Слаба ке му биди 13,поарно RAS16,ili попуст има и 18бту Тосшиба Сузуми 18,ако мози да собери сила или можи да си приушти,на попуст е 63000,00 ден.RAS-B13 3.5 ladenje so 4.2 greenje.
Слаба ке му биди 13,поарно RAS16,ili попуст има и 18бту Тосшиба Сузуми 18,ако мози да собери сила или можи да си приушти,на попуст е 63000,00 ден.RAS-B13 3.5 ladenje so 4.2 greenje.
Ако те интересира Хаиер Тундра Грин 5.5, прочитај ги моите коментари наназад, пренесов искуство со истата во последниве 2 години. Накратко, презадоволен сум, во секој поглед.Потребни ми се две 5,5 или една 5,5 и една 3,5 kw, можеби понатаму уште една 3,5 kw, па Мислење за Haier Tundra Green 5,5 kw и 3,5 kw? Или многу подобро е да се инвестира и купи јапонец? Сепак разликата во цена е повеќе од 60 % .
Мислењето е автоматски споено:
И мене ме интересира, има некој искуство?Нема никакво инфо дури и на google.com
Ако мислиш примарно греење да ти биде со инвертер клима ти треба квалитетна и пред се економична.Треба да се набавува инвертер, за гарсоњера на приземје, гледа на Југ, распоред како на цртежот, нова пвц дограма, лоша влезна врата. Намена за греење.
Можностите скромни:
1. Haier TUNDRA GREEN AS35TADHRA-CL/1U35MEEFRA
2. Vivax ACP-12CH35AERI R32
Или ваш предлог?
Sent from my MI
Погледнете го атачментот 99396

@mnikolce Да, се сложувам со @civikom, ако ти е за греење, оди со докажан бренд и модел (со нешто јапонско во името).Ако мислиш примарно греење да ти биде со инвертер клима ти треба квалитетна и пред се економична.
Toshiba,Mitsubishi,Daikin ili Fujitsu, и по можност да не бидат основните (најефтините)модели.
Пример Тоshiba Shorai a не Seiya.
Нормално се зависи од буџетот, ама за добра клима вреди да се земе и кредит
Испратено од SM-G960F преку IT.mk форум апликација
Културата ја имав опишано уште зимоска кога фати топлиот период после 18 јануари. Логика и такозвана модулација нула поени кај Виваксите.Ај да споделам култура на работа на Јапонско VS Кинеско
Приоритет треба да ти бидат прозорците. Штом едната е поладна од другата претпоставувам дека не се споредливи прозорците. Имено тоа мора да се среди за било кое греење. И секако таванот, ако нема над тебе спрат.Здраво дечки, ако можеме да расчистиме некои дилеми околу избор на клима (првенствено т.е. 90% за греење, 10% за ладење).Имено, се работи за индивидуална куќа во Скопје (К. Вода), на 3 нивоа, станот (просторија 1-жолта боја и 2-црвена боја) каде што треба да се инсталира клима е на 2ро ниво. Под него и над него има простории но не се греат преку зима.
Термо фасада 5цм стиропор на целтата куќа, П1 стари дрвени прозори, балконски со врата (еднинечни крила/врата). П2 стари дрвени прозори, со ролетна, балконски со врата (ДУПЛИ крила/врати). П2 е многу поладна преку зима (камен ладно), веројатно поради 2те страни целосно од надворешна страна, една до пола надвор и уште една кон тоалет (влага и сл) а и често е отворен прозорот од тоалетот. Буџет до 60.000 ден.
П1: 8*3,9 (4)=32м2, приоритет е оваа просторија да се загрева, потоа П2: 3,75*3,7=14м2
Висината е околу 2,7-2,8м.
Дилемата е:
Дали да се оди со една квалитетна (јапонска, што поекономична тоа подобро) клима за П1 или пак кинеска за П1 со тоа што би останале пари и за П2 исто кинеска (послаба)? Приоритет е пак ќе кажам греење за П1.
- дали реално има потреба од јапонска клима (Toshiba, Mitsubishi, Fujitsu, Daikin...) или за П1 (32м2) е дoволна кинеска (Midea, Haier, Gree...), плус тоа што остануваат пари и за П2 (14м2) што па не е лоша варијанта за во лето/ладење (летно време е прилично топло во П2)?
- дали можеби и парапетна единица (до 60.000 ден) е опција за греење на П1 или не?
- дали и мулти сплит, една надворешна - две внатрешни единици е опција?
Кои модели се најдобри во овој ценовен ранг:
20.000 - 30.000 ден.
30.000 - 40.000 ден.
40.000 - 50.000 ден.
50.000 - +60.000 ден.
На што би требало да внимавам на Eurovent? Читав наназад доста страни, но пак не ми е баш нај јасно што би требало да споредувам од еден модел со друг. Многу информарции, збунувачки е малце
Погледнете го атачментот 99869
Mislam deka e odlicna klima so super cop, ama za taa kvadratura 14 kmcc poveke odgovaraздраво , ке може мислење за климава
FUJITSU ASYG-12KMCC / AOYG-12KMCC по супер цена од 43.490 ден.
за 40м2 отворен простор северна страна
И јас ја купив оваа клима сега и би греела иста квадратура со добра изолација , како сте задоволни од потрошувачката , економична е ?Целосно те поддржувам во ова мислење, само Јапанац. Нов сум на форумов и веројатно многу ќе ме рачунаат за не-релевантен ама јас на крајот на февруари се откачив од бег и од 1ви месецов грејам дневна+кујна просторија од 35м2 со константни 24степени со toshiba shorai 3.5кв без никаков проблем.
Здраво на сите,
Дали знаете поточно околу повикот за субвенции за инвертер клими:
1. Дали може да се побара доколку се живее во стан, а се нема опција за приклучок на градско, но нема оџак зградата?
2. Или доколку зградате има парно на струја но нема опција за приклучок на градско, а иста ситуација без оџак?
Здраво на сите,
1. Дали може да се побара доколку се живее во стан, а се нема опција за приклучок на градско, но нема оџак зградата?
2. Или доколку зградате има парно на струја но нема опција за приклучок на градско, а иста ситуација без оџак?
Сигурен си дека нема оџак? Аспираторот во кујна каде иде?
Пиши ми пп, ќе ти објаснам што те интересира.Здраво на сите,
Може да аплицираат сите згради кои немаат можност за приклучок на топлификацијаЗдраво на сите,
Најди некое од роднини, комшии, оглас. Од она што знам, не им ја проверуваат состојбата туку ту викаат иди таму истовари го и ти даваат документ дека си донел. Ова од луѓе лани што поднесуваа.Дечки, за субвенциите знае ли некој што ако немаш во моментот ќумбе? Да се бара на старо или може ново да се купи па да им се предаде?
Користевме до пред некоја година ама ја дале печката моите.
Најди некое од роднини, комшии, оглас. Од она што знам, не им ја проверуваат состојбата туку ту викаат иди таму истовари го и ти даваат документ дека си донел. Ова од луѓе лани што поднесуваа.
Инаку мораш да имаш нешто, при апликацијата ти бара слика од печката. Или ако најдеш од некој нека ти прати слика, зашто во моментот не ти треба туку понатаму кога ќе треба да се носат.
COMBO KEYBOARD AND MOUSE WIRELESS GEMBIRD SILENT KEY PRO, White, KBS-WMS-01-W
970,00 ден
NET LAN WIRELESS PCI-E CUDY BE9300 Tri-Band WiFi 7, BT 5.4, WE9300S
2.590,00 ден
RAM DDR5 8GB 5200MHz CL42 Innovation IT, 1.10V, 4251538819961
7.990,00 ден
MOUSE WIRELESS USB A4TECH FSTYLER FG35CS, White, FG35CS Plus
520,00 ден
PSU 1000W CORSAIR RM1000E 80 PLUS GOLD ATX 3.1& PCIe5.1 FULL MODULAR, WHITE, CP-9020294-EU
10.710,00 ден
SSD M.2 NVMe and SATA DOCKING STATION GEMBIRD, USB Type-C, Black, DD-U3M2
1.390,00 ден