Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Кинески веб продавници што испорачуваат до Македонија

uwemi

poweruser
20 февруари 2011
4.761
4.323
Skopje
2b.com.mk
uwemi's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 3450s
Motherboard
Gigabyte GA-z68xpUD3
Storage
Samsung EVO 840 / 320GB + 1TB HDD.
PSU
CM SilentPro 700W
RAM
2x4GB Kingston - 1333mhz
Video card
Sapphire R9 280x Vapor-X
Case
CoolerMaster K-350
Mouse
Logitech MX-518
Keyboard
A4Tech B120 Red BackLight
Audio
Creative Inspire P380 2.1
Monitor
BenQ RL27" + SyncMaster 24"
OS
Windows 7 / 64Bit
Nekoj da mi kaze kako da kupuvam od Cjs-cdkeys.com ?

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741

TATA_MATA

poweruser
25 март 2013
2.149
3.023
Абе уште никој нема инфо??? Скоро 2 месеци чекам

Не знам зошто не ви стигаат. Ако цела година сте биле умни момчиња, сте ги миеле запчињата и сте легнувале навреме, до Нова Година сигурно ке стигнат

Dark HaCkeR

Баниран/a
14 јули 2009
2.632
1.420
Кај мене стигаат сите пратки од dx за две недели незнам кај вас да не ве крадат од пошта проверете си

maci

poweruser
2 април 2008
3.390
977
Кај мене стигаат сите пратки од dx за две недели незнам кај вас да не ве крадат од пошта проверете си

имаш нарачувано во септември,октомври?
т.е. дали на нарачки од септемви,октомври ти стигале пратките за 2 недели?

Dark HaCkeR

Баниран/a
14 јули 2009
2.632
1.420

немам септември нарачувано, нарачав октомври 8 и 9 ми стигнаа на 27 имам и една нарачка 15 октомври уште ми нема стигнато ама кај и да е треба да стигне

alek99

hello world
28 јануари 2008
476
398
Еве да се придружам кон групата што чека. Од ДХ чекам уште од 20 септември што имам нарачано. Предходно ми стигаа за 3 недели.

maci

poweruser
2 април 2008
3.390
977
мене ми пишаа од дх,дека ја пратиле пратката на 25 септември.а претходно чекав 2 недели бидејќи немаа еден од продуктите.па чекаа да им го испорачаат па да ги пратат заедно.и ми стигна маил на 25 сеп. дека конечно е пратена пратката.
и еве ги уште ги нема.
бев во пошта и таму немаат евидентирано дека е стигната пратката,значи не е до поштарот.
исто чекам и од и беј пратка,и таа ми ја нема скоро месец дена.го контактирав испраќачот=кинезот, ми пиша ....не се секирај,сигурно е пратено,ако за оваа недела не стигне,ти ги враќаме парите или повторно да ми пратат.еве ова недела поминува
и на овие ќе им пишам да ми ги вратат парите.

заборавив да пишам,кога им пишувам сега на меилот за контакт на ДХ,ми го враќа како погрешен ???? а порано имам комуницирано преку тој маил,и уште два други....сега на сите три враќа дека не е во ред со маилот,грешка.

uwemi

poweruser
20 февруари 2011
4.761
4.323
Skopje
2b.com.mk
uwemi's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 3450s
Motherboard
Gigabyte GA-z68xpUD3
Storage
PSU
CM SilentPro 700W
RAM
2x4GB Kingston - 1333mhz
Video card
Sapphire R9 280x Vapor-X
Case
CoolerMaster K-350
Mouse
Logitech MX-518
Keyboard
Audio
Monitor
OS
Windows 7 / 64Bit
@Maci
Dokolku imas opcia za da otvoris Case odma otvori si.
Pred nedela dena mi se sluci istoto na ebay, poracav mp3 ca vo kola od 21 Sep krajniot rok bese 24 Oct da stigne jas im rekov ke pocekam do kaj 28 Oct ama ne stigna im pisuvav 2-3 pati ne mi vratia odgovor i direktno otvorIv Case na ebay i im pobarav komplet refund vo rok od 8 casa mi napravia refund i demeke tvrdea deka ne dobile nitu eden msg od tie koi sto sum gi pratil ( ma nemoj)

Imam uste edna druga pratka sto ja cekam od Sep i za nejze im rekov dokolku ne dojde Ponedelnik Oct 4, ke im pobaram refund.

Cobal7

read-only
9 октомври 2013
6
22

И јас порачав на 6 октомври, дојде за 20 дена и тоа со China Post Airmail што е воглавном поспора опција отколку Hong Kong Airmail. Инаку според мое искуство пратките пратени од Сингапур идат најбрзо за две недели во просек. Ако имаш тракинг број провери до каде е пратката. Ако е влезена во МК појди во пошта и развикај се малку. Нашиве поштенски службеници имаат чудни навики на присвојување туѓи предмети.

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
@maci

Јас чекам 5 пратки од DX, нитуедна нема стасано. Имам погоре пишувано дека исто не можам да ги контактирам на мејлот, дава грешка.

Cobal7

read-only
9 октомври 2013
6
22
Пак велам дали имате тракинг број кој е во формат: RX4567855456HK или нешто слично?

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Нема, пишав веке погоре дека тракинг кодови даваат само на пратки над 15 долари.

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Јас пак кога отидов во пошта, ми побараа едно ливче. Имаше увеми ставено некоја страна поназад такво ливче. Само што јас не сум добил никакво ливче.
Тој ми рече дека без него не можел да знае дали имам нешто нарачано.

Dark HaCkeR

Баниран/a
14 јули 2009
2.632
1.420
Луге ја мислам дека ве крадат или комшиите ви го крадат ливчето или од пошта ви прават далги значи DX ако пишале дека ке го испорачаат во македонија тоа и го прават не се преваранти

uwemi

poweruser
20 февруари 2011
4.761
4.323
Skopje
2b.com.mk
uwemi's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 3450s
Motherboard
Gigabyte GA-z68xpUD3
Storage
PSU
CM SilentPro 700W
RAM
2x4GB Kingston - 1333mhz
Video card
Sapphire R9 280x Vapor-X
Case
CoolerMaster K-350
Mouse
Logitech MX-518
Keyboard
Audio
Monitor
OS
Windows 7 / 64Bit
Site pratki koi se prateni pred 25 Sep, kasnat 40 dena + znaci ns se samo od dx tuku i od ebay mene mi kasni edna pratka od 21 Sep, da kradat od posta nema sansi, oti eden vaka pravese i go izede 4 god zatvor ne znam kolku ste informirani okolu ova.

Ima 2 moznosti ili da ne lazat deka pratile ili pak vo carina nekoj da lapns

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Луге ја мислам дека ве крадат или комшиите ви го крадат ливчето или од пошта ви прават далги значи DX ако пишале дека ке го испорачаат во македонија тоа и го прават не се преваранти
Јас досега не сум видел такво ливче какво што викаат од Пошта. Не знам како поинаку ке треба да се разберам со тој, ми бара ливче инаку не можел да провери.

Dark HaCkeR

Баниран/a
14 јули 2009
2.632
1.420
Јас досега не сум видел такво ливче какво што викаат од Пошта. Не знам како поинаку ке треба да се разберам со тој, ми бара ливче инаку не можел да провери.

Обично ако пратката е по тешка оставаат ливче на вратата без да ги боли курот дали некој ке го украде од комшиите ако пратката е лесна и ја собира во едно плико ја оставаат исто на врата без да ги боли кур дали некој ке ја земе
Ја немам таков проблем со комшиите пошто пола комшии ги имам тепано и не ме задеваат :D

lynx

poweruser
4 септември 2008
3.722
3.574
Обично ако пратката е по тешка оставаат ливче на вратата без да ги боли курот дали некој ке го украде од комшиите ако пратката е лесна и ја собира во едно плико ја оставаат исто на врата без да ги боли кур дали некој ке ја земе
Ја немам таков проблем со комшиите пошто пола комшии ги имам тепано и не ме задеваат :D

Чекај полека, ако наводно ти ги крадат пакетите и писмата како што тврдиш, а нив кур не ги боли тогаш зошто комшиите не ти ги крадат и сметките што ти ги оставаат од пошта?? Значи поштата не е одговорна за твоите комшии што крадат, или пак не е одговорна што не си поставил соодветно сандаче со клуч каде сигурно ќе може да ти ги остават пристигнатите работи. На крај краева доколку некој прима редовно пошта во поголема количина и не е сигурен во својот комшилук има можност за закуп на П.ФАХ па таму сигурно ќе му пристигнуваат пратките, немора одма со камења по други да се мава.

За тие што не ви стигнале пратките од септември мислам дека треба да се стрпите, секоја година на почеток на октомври се што иде од Кина како да стои во просторот и времето 2 недели додека им трае нивниот тој некој празник што се слави една недела, истото се случува и пред Католички Божиќ. Мене ми се случило да чекам и по 2+ месеца и да си ќутам, до сега се што каснело кад тад стигнало, дури и на рефундирани пари сум плаќал пак после тој период.

И не аздисувајте многу со поплаките оти многу лесно може да се случи да не блеклистираат Кинезите па после ќе си чукаме главата. Како што може да видите зошто повеќето не испорачуваат до Италија и сличните држави, поради милион вакви поплаки дека пратките не стигаат и наводните ригорозни процедури за увоз. Така да ќутете, купувајте по 1 долар сосе испорака од Кина и чекајте по два месеца.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

ИТ маркет

На врв Дно