Истите компресори од 3.5-ка ги користат во 5.5-ка само софтверски изменети? На тоа мислиш?И има уште еден трик кон кок прибегнуваат производителите а тоа е да користат силувани компресори од 3,5-ка во 5,5-ка моделите од ниска класа.
Затоа спуштаат под 300W
LN35 носи 9.2cm3 компресор SVB092FBAMT па може да спушти испод 100w на греење.Истите компресори од 3.5-ка ги користат во 5.5-ка само софтверски изменети? На тоа мислиш?
Мислењето е автоматски споено:
KVB073FUXMC ова е моделот на компресор на HR35, 7cm3 претпоставувам е, затоа и спушта до 250 вати.
Мислењето е автоматски споено:
Иначе најдов каков модел користи надворешната на LN60, истиот компресор е како мојата надворешна единица врзана со парапетните т.е SVB172FCKMT.
Линкови на LN и HR надворешни единици, ако некого го интересира Service Manual.
file:///C:/Users/W10/Downloads/MUZ-LN25-60VG_Service_Manual__OBH767_.pdf
Да ама со 30 степени издув и 22 степени надворешна температура, тотално безпотребно.LN35 носи 9.2cm3 компресор SVB092FBAMT па може да спушти испод 100w на греење.
Хах ме изнасмеа со овој линкот од локален Downloads фолдер
Енерго системи имаат екстерен сензор за Митцу? И дали за сите модели е исти ?Ауто фан на Митсубиши работи до 2-ка ако разликата помеѓу наместената и моменталната температура е до 2 степени.
Моментално не можам да ја најдам кореспонденцијата со ликот од Митсубиши Електрик, Нов Зеланд. Само тие беа љубезни да ми одговорат.
Исто така, ако сакате/ме поголем фан треба да употребуваме екстетен (Митсубиши) сензор. Го имам ама не ми e наместен.
3D iSee на топлење мери температура на подот а на ладење на ѕидовите (паралелно со интерниот сензор)
Паралелно со ова може да се користи за Abscence detection (се намалува за 2 степени кога нема никој) и или да те следи или да те одбегнува при дување.
Со исклучен iSee мери како и секоја друга клима.
Не. Јас го зедов од ebay.co.uk (преку пријател) за на крајот да откријам неколку работи кои нема да ти ги каже никој по форумиве и на нивните веб страни (а некаде го декларираат како OEM дел)Енерго системи имаат екстерен сензор за Митцу? И дали за сите модели е исти ?
Значи да не се ебавам ич да го нарачувам, гледам не е ни баш ефтин.Не. Јас го зедов од ebay.co.uk (преку пријател) за на крајот да откријам неколку работи кои нема да ти ги каже никој по форумиве и на нивните веб страни (а некаде го декларираат како OEM дел)
- Сензорот доаѓа со еден куп адаптери (џекчиња) за приклучување на внатрешната електроника + 15m жица но го нема оној што ти треба а тоа е три пински конектор на кој се користат само две жици (крајните). Овој конектор на електрониката е означен со CN 111
- Има различна температурна крива од онаа на внатрешниот сензор. Не е драстична разлика но сепак е различна. Во превод значи дека ќе реагира поспоро (што и бараме, нели)
- Сите досега што го ставиле го сечат кабелот од внатрешниот сензор (заради џекот) и на тој начин го користат.
Вакви касапења не претпочитам а згора на се климата ми беше под гаранција па затоа досега не ми е наместен.
Идеална ситуација е да се набави оригиналната сонда и да се намести внатре во кутијата а внатрешната да си стои на место.
Значи, кај мене е вака. Што не значи дека на другите модели ќе биде исто
Внатре во кутијата
Погледнете го атачментот 111953
Вантре во електрониката (слободен џек со три пина)
Погледнете го атачментот 111955
А доаѓа со вакви терминали
Погледнете го атачментот 111956
Не ми е наместен чисто од моја негрижа. Сакав да можам да ги шалтам релативно лесно, затоа не се одлучив на сечење на оригиналната сонда.
Сакав да кажам дека наместо да се сече оригиналниот кабел (заради џекот) полесно е да се набави сондата односно термисторот кој, btw, не е ништо лудо напредно и претставува PTC термистор (Positive Temperature Coefficient)А ова за идеална ситуација не те разбрав баш.
Битен е конкретниот модел да се виде дали има Еуровент и кои ми се карактеристикитеМе интересира ваше мислење помеѓу Мидеа, Грее, Беко, Тојотоми - сите се 5.5кв инвертер. Цената на сите е од 42-47к. Мидеата мислам има и вграден прочистувач и работела со 19к обртаи.
На што најмногу да внимавам, на брендот или други карактеристики?
Битен е конкретниот модел да се виде дали има Еуровент и кои ми се карактеристиките
Погледни ја и ова, по Еуровент има малку подобри карактеристики![]()
Midea Extreme Save AG Nordic + AIR PURIFIER UV VIRUS STERILIZATION HEPA series MSAGCU-18HRFNX-QRD0GW
Сетек | Сè од техникаsetec.mk
Ова е моделот
Обид број 2. Слезе и до 235 вати меѓутоа не го фатив тој момент и траеше само неколку секунди. Само да напоменам, 20 степени
наместена и 2 фан брзина.
Се работи за спална иначе и работата е да се види колку може најниско да спушти HR35, ваквиот однос врати си го на кајгана.Мојата на 20 степена еднаш само ја видов со 190 вати али морав преку пола саат да луфтирам со орворена врата да се олади собата и смрзнав. Сеа на ова време уште потешко.
245вати држеше повеке време?
Обид број 2. Слезе и до 235 вати меѓутоа не го фатив тој момент и траеше само неколку секунди. Само да напоменам, 20 степени наместена и 2 фан брзина.
Јас ја посматрав едно 5 минути и држеше тие 5 минути па почна да паѓа до 235 едно 20тина секунди па се крена повторно на 250 вати.245вати држеше повеке време?
Се работи за спална иначе и работата е да се види колку може најниско да спушти HR35, ваквиот однос врати си го на кајгана.
Веќе неколку недели јас не ја уклучувам во спалната, неможам во топло да спијам, чисто да видиме колку може да спушти најниско на греење оваа клима.Ништо лошо не мислев каков однос, јас обично пишам еднаш месечно и не мерам толку детално.Ме интересира само крајна потрошувачка и да имам комфор.
Втора половина на март ја држам на 22 и после 18ч 23/24 и се мислам дали да ја вклучувам само навечер поссле 20ч ба пример.
Инаку еве и за март потрошувачка шораи еџ 13 ,дневна/ кујна 30кв во стан.
Ова зима топ.
Јан 2500
Февр 2300
Март 1800 ( тука ставив и соларно на кров)
Повели.@8357boki може да споделиш линк од каде го купи мерачот.
Колку е прецизен?(nedis smartlife-wifi power monitor
Фала.Повели.
![]()
Паметен Шуко Приклучок | NE-HSENS10 | ЛОГИНГ ЕЛЕКТРОНИКС
Nedis,Паметен Шуко Приклучок, Паметен Уред, Мерач на Потрошена Електрична Енергија, Бел, 3600 W, WiFi,Македонија,Скопје,Косово,Приштина,,SmartLife,Smart home-Switch,smart living-Switch,home automation-Switch,pametna kuca-Prekinuvaci,паметна куќа-прекинувачи,shtëpi zgjuar-Kaloni,automatizimi në...www.loging.mk
Е тоа не знам, не ми е познато. Го купив за да имам ориентација колку ми троши климата и предност што во секое време од било каде на телефонот можам да надгледувам.Колку е прецизен?
UPS 2200VA / 1200W POWERWALKER VI 2200 SHL, 2xSHUKO, 2x IEC C13, USB, RJ11, 10120098
11.590,00 ден
PSU 750W CORSAIR RM750E 80 PLUS GOLD ATX 3.1& PCIe5.1 FULL MODULAR, BLACK, CP-9020295-EU
8.100,00 ден
PSU 850W CORSAIR RM850E 80 PLUS GOLD ATX 3.1& PCIe5.1 FULL MODULAR, BLACK, CP-9020296-EU
8.410,00 ден
PSU 850W CORSAIR RM850E 80 PLUS GOLD ATX 3.1& PCIe5.1 FULL MODULAR, WHITE, CP-9020293-EU
8.450,00 ден
COMBO KEYBOARD AND MOUSE WIRELESS GEMBIRD SLIM PRO, Black, KBS-WPS-01
850,00 ден
WEB CAMERA ELGATO FACECAM 4K STUDIO USB TYPE C, Black, 10WAF9901
15.260,00 ден