Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Како да креирате Counter Strike 1.6 сервер

Torres

read-only
8 ноември 2009
4
0
coolmaster.forumw.biz
Вака,имам еден проблем
Направив се како што треба,уклучив сервер ама нејќе да го најде,пробав со мојата ип адреса неможе да го најде,иам адсл интернет со рутер,го стаив пред точно еден месец!Пред тоа кога имав со модем ми се уклучуваше серверот.

zver-ot

read-only
8 ноември 2009
39
0
...Се правев според упатствата но во конзолата на серверот ми пишува:

No masters loaded
Using default master
може да ми кажете што да правам???:plachko2:

Torres

read-only
8 ноември 2009
4
0
coolmaster.forumw.biz
Вака,имам еден проблем
Направив се како што треба,уклучив сервер ама нејќе да го најде,пробав со мојата ип адреса неможе да го најде,иам адсл интернет со рутер,го стаив пред точно еден месец!Пред тоа кога имав со модем ми се уклучуваше серверот.

Ајдеее помагајте ве молам

bl0ck

hello world
26 јуни 2009
181
19
Торес. Симни и инсталирај хамачи. Креирај соба преку хамачи и кажи на своите пријатели да го направат истото да го симнат хамачи и да влезат во собата. После креирај сервер на кантер. На хамачи ќе видиш горе бројќи, тоа е ип адресата креирана преку хамачи. Дај ја таа ип адреса на своите соиграчи. Или кажи им да кликнат десен клик на твоето име на хамачи и copy ip address.
hope that helps

zver-ot

read-only
8 ноември 2009
39
0
...Се правев според упатствата но во конзолата на серверот ми пишува:

No masters loaded
Using default master
може да ми кажете што да правам???:plachko2:

А кајмене што може да е проблемот неможат да се конектираат другарите само јас можам да влезам во серверот???

bl0ck

hello world
26 јуни 2009
181
19
Тоа важи за сите. Највеќе за луѓе што имаат рутер а сакаат да направат сервер. Во кантер и други игри е невозможно да направиш сервер ако имаш рутер. Преку хамачи може ;)

HijackHacker

poweruser
21 февруари 2008
5.109
296
www.gorjan.info
@bl0ck
Тотална утка :)
Едноставно треба да се отворат порти во рутерот и ќе работи. Сум кревал сервер повеќе пати без проблем, зад рутер.

bl0ck

hello world
26 јуни 2009
181
19
@bl0ck
Тотална утка :)
Едноставно треба да се отворат порти во рутерот и ќе работи. Сум кревал сервер повеќе пати без проблем, зад рутер.
пффт :p
полесно ти е со хамачи и поорганизирано ;) Нон стоп го користам

386ka

poweruser
22 декември 2007
2.374
215
Иронично е да се крева CS сервер, и да се работи преку хамачи. Значи, треба да се направи port forward на портата од серверот (27015 најчесто) кон внатрешната ИП и тоа е тоа. За другарите да ти се поврзат, им ја даваш надворешната ИП, заедно со портот, во формат XX.XX.XX.XX:2701X.

zver-ot

read-only
8 ноември 2009
39
0
а како да ја отворам портата може малце објаснување или ако има туторијал да побарам??

Deni_88

hello world
9 септември 2009
108
1
Тој туторијал што е даден не работи.Јас лично имам пробувано со тоа.
Сервер имате со самиот кантер и можете да го најдете во cstrike фолдерот со името hlds.exe која има црвена икона.
Серверот се стартува преку таа икона(преку тоа имам подигнато 3 сервери јас со AMX MOD X и супер си работат) и за да работи треба да портовите да се отворени.Ако сте на рутер тогаш пробајте да ги отворите портовите,ако неможете јавете се на интерелужбата и кажете им дека ви треба портот 15 или 16(27015 или 27016).

zver-ot

read-only
8 ноември 2009
39
0
Сервер имате со самиот кантер и можете да го најдете во cstrike фолдерот со името hlds.exe која има црвена икона.
Серверот се стартува преку таа икона(преку тоа имам подигнато 3 сервери јас со AMX MOD X и супер си работат) и за да работи треба да портовите да се отворени.Ако сте на рутер тогаш пробајте да ги отворите портовите,ако неможете јавете се на интерелужбата и кажете им дека ви треба портот 15 или 16(27015 или 27016).

ок...Фала :)

386ka

poweruser
22 декември 2007
2.374
215
Како не работи? Што проблем ти дава? Каде е грешката? Јас се имам раководено по таа постапка 100 пати, не знам како не ти работи на тебе :chudenje:

grn4ar4e

read-only
17 јануари 2010
1
0
здраво дечки
Прочитав се што имате пишано, направи се што имате препорачано и никако неможам да направам сервер во кој што ке можи и некој друг да се вклучи освен јас... и сега апсолутно неам појма шо да прам ... :/

NERD.

user
19 април 2010
1.379
342
Серверот го направив се али дојдов до проблем. Кога ќе му ја дадам ип адресата на некој за да се конектира не можи. Мислам дека имам со портот на рутерот. Пробав да го отворам пишам 192.168.1.1 и ми вади МикроТик Рутерс Администрејшн Пејџ.... Bypass на ова за да влезам во рутерот ? Бтњ Линксис рутер е....

Acika00mk

hello world
4 мај 2010
59
5
Го креирав серверот се како што треба... но јас неможам да влезам од мојот компјутер
помош нешо

NERD.

user
19 април 2010
1.379
342
Серверот го направив се али дојдов до проблем. Кога ќе му ја дадам ип адресата на некој за да се конектира не можи. Мислам дека имам со портот на рутерот. Пробав да го отворам пишам 192.168.1.1 и ми вади МикроТик Рутерс Администрејшн Пејџ.... Bypass на ова за да влезам во рутерот ? Бтњ Линксис рутер е....

Влегов во рутерот преку 192.168.1.245, но нема опција за менување на пората... :(

NERD.

user
19 април 2010
1.379
342
Мора да има опција Port Forwarding.

Ps. Im back in the club. :)

1.Welcome :D
2.Linksys wap54g | firmware: v3.04 | 192.168.1.245
3.Сега воопшто неможам да влезам во рутерот, мислам дека треба хард ресет.
4.Кај што треба да биди Administration & Gaming, има само Administration.
5.Дури можев да влегувам немаше ниту многу опции. Немаше Port forwarding, TCP, UDP, и таквимити работи.... :isplashen:

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

ИТ маркет

На врв Дно