Search тоа што ти треба, да го побара по наслов само во подфорумот Купувам и ајт.

Последна промена:

krema

OG
24 јуни 2009
15.777
15.875
youtu.be
Така е, кој резервирал па по два дена одрезервирал, кој повлекол од продажба, па кој продал а заборавил да пише „продадено“.
Халс менталиптус ќе биде. :)

Costigan_Jr

poweruser
5 јули 2013
2.959
4.169
Сметам дека треба да се воведе автоматска цензура на пцовки и навредливи зборови. Истите да бидат означени на експлицитен начин(со * или во боја некако) за да може да се воочи веднаш кој е склон кон вреѓање и кој на кое културолошко ниво е способен да комуницира. Секоја пцовка или вулгарност да му одзема од поените кои ги стекнал на форумот. Истовремено, после одреден број на негативни поени да добие привремен бан. После 3 банирања да се банира перманентно. Многу "разуздани" прсти има и добро би дошло тоа, како освежување на форумов, да се внимава на културата на обраќање.

Она што е најзначајно е да биде автоматски систем, не рачен, така да бан да се добива по автоматизам. Не за друго, туку да им е раат главата на модераторите, барем за оние експлицитните случаи. За оние поимплицитните ќе треба рачно, али сепак во помал број ќе бидат (или не? :) )

Како и да е, имам забележано дека од технички аспект е решлив проблем и би било добро да се имплементира.

krema

OG
24 јуни 2009
15.777
15.875
youtu.be
Потполно се согласувам со @Costigan_Jr

Пред кратко време се дискутираше дека нема политика на овој форум, без разлика која политичка опција е на власт.

Screenshot from 2019-04-04 01-34-18.png

Costigan_Jr

poweruser
5 јули 2013
2.959
4.169
Потполно се согласувам со @Costigan_Jr

Пред кратко време се дискутираше дека нема политика на овој форум, без разлика која политичка опција е на власт.

Погледнете го атачментот 73841
Не се спомнува политичка опција во мојот пост :) Факт е дека крвта сакаат да ни ја испијат, како тргнаа. Не е ни битно, битно ми е сепак за последните 2-3 години откако се промена власта, се промена и праксата и доста закони. Сепак морам да спомнам период, и покрај сарказмот кој може слободно да биде отстранет, еве, да не ги погодува чувствата на навивачите/симпатизерите на таа "политичка" екипа. :)

Едит - го едитирав постот да не боде очи. Во право си колега, понекогаш преовладуваат страстите, лошо е кога се негативни :) Дефинитивно нема полошо од неутралност, односно објективност...секогаш ќе постојат тие негативни ставови без оглед на тоа кој е субјектот кој управува со државата.

Последна промена:

krema

OG
24 јуни 2009
15.777
15.875
youtu.be
@Costigan_Jr
Сакал - нејкел ти индиректно ги посочи како крвоцицачи, не ми е поентата да бранам опција, поентата е да не се разгоруваат политички страсти на форумот.
btw Следењето и потеклото на парите е од огромно значење, но за тоа може во друга тема.

Costigan_Jr

poweruser
5 јули 2013
2.959
4.169
@Costigan_Jr
Сакал - нејкел ти индиректно ги посочи како крвоцицачи, не ми е поентата да бранам опција, поентата е да не се разгоруваат политички страсти на форумот.
btw Следењето и потеклото на парите е од огромно значење, но за тоа може во друга тема.
Средено, едитирав. Моја грешка. Повеќе ми беше целта да се насмееме на маката.

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.223
16.377
Не се сложувам дека давање на лично мислење за перформансите на власта е муабет кој вклучува политика. Моменталната ситуација е таква каква што е и тоа е факт без оглед на тоа дали некому ги повредува чувствата или не, тоа е негов проблем. И не мислам дека треба да се цензурираат личните мислења на сметка на чувствата на некој друг. Треба тој другиот да сфати дека ова е јавен форум, дека никој не го напаѓа НЕГО ДИРЕКТНО туку некој трет ентитет.

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.882
34.183
roka.mk
Сметам дека треба да се воведе автоматска цензура на пцовки и навредливи зборови. Истите да бидат означени на експлицитен начин(со * или во боја некако) за да може да се воочи веднаш кој е склон кон вреѓање и кој на кое културолошко ниво е способен да комуницира. Секоја пцовка или вулгарност да му одзема од поените кои ги стекнал на форумот. Истовремено, после одреден број на негативни поени да добие привремен бан. После 3 банирања да се банира перманентно. Многу "разуздани" прсти има и добро би дошло тоа, како освежување на форумов, да се внимава на културата на обраќање.

Она што е најзначајно е да биде автоматски систем, не рачен, така да бан да се добива по автоматизам. Не за друго, туку да им е раат главата на модераторите, барем за оние експлицитните случаи. За оние поимплицитните ќе треба рачно, али сепак во помал број ќе бидат (или не? :) )

Како и да е, имам забележано дека од технички аспект е решлив проблем и би било добро да се имплементира.
Има, Screenshot Но системот никогаш не проработе не знам од која причина...

Jedah

user
6 ноември 2007
1.333
2.325
Jedah's setup  
Processor & Cooler
CPU AMD Ryzen 5 5500 6-Core 3.6GHz (4.2Ghz Turbo) & CoolerMaster Hyper H411R
Motherboard
ASUS PRIME B450M-K
Storage
SSD: M.2 Corsair NVMe MP510 240GB / HDD: SAMSUNG F1R HE103UJ 1TB / HDD TOSHIBA DT01ACA 1TB
PSU
Cooler Master MasterWatt Lite 700W, 230V, 80Plus, HDB fan, Active PFC
RAM
G.SKILL Ripjaws V Series F4-3200C15D-16GVR 16 GB (8 GB x 2) DDR4 3200 MHz CL15
Video card
ZOTAC GAMING GeForce RTX 3060 12GB GDDR6
Case
XIGMATEK MOON KNIGHT 4XRGB FAN MID-TOWER
Mouse
Logitech Optical M100 USB Black
Keyboard
E-YOOSO M-11 60% mechanical
Audio
Logitech S-220 2.1
Monitor
LG 24'' Full HD IPS Monitor with FreeSync™ (24MP60G-B)
OS
Windows 11
... би го средил пребарувањето во форумов.
Google и неговото надворешно индексирање ми дава порелевантни резултати од самиот search engine на форумов.

Krk198

hello world
14 септември 2016
341
308
Krk198's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 - Wraith Stealth Cooler
Motherboard
Gigabyte B450 AORUS ELITE AM4
Storage
Gigabyte SSD 256GB / WD HDD 2TB
PSU
550W Deepcool DN550 80Plus Black
RAM
8GB DDR4 3200Mhz Kingston CL16 HyperX Fury Black x 2
Video card
XFX GTS XXX Edition RX 580 4GB OC+
Да може да се постираат твитови преку полето Медиа.

upload_2019-4-4_14-22-22.png

lynx

poweruser
4 септември 2008
3.722
3.574
Може ли да се додаде scroll to top копче и на декстоп верзијата, не само за мобилни дисплеи? Скролање до нови мислења линкот некогаш знае да биде заморно, поготово теми со постирани фул големина на слики.

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.439
5.600
Може ли да се додаде scroll to top копче и на декстоп верзијата, не само за мобилни дисплеи? Скролање до нови мислења линкот некогаш знае да биде заморно, поготово теми со постирани фул големина на слики.
Clipboard 1.png <<<
Ако мислиш на тоа десно, има.

Ако користиш вивалди, можеш да си подесиш шорткат или гестикулација со Scroll to top команда и да го имаш на било кој сајт.

DarthJe5us

poweruser
2 јануари 2012
3.124
2.343
Не поставуваше форумот сам насловите од линкови и вметнуваше слики автоматски?

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.776
3.495
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Не поставуваше форумот сам насловите од линкови и вметнуваше слики автоматски?

За линкови уште е така, видеата сами се ембедираат, само за твитови има проблем, друго мислам е исто...

toshex

the fool
18 септември 2013
6.612
8.257
Мелмак
пингање од тапаток не дава предлози/сугестии. тоа би го средил. исто нема опција за приватна опција врз основа на мислење ко шо има на десктоп.

Испратено од s8+ преку IT.mk форум апликација

goce03

user
20 јануари 2015
1.600
3.212
Skopje
goce03's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-10500
Motherboard
ASUS PRIME B460M-A
Storage
SSD Kingston NVMe A2000 1TB /HDD Toshiba P300 2 TB
PSU
Cooler Master MWE 600W White
RAM
2x8 DDR4 Kingston HyperX Predator
Video card
INNO3D RTX 2060 SUPER
Case
CoolerMaster Case K350
Monitor
HP EliteDisplay e232
OS
Win 10
Само што ми избришавте мислење, (што е сосема ок), па така приметив дека добив известување дека ми е избришано мислењето како и краток коментар за причината за бришењето.
Последнава измена на форумов супер и е за поздравување.

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно