Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Кога би бил твој IT.mk....

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.223
16.377
Директно би банирал перманентно јузери кои не исполнуваат услови,а си огласуваат хардвер.
Си начекуваат коа нема никој од админите онлајн,си го лупаат огласот во некоја тотално неповрзана тема(нормално неможат во огласи зошто немаат привилегии за огласување) и додека видат админите/модераторите хардверот е веќе огласен.Типот си завршил работа и после по пм си прави дилови.
Крајно педерска тактика која само со бичкија у старт се решава :)

Абе демек викаат со насилство не било убаво, ама така најубаво се решаваат проблемите :eek:ffended:

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.882
34.183
roka.mk
Директно би банирал перманентно јузери кои не исполнуваат услови,а си огласуваат хардвер.
Си начекуваат коа нема никој од админите онлајн,си го лупаат огласот во некоја тотално неповрзана тема(нормално неможат во огласи зошто немаат привилегии за огласување) и додека видат админите/модераторите хардверот е веќе огласен.Типот си завршил работа и после по пм си прави дилови.
Крајно педерска тактика која само со бичкија у старт се решава :)

Во глобала тоа и се прави...

Јас да се надоврзам би ставил опција ко на секој форум софтвер со Ctrl + Enter да се постира напишаното а не да мора копче да кликам. (десктоп)

Испратено од s8+ преку IT.mk форум апликација

Ќе го ставиме на TODO

Абе демек викаат со насилство не било убаво, ама така најубаво се решаваат проблемите :eek:ffended:
Море заушки само :)

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.223
16.377
Дали може администрација да зачисти малце сталкери?
Да се избришат сите акаунти креирани пред години и години а немаат ниту еден пост? Не ме интересира дали се логираат или не, само да ги нема. :sick:

3 ноември 2012
868
1.896
Area 51
Трајче Дрварчето's setup  
Processor & Cooler
Intel 8088, 4.77MHz
Storage
dual 160KB 5.25-inch disk drives and 10 MB HDD
RAM
16K on-board RAM
Video card
Monochrome Display Adapter
Audio
1-channel PWM
Monitor
IBM 3270
OS
PC-DOS v1.0
Не биди расист!
Не гледам проблем да си стојат регистрирани и да си читаат, да поднаучат нешто. Се додека не сметаат со инаетења, навреди, докажувања... нека ги, нека си седат. Поарно тие отколку некои што ќе се расфрлаат без врска постови наоколу само за да имаат право да продадат нешто, или оние: „можи да прашам, како се бриши рисајкл бин?“ :)

П.С. Знам дека идејата ти е од членот зачленет во 2014 година кој се почувствува повикан да реагира на ругање на Анхоч, го скрше мразот конечно :)

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.223
16.377
Не биди расист!
П.С. Знам дека идејата ти е од членот зачленет во 2014 година кој се почувствува повикан да реагира на ругање на Анхоч, го скрше мразот конечно :)

Ја би администрација да го скрше мразот конечно.
На други сериозни форуми си има вакво правило, не гледам причина зошто не би имало и тука.

Banjifiko

poweruser
28 октомври 2008
3.969
6.068
Skopje
Да се избришат сите акаунти креирани пред години и години а немаат ниту еден пост? Не ме интересира дали се логираат или не, само да ги нема. :sick:
Тооооо. Астро за председник!

Испратено од Mi A1 преку IT.mk форум апликација

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.882
34.183
roka.mk
Форумот има лимитиран преглед на теми за не регистрирани корисници, па за таа цел луѓето си прават акаунти за да можат да не читаат. Ако се бришат акаунтите за не активни членови, им се скратува правото за читање на форумот, што искрено не е фер...за не?

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.223
16.377
Форумот има лимитиран преглед на теми за не регистрирани корисници, па за таа цел луѓето си прават акаунти за да можат да не читаат. Ако се бришат акаунтите за не активни членови, им се скратува правото за читање на форумот, што искрено не е фер...за не?
Епа зошто е тогаш лимитираниот преглед за нерегистрирани корисници?

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.882
34.183
roka.mk
Па не би го нарекол тоа така но нека биде,
Одлуката со лимитот е донесена со цел да се регистрираат нови членови кои во секое време можат да влезат во дискусија доколку сакаат, а со тоа и да придонесат на форумот на било кој начин.
Не би ги нарекол ботови, бидејќи со таквите се справуваме експресно.

ПС одлуката со лимитирањето не е конечна одлука, истат може да се тргне во секое време доколку се испостави дека така е подобро

O

Oliver!

Гостин

Немој така грубо, тоа се сè интроверти, таман се отвориле ти сакаш да ги кинеш :)))

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.223
16.377

Во општо не е смешно, ниту интересно. Јас не знам администрацијава дали воопшто ги чита постовите на порталот. Збунет сум, знам дека се писмени луѓе но сепак не можам да верувам што читам во секој втор пост.

• ми се допаѓа
Реакции: D

D

Администратор
31 март 2007
4.139
4.348
www.aqtos.com
Во општо не е смешно, ниту интересно. Јас не знам администрацијава дали воопшто ги чита постовите на порталот. Збунет сум, знам дека се писмени луѓе но сепак не можам да верувам што читам во секој втор пост.

Agreed за текстов. Тргнат е.

Pulse

user
26 октомври 2014
1.552
1.665
127.0.0.1
Дали можеме ние како членови да менуваме колку поста да се прикажуваат во "Нови Мислења"?
После работен ден, седнувам на пц, скролам само 25 нови мислења, многу ретко идам на втора страна.
50 би било идеално :)

igor_igor

poweruser
2 септември 2012
2.286
3.985
Скопје
igor_igor's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-14400F + Deepcool AG400 V2 ARGB White
Motherboard
ASrock B760M-HDV/M.2 White
Storage
SSD Kingston NV1 500GB M.2 / HDD Seagate BarraCuda 2TB (ST2000DM008)
PSU
Cooler Master V750 GOLD V2
RAM
2 x 16GB (32GB) Kingston HyperX FURY RGB 6000MHz DDR5
Video card
ASRock Phantom Gaming D RX 6800 16GB OC
Case
White Shark Bullet Gaming GCC-2303 White
Mouse
A4 X5 MAX Bloody Gaming Esports Stone Black
Keyboard
X7 A4tech G800 MU
Monitor
Cooler Master GM238-FFS 144hz IPS / AOC D2357Ph Led 3D
OS
Windows 11 Pro
Што има врска кој колку постови има, па сите некогаш почнале со 0 па стигнале до незнам каде на марс да речеме.
Нормално постарите членови некои од нив се знаат помеѓу себе, можеби некогаш направиле и дил измеѓу, ама сега ако некој има 0 или 10 поста и по дифолт немора да значи дека е "лошото момче".

Јас да речеме сум имал контакт со повеќе членови што имале 0 или малку постови дури некои од нив ми кажале цитирам: " мислев дека нема да ми одговориш затоа што имам 0/0 ".
Не ги гледам така работите, и одговарам на сите, дури и ќе им помогнам со сето мое знаење какво е такво е. :)
Дај олабавете више со тие постови, мислења што и да се аман...

HardCorec

poweruser
4 ноември 2013
3.607
5.572
dominion.mk
HardCorec's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 12400F
Motherboard
Asus B85 Pro Gamer
Storage
SSD Kingston 2TB
PSU
Cooler Master B500
RAM
HyperX Beast 4x16gb
Video card
GTX 1660 Super
Case
Cooler Master HAF
Mouse
Asus Echelon
Keyboard
Cooler Master Storm
Monitor
Philips 276E
OS
Windows 10 Pro 64bit
Абе не дека јас не одговарам на такви членови ама има еден куп што ми пишале, "гледам позната ти е работата со микротик... wifi..etc... кај нас во фирма имаме проблем ајде реши го" , ОК ке прашам каков е проблемот и ке си кажам цена а после тоа ке добијам одговор дека мислел као јас ке му конфигурирам или делам совети 24/7 за џабе.
Ако било за плаќање знаел каде да се обрати.
0 мислења а е член од 2010, го мрзи да сподели знаење а вамо бара помош, тие што се скоро дојдени а немаат мислења е ОК.

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.396
12.336
Скопје
androgaming.com
И сега зошто го избришавте муабетот за 0/0 корисници? Како е оф топик?

Кога би бил мој IT.com.mk би забранил на кориснички профили постари од една година со 0/0 мислења да пишуваат ПП на било кој.

Еее више...

п.с. ова не е хејт кон новорегистрираните корисници со малце мислења, баш спротивното.

TATA_MATA

poweruser
25 март 2013
2.150
3.023
Кога ќе се отвори страната од мобилен, во горниот дел ги дава прво Омилени мислења, па Нови мислења, а за Надгледувани теми треба да се кликне на ...(трите точки) за да се дојде до drop down менито и да се одбере Надгледувани теми.
Знам дека има уште едно drop down мени за да се пристапи до Надгледувани теми, но не ли е полесно и пологично
-првите две опции да бидат Нови Мислења и Надгледувани теми, а Омилени мислења да се премести во drop down менито заради побрза навигација?

• ми се допаѓа
Реакции: D

D

Администратор
31 март 2007
4.139
4.348
www.aqtos.com
И сега зошто го избришавте муабетот за 0/0 корисници? Како е оф топик?

Кога би бил мој IT.com.mk би забранил на кориснички профили постари од една година со 0/0 мислења да пишуваат ПП на било кој.

Еее више...

п.с. ова не е хејт кон новорегистрираните корисници со малце мислења, баш спротивното.

Беа избришани постови кои забегаа во оф топик со препукувања меѓу членовите, не заради 0/0 корисници.

Ја разбираме поентата и барањето, ама за жал не држи вода. Неможе да се бришат 0/0 корисници, може да се разгледа едино 0/0 корисници коишто не се логирале X години да ги избришеме како неактивни, ама тие што се активни со 0/0 не. Ке размислиме поубаво на темава.

• ми се допаѓа
Реакции: Avid

D

Администратор
31 март 2007
4.139
4.348
www.aqtos.com
@D Па корисници што последен пат се логирале до 07.02.2016 и имаат 0/0 се 7,189 :)

Тогаш боље да почнеме кампањи да ги мотивираме и да ги активираме (како што веќе работиме на случајот) наместо да ги бришеме. :)

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно