Овој го земав коа беше на попуст 16.800 ASUS TUF VG27AQ за парите сум презадоволен
Ма бем ти 1 година гаранција, ем ќе го трескаат во ЕЛС.Абре зимај го додека не го качиле, сите цени рипнаа на жирафава а и најверојатно така и ќе си останат цените, одамна немало некој попуст како што знаеа да имаат, за оваа цена не наоѓаш ваков монитор никаде.
![]()
Ај со здравје да се користи, убаво мониторче, барем со овој имаш подесување по висина и 3 години гаранција.Ма бем ти 1 година гаранција, ем ќе го трескаат во ЕЛС.
Си го нарачав овој од дилер по дилерска цена од 14000, исти спецификации со Самсунг Г5. Утре треба да го добијам.
![]()
Congrats, niceМа бем ти 1 година гаранција, ем ќе го трескаат во ЕЛС.
Си го нарачав овој од дилер по дилерска цена од 14000, исти спецификации со Самсунг Г5. Утре треба да го добијам.
![]()
Сеа ќе сака и појака графичка овај 2к. Убаво бричење ќе биде.и бате саше влезе во 2к клубот
Имам користено монитор од AOC, неможам да се сетам на точниот модел, спец- 1440P 27' 165hz со 1ms рисонс тајм ,не сум фан на VA панели ради големиот screen tearing, претпоставувам дека и твојот ќе има, ако не ти пречи овој дел онда ќе го користиш со годиниМа бем ти 1 година гаранција, ем ќе го трескаат во ЕЛС.
![]()
Му реков - видеа му пратив со примери од „смиринг„ и пак ВА купи... Ај ќе го видиме во огласи како го мења за ИПС со доплатаИмам користено монитор од AOC, неможам да се сетам на точниот модел, спец- 1440P 27' 165hz со 1ms рисонс тајм ,не сум фан на VA панели ради големиот screen tearing, претпоставувам дека и твојот ќе има, ако не ти пречи овој дел онда ќе го користиш со години
Имам користено монитор од AOC, неможам да се сетам на точниот модел, спец- 1440P 27' 165hz со 1ms рисонс тајм ,не сум фан на VA панели ради големиот screen tearing, претпоставувам дека и твојот ќе има, ако не ти пречи овој дел онда ќе го користиш со години
Абе какви црни смиринг и тиринг. Не играм тие шутерските игри, 100 пути кажувам. На Самсунг ТВ-то VA не сум приметил никакви ефекти.Му реков - видеа му пратив со примери од „смиринг„ и пак ВА купи... Ај ќе го видиме во огласи како го мења за ИПС со доплата![]()
AOC 27G2U 144Hz - само ми слабее панелот - пред две год на 140хц се намали - па лани на 135хц - сега на 120хц . И на други монитори ВА или ИПС им се дешава ова - на Редит читав - нема чаре - не е електроника дел нешто внатре - самиот панел е
Сепак добро е - по тоа колку го користам - добро е што не е умрено до сега![]()
Фукни малу поише (800) и земи ова и крај ! Си решил монитор за следните 15гЧекај чекај, како тоа слабее?
Прв пат читам за ваков проблем.
Значи да фукнам 1000 евра на 500 Hz панелот, за 3 години тој панел ќе вреди 100 евра (зависни до колку Hz ќе стигне, а панелот опшо не вреди многу поради што е TN).
On: Искуство некој со Gigabyte G24F 2?
На ревјуво нема некој пофални работи, се е по или под спецификација од официјална страна, побавен response rate од конкуренти, полош контраст итн...
Edit: Малку сум надвор од контекст во темава, ако е можно, може и мислењево да ми се премести во Дискусија за монитори.
Фукни малу поише (800) и земи ова и крај ! Си решил монитор за следните 15г
Brightness - 260 cd/m2 е жална работа на монитор. Јас не би го купилПоздрав,
Мислење или евентуално некој да има искуство со мониторот
![]()
Tesla 27" 27MC925BQ IPS QHD/ 2560x1440/ HDMI/ 260 cd/ m2/ 75Hz/ 5ms
Tesla 27" 27MC925BQ IPS QHD/ 2560x1440/ HDMI/ 260 cd/ m2/ 75Hz/ 5msddstore.mk
Слушај - брајтнес-мајтнес - убаво е да се пофалиш и да изгледаат игрите Вау некогаш - ама поиграј два саата - прво ќе те печат очи па глава ќе те заболи - и вид ќе оштетиш стопосто .. Добро зборам за над 300-350 нитса или недајбоже 400-450нитса.Brightness - 260 cd/m2 е жална работа на монитор. Јас не би го купил
Имам неколку монитори под 300 брајтнес вратено затоа што од баш таквите ме боли глава и очи. Моментално подобрите монитори се 300 па нагоре, а ХДР уште повеќе.Слушај - брајтнес-мајтнес - убаво е да се пофалиш и да изгледаат игрите Вау некогаш - ама поиграј два саата - прво ќе те печат очи па глава ќе те заболи - и вид ќе оштетиш стопосто .. Добро зборам за над 300-350 нитса или недајбоже 400-450нитса.
За работа и скролање по форуми вака - од 150 поише - Не !
Онтопик - само што го заменив стариот АОЦ 27G2 за Самсунг Одисеј G50 . Аоцот е уште шампион - многу задоволен од него и за работа и гејмање (само што му падна рефреш рејтот на 110Хц - на тоа глича не работи).
А Самсунгов - рефлектор - цела соба ја осветлува на ХДР кога е пуштен (па и онака ако ставиш јака осветленост)
Иначе зборот ми беше - види препорачани сетинзи од РТИНГС за Самсунг Г50
Погледнете го атачментот 131480
Значи само 100 нитс - или кандели пер метар - шо и дае правиме споредба .. А еве фабрички
Погледнете го атачментот 131481
Према томе - тоа што викаш „Brightness - 260 cd/m2 е жална работа на монитор„ - не ти држи вода.
Имам неколку монитори под 300 брајтнес вратено затоа што од баш таквите ме боли глава и очи. Моментално подобрите монитори се 300 па нагоре, а ХДР уште повеќе.
Како со звучници - споредба ...Непишано правило е дека повеќе максимален брајтнес значи поквалитетен монитор. И јас дома гледам на 100 кандели. Ама мониторот мора да има барем 300 кандели макс. Повеќе уште подобро. Плус со тек на време ледот слабее па макималните вредности ќе доаѓаат пониско.
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL CORSAIR K65 PLUS RGB LED 75% NLX RED (Wired+2.4GHz+Bluetooth), Black, CH-91D401L-NA
9.230,00 ден
COMBO KEYBOARD AND MOUSE WIRELESS GEMBIRD SILENT KEY PRO, White, KBS-WMS-01-W
970,00 ден
USB Flash Drive 3.2 512GB SANDISK ULTRA ECO, Green, SDCZ96-512G-G46
3.220,00 ден
EXTERNAL CAPTURE ELGATO 4K X HDR10, VRR, USB 3.0 (TYPE-C), 10GBH9901
16.590,00 ден
CASE CORSAIR FRAME 4000D WOOD RS, Black/Walnut, CC-9011340-WW
9.850,00 ден
PSU 750W CORSAIR RM750E 80 PLUS GOLD ATX 3.1& PCIe5.1 FULL MODULAR, BLACK, CP-9020295-EU
8.100,00 ден