Оваа клима не е за 40м2 Според Eurovent, со PdesignH 2.5 и со скромни 2,21kW на -7*C....здраво , ке може мислење за климава
FUJITSU ASYG-12KMCC / AOYG-12KMCC по супер цена од 43.490 ден.
за 40м2 отворен простор северна страна
Оваа клима не е за 40м2 Според Eurovent, со PdesignH 2.5 и со скромни 2,21kW на -7*C....здраво , ке може мислење за климава
FUJITSU ASYG-12KMCC / AOYG-12KMCC по супер цена од 43.490 ден.
за 40м2 отворен простор северна страна
Da za 20m2 e idealna, za 40m2 pogolemata 14 kmccОваа клима не е за 40м2 Според Eurovent, со PdesignH 2.5 и со скромни 2,21kW на -7*C....
Погледнете го атачментот 100256
Ako e stan i ako nema nadvoresni ladni zidovi ako pod stanot ima drug topol stan valjda bi greelo 60m2, poubavo bi bilo dve pomali klimi za podobra distribucija na toplinataДали климава (Toshiba Shorai) со 70м^2 препорачана површина навистина може да се користи за греење/ладење на цел стан од 65-70м^2?
Пааа, одговорот тука зависи од поќе фактори.Дали климава (Toshiba Shorai) со 70м^2 препорачана површина навистина може да се користи за греење/ладење на цел стан од 65-70м^2?
Да да, јасно е сето тоа околу прозорците. Но сега муабетот ми е за избор на клима т.е. дали една квалитетна јапонска за П1 32м2 (препорачајте која) или 2 кинески (една за П1 32м2 и плус уште една поефтина за П2 14м2).Приоритет треба да ти бидат прозорците. Штом едната е поладна од другата претпоставувам дека не се споредливи прозорците. Имено тоа мора да се среди за било кое греење. И секако таванот, ако нема над тебе спрат.
Опција 1:
Да ги задихтуваш прозорите и вратите со силикон. И дополнително да ставиш некои заптивни сунѓери и гуми. Најефтино, може да е добро, ама огромна е шансата да не е - бидејќи зависи од спретноста на човекот.
Опција 2:
Да смениш прозорци со 3 заптивни гуми најмалку. Пожелно и 3 стакла, ама најважно е 3+ заптивни гуми. Ова е поскапо но добро решение.
Откога ќе се реши горниов проблем, тогаш ќе може да се пристапи кон кровот и патосот. Дали над тебе има стан?
Да - супер.
Не - тогаш мора изолација на таванот.
Откога ќе се реши тоа, тогаш ќе може да се види подот. Дали има стан одоздола?
Да - супер.
Има - гаража, мора да се изолира кровот на гаражата.
Земја е одоздола - супер.
Откога ќе се реши тоа, тогаш се бира греење.
Тукушто пуштив апликација, број 383. Наводно годинава ќе имало помал број субвенции, околу 1700, па кој сака нека побрза.
како иде постапката ако може на кратко, имам стар шпорет, за кај мојте сакам да земам.
Во Чаир минатата година предаваа и ќумбиња за правење на зимница така Земи и ти едно такво и слободно носи го Ако можат тие зошто да не можеш и тиДечки, за субвенциите знае ли некој што ако немаш во моментот ќумбе? Да се бара на старо или може ново да се купи па да им се предаде?
Користевме до пред некоја година ама ја дале печката моите.
За станови што немаат никаква можност за поврзување на централно греење, годинава изгледа неможе да аплицираат за инвертер.Јавен повик за субвенции на инвертер клими - Град Скопје
Јавен повик за субвенционирање на инвертер клими во Град Скопје, 2021 година Основни информации Добредојдовте на формуларот за поднесување на документи во електронски формат. Истиот е во склоп на Јавниот повик субвенционирање на инвертер клима уреди во градот Скопје, 2021 година. Би сакале...aplikacii.skopjelab.mk
Види ги чекорите на страната и симни го јавниот повик.
Таму се опишани условите и документите. Ако понатаму нешто те интересира, пиши ми.

Тошиба шораи ејџ јас би зел, ако сакаш подобра филтрација и јонизатор шораи премиум, и нормално подобро е со две клими ама у никој случај GREE.Да да, јасно е сето тоа околу прозорците. Но сега муабетот ми е за избор на клима т.е. дали една квалитетна јапонска за П1 32м2 (препорачајте која) или 2 кинески (една за П1 32м2 и плус уште една поефтина за П2 14м2).
Инаку, и над мене и под мене има станови, но не се греат тие соби преку зима.
...да не ја тупам многу. Дали да земам Toshiba Shorai за тие 32м2 (или некој сличен модел на неа) или две Midea/Haier за 32+14м2 (дека читав наназад и двете биле подобра варијанта од Gree)?
Дали ја провери информацијава ?Може да аплицираат сите згради кои немаат можност за приклучок на топлификација
Mislam deka treba da dobies potvrda od toplifikacija deka nema moznost za parno tamu, procitaj go ubavo tekstot za subvencii pisuva se tamu
Прочитан е текстот, ама нигде не пишува како лани што пишуваше !!! Значи годинава изгледа само тие дома што имаат оџак т.е се греат на дрва и нормално со потврда дека нема можност за парно.Mislam deka treba da dobies potvrda od toplifikacija deka nema moznost za parno tamu, procitaj go ubavo tekstot za subvencii pisuva se tamu
Javi im se vo grad skopje za konsultacija dali mozes da zemes, sigurno ke te posovetuvaat nesto, imase tamu nekoj kontaktПрочитан е текстот, ама нигде не пишува како лани што пишуваше !!! Значи годинава изгледа само тие дома што имаат оџак т.е се греат на дрва и нормално со потврда дека нема можност за парно.
Испратено од SM-G960F преку IT.mk форум апликација
Пишале убаво, ама пак ќе се јавам да си препрашам.Javi im se vo grad skopje za konsultacija dali mozes da zemes, sigurno ke te posovetuvaat nesto, imase tamu nekoj kontakt
Прочитан е текстот, ама нигде не пишува како лани што пишуваше !!! Значи годинава изгледа само тие дома што имаат оџак т.е се греат на дрва и нормално со потврда дека нема можност за парно.
Не е лично за мене, иначе се работи за стан во Хиподром 2, новите згради кај што абер нема од централно парно.Каде живееш?
Точно, лани се даваше потврда само ако нема приклучок за зграда, сега е наложено да се гледа и оддалеченост од приклучна шахта.
Испратено од Pixel 3 XL преку IT.mk форум апликација
Не е лично за мене, иначе се работи за стан во Хиподром 2, новите згради кај што абер нема од централно парно.
Со здравје да се користи!Да се пофалам и Јас....тошиба 16 shorai edge
Ми се допаѓа монтажата доле, ама кај мене тоа е паркинг, ако така ја монтирам жена ми ќа ја искрши и климата и колата!Да се пофалам и Јас....тошиба 16 shorai edge
USB Flash Drive 3.2 512GB SANDISK ULTRA ECO, Green, SDCZ96-512G-G46
3.220,00 ден
SSD 2,5" 240GB MSI SPATIUM S270 S78-440N070-P83
3.650,00 ден
NET LAN WIRELESS DUAL BAND WIFI6, USB 2.0, CUDY WU900
680,00 ден
CASE KOLINK ATX Inspire X3 Glass ARGB w/Tempered glass, 1x120mm A-RGB fan, Black, GEKL-072A
2.750,00 ден
CASE FRACTAL DESIGN ATX Mid-Tower Pop Air RGB Black, 3x120mm Aspect 12 RGB, w/WINDOW, Front Mesh, FD-C-POR1A-06
5.800,00 ден
GAMING WHEEL MONITOR STAND ROUND TUBE FREESTANDING TRIPLE NEXT LEVEL RACING, 3x43" MAX, 70kg MAX, NLR-R011
21.330,00 ден