FLEGMA
sensei
- 2 август 2012
- 11.583
- 19.291
PVC дограма со три стакла и добар оков. Саламандер со Сигениа оков е врвИли ќе треба да барам друга солуција
Три стакла обавезно
PVC дограма со три стакла и добар оков. Саламандер со Сигениа оков е врвИли ќе треба да барам друга солуција
Ама само однадвор :/ неважно за нас луѓето, сите по дома ќе си седиме на топло и тивко со по 3-4 слоја изолација...Moре шала на страна, за 20тина години кога 80% ќе имаат клими ќе биде доста бучно по зградиве.
Да ја ставиш полево што можеш повеќе, за да ти фаќа и до другите соби, а за кој бренд, нека дадат предлогZdravo decki. Vo plan sum da kupam klima pretezno za ladenje. Nova zgrada i ima centralno greenje na Beg. Malce pozicijata i e losa ama toa e. Stanot e na jugoistocna strana. Dnevnata e 23m2, a sakam kolku tolku da gi oladi i drugite sobi. Pa da mi pomognete so predlog sto klima ured da stavam budzetot mi e 25000-30000k denari. Погледнете го атачментот 96933
@alfred Rabota e sto na zidot kaj terasata ima dupka vo kjosot za crevata i steker, i drzacot za nadvoresnata edinica e na stolbot na terasa i ke mi se gledaat crevata po zid. Vo zavrsna gradba e zgradata taka se postaveni site drzaci na site stanovi vertikalno i ne mi dozvolija na drugo mesto da mi stoi nadvoresnata edinica. Jas sakav polevo i nadvoresnata da mi bide pod prozor kaj trpezarijata ama taka im bilo po skicaклимата поставена како што ти кажува @alfred ако сакаш да биде нешто од ладењето.
За тие пари Midea, Vivax (AERI), Haier
По можност 5,5-ка. Всушност 5,5-ка треба.
Јасно ми беше дека е условена позицијата на климата уште кога ја нацрта во ќош, ама предлог беше да одиш што полево, до прозорите од трепезарија, за да ти фаќа накај ходникот и спалните. Е сега дали да ја вкопаш во ѕид инсталацијата, или да ставиш надворешен канал пластичен и да ја носиш поблиску до трепезарија, зависи од тебе (по некој нови згради сега ставаат мултисплит ладење греење, и цела инсталација е во ѕидовите ставена на истите). Ако ти е само за ладење, можеби и од ќошот кај што е проектирана, на свингот најгоре ставен во мод ладење и крилцата скроз десно, ќе носи нешто накај собите, не дека нема да носи, ама подобар и побрз ефект ќе има ако климата оди полево према ходникот.@alfred Rabota e sto na zidot kaj terasata ima dupka vo kjosot za crevata i steker, i drzacot za nadvoresnata edinica e na stolbot na terasa i ke mi se gledaat crevata po zid. Vo zavrsna gradba e zgradata taka se postaveni site drzaci na site stanovi vertikalno i ne mi dozvolija na drugo mesto da mi stoi nadvoresnata edinica. Jas sakav polevo i nadvoresnata da mi bide pod prozor kaj trpezarijata ama taka im bilo po skica
Мислењето е автоматски споено:
Edinstveno da go iskopam zidot pa da gi stavam vo zid. Ama strav mi e nesto ako se sluci defekt da se dupne crevo da ne treba pak da go kopam zidot, a nov stan merak zal mi e da kopam
Многу е јака 5.5ка во 23м2климата поставена како што ти кажува @alfred ако сакаш да биде нешто од ладењето.
За тие пари Midea, Vivax (AERI), Haier
По можност 5,5-ка. Всушност 5,5-ка треба.
Сака цел стан да го лади а местото на монтажа е лошо (приморан е)Многу е јака 5.5ка во 23м2
Нема да се седи во собата
Реалноста е дека со 18к нема да можеш да седиш во дневната ако сакаш да ги оладиш другите соби.@alfred Rabota e sto na zidot kaj terasata ima dupka vo kjosot za crevata i steker, i drzacot za nadvoresnata edinica e na stolbot na terasa i ke mi se gledaat crevata po zid. Vo zavrsna gradba e zgradata taka se postaveni site drzaci na site stanovi vertikalno i ne mi dozvolija na drugo mesto da mi stoi nadvoresnata edinica. Jas sakav polevo i nadvoresnata da mi bide pod prozor kaj trpezarijata ama taka im bilo po skica
Мислењето е автоматски споено:
Edinstveno da go iskopam zidot pa da gi stavam vo zid. Ama strav mi e nesto ako se sluci defekt da se dupne crevo da ne treba pak da go kopam zidot, a nov stan merak zal mi e da kopam
Нема залиха.Дечки извинете ако е офтопик, ама кај може да се набават кај нас вакви апаратчиња за мерење на потрошена енергија
Извинете ако коментарот не е на место, што ке ми препорачате за мерење на потрошувачка што ке може да се врже директ на кабел бидејки од ѕид е вржан во клима немам утикач. Се работи за клима GREE. БЛАГОДАРАМ!
Ова:Извинете ако коментарот не е на место, што ке ми препорачате за мерење на потрошувачка што ке може да се врже директ на кабел бидејки од ѕид е вржан во клима немам утикач. Се работи за клима GREE. БЛАГОДАРАМ!
Погледнете го атачментот 96981
Ke izdrzhi li 3.5 kw ova?Ова:
![]()
8.95US $ 65% OFF|Broadlink Intelligent Remote Control BestCon SCB1E Smart Home Automation APP Wifi Timer DIR Wall Switch|Home Automation Modules| - AliExpress
Smarter Shopping, Better Living! Aliexpress.comwww.aliexpress.com
Поврзано вака:
View: https://www.youtube.com/watch?v=0s6w_Q-EPds
Ke izdrzhi li 3.5 kw ova?
се чини не баш.Nieuwe Broadlink Bestcon SCB1E Metering 16A Smart Switch
DIY Draadloze Afstandsbediening (16A/3000 W)
До 16А е као... монофазна клима 3.5ка 5.5ка па и 7ка треба да издржи...Ke izdrzhi li 3.5 kw ova?
16A под услов на истата фаза да нема друг потрошувач.До 16А е као... монофазна клима 3.5ка 5.5ка па и 7ка треба да издржи...
Трофазна термо печка нема да издржи!
16A под услов на истата фаза да нема друг потрошувач.
3,5 kW се криминално многу за една фаза и бара идеална инсталација затоа што од куќата ќе остани она што не гори.
btw
модулација на топло време со 2-ка фан (или тројка ако броиме од silent наваму)
Погледнете го атачментот 97003
Погледнете го атачментот 97004
Ова после тврдењат на GT1 од другиот форум (овде е GGTT1) дека нема модулација на фиксен фан (гаснела) .
А ако модулирала тоа го прави LN35 ама тоа веќе е клима од „80.000 карти“ па затоа.
Последно време доживувам невидена количина на забава читајќи како ги делкаат оние несреќници од Gree.
Жал да те фати...
Плачиш ти за PVC ај ти...Спалната навечер кога отворам е изладена на 10-12С а наутро кога станувам е ~18С
Бесплатна достава
COOLERS CASE FAN 120mm ARCTIC P12 Pro PST LN, Low-Noise PWM, 450-2000 RPM, BLACK, ACFAN00343A
740,00 ден
Бесплатна достава
CABLES NET PATCH FTP CAT5e 15m Gray Secomp, 21.99.0115-25
395,00 ден
Бесплатна достава
CE SMART STANDING AIR CIRCULATION FAN XIAOMI, White, BPLDS11DM
6.820,00 ден
Бесплатна достава
PSU 750W SEASONIC CORE BC 750 ATX3.1 w/PCIE 5.1 80+ BRONZE
4.790,00 ден
Бесплатна достава
MICROPHONE WIRELESS SYSTEM BOYA BY-V30, 2xMIC, USB-C receiver, Black, BY-V30