И Haier и Hisense се кинески клими но побитно е кои модели се носат кај нас. Бидејки немам искуство со Haier нема што да пишувам.Ако може мислење за Haier и Hisense инвертер клима. Која е подобра?
Со температура од 26,5 степени. Одлично.Да загреваш соба од 45 квадрати со 650W со саати!
Ги разгледав мислењата на последните 5 страни или поточно од овој месец и секаде се дебатираше околу клими Gree и Haier. За другите баш и не спомнувате.
Бидејќи треба да се купи клима стрикно од Нептун, би ве замолил за мислење за брендовите од кај нив. Имаат Samsung, Beko, LG, Vivax, Fuego и Bosch.
Треба да биде инвертер, а ќе грее 30 квадрати.
Буџет 37.000 со монтажа.
Јас ги разгледав следниве 3.5:
BEKO BBWCM 120
LG PM09 SP.NSJ
LG P12 EN.NSJ
и една 5.5:
VIVAX ACP18 CH50AEMI
Можете тука или во инбокс да ме подучите како да поврзам Хаиер Флексис и Хаиер Тундра со оваа апликација за да можам да им ги контролирам климите на постари лица? Однапред ви благодарамИма добар вентилатор, тивка е ама не е совршена. Сепак 3 брзини се премалку.
За модулација ќе пишам понатаму зимово, а ќе гаси ако просторијата не е доволно добро димензионирана за самата клима.
Апликација има која совршено функционира за неа. Побарај ја Smart Air2.
Можете тука или во инбокс да ме подучите како да поврзам Хаиер Флексис и Хаиер Тундра со оваа апликација за да можам да им ги контролирам климите на постари лица? Однапред ви благодарам
Ти благодарам за брзиот одговор, ќе ја пробам утре постапкава. Ако имам уште некое прашање ќе те исконтактирам.Најпрвин симни ја апликацијата. За да се поврзеш со самата клима, мора прво да ја исклучиш физички од струја/штеќер. По 2 минути вклучи ја назад. Внатрешната единица на климата ќе го покаже логото на Wi-fi кое ќе трепка, и така ќе биде само првите 5 минути, односно само тогаш можеш да ја спариш со телфон. Уклучи wi-fi на телефон и пробај да ја најдеш. Ќе има име Haier xXxx. Конектирај се и следи ги инструкциите. Од кога ќе се поврзеш ќе ти ја даде климата во апликацијата. Внимавај локацијата GPS-от мора да ти биде вклучена на телефонот, за да можеш да пристапиш до климата.![]()
Хајсенс-от има интересни карактеристики по тех. документи. Има и тивок издув 19 дб, , 7 брзини. Во Србија има задоволни корисници. Хајсенс, кажуваат дека прв во Кина почнал клими да произведува.
Добар проверен модел, обично после 3-4 год се потврдува од корисниците. А за тоа време или ќе престанат да го увезуваат, или производителот ќе му направи замена со нов модел. И пак од почеток.
Мислењето е автоматски споено:
Абе сеа интересни карактеристики на хартија и реалност се две различни работи. Така да не можеш да ја препорачаш затоа што нема доволно искуства на луѓе кои што ја користат истатата. Зашто некој би бил тест бед на некоја компанија која сеа се пробива на пазар, у ценовен ранг каде што веќе има етаблирано некои докажани брендови. Нека градат име надвор, не на наш пазар.
Затоа те молам кога препорачуваш бар да има некои искуства од истите.
![]()
Top 10 Asian Air Conditioning Manufacturers
Air conditioners from Japan, South Korea, and China are being actively sold all around the world. All manufacturers of air conditioners can be roughly groupedwww.alltechbuzz.net
Јас можам да ти напишам за корисничко искуство со климава од прва рака и форумот е затоа. Искуства нема кај нас од климава ама дека се работи за 'некоја компанија која сеа се пробива на пазар ' не бива. Таа си е одамна етаблирана како компанија само што кај нас во Мк се доаѓа со закаснување. Product fiche мислам нема бидејќи се нови што не значи дека понатаму нема да ги дадат тие податоци.Пушти Еуровент и продукт фише од климата која е монтирана.![]()
Кај е сместен сензорот за температура,некако големи варијации има во кратки периоди ?Денес ситуацијата со потрошувачката не е толку идеална како вчера. Но сепак со оглед на големината на просторијата е петка.
Сакав да предочам нешто друго. За влијанието на 3D-iSee сензорот за кој многумина мислат дека или е gimmick или служи само за „одбегнување“ или регистрирање на присуство (absence detection)
Исто како вчера. Подесена на 26, 3-ка фан но сега надвор 5 степени (вчера 8)
Погледнете го атачментот 93693
За тие што не знаат. Ова е мерено со помош на Home Assistant и Sonoff Pow R2 со живи податоци, не од клауд. (eWelink може да работи во LAN mode и cloud)
Семплингот односно на колку време ќе се врши отчитување се подесува внатре во Home Assistant (дифолт е 5 минути, кај мене е наместено на 5 секунди)
Јас можам да ти напишам за корисничко искуство со климава од прва рака и форумот е затоа. Искуства нема кај нас од климава ама дека се работи за 'некоја компанија која сеа се пробива на пазар ' не бива. Таа си е одамна етаблирана како компанија само што кај нас во Мк се доаѓа со закаснување. Product fiche мислам нема бидејќи се нови што не значи дека понатаму нема да ги дадат тие податоци.
Денес ситуацијата со потрошувачката не е толку идеална како вчера. Но сепак со оглед на големината на просторијата е петка.
Сакав да предочам нешто друго. За влијанието на 3D-iSee сензорот за кој многумина мислат дека или е gimmick или служи само за „одбегнување“ или регистрирање на присуство (absence detection)
Исто како вчера. Подесена на 26, 3-ка фан но сега надвор 5 степени (вчера 8)
Погледнете го атачментот 93693
За тие што не знаат. Ова е мерено со помош на Home Assistant и Sonoff Pow R2 со живи податоци, не од клауд. (eWelink може да работи во LAN mode и cloud)
Семплингот односно на колку време ќе се врши отчитување се подесува внатре во Home Assistant (дифолт е 5 минути, кај мене е наместено на 5 секунди)
Отчитува од внатрешниот термистор а податоците ги добива преку Melcloud на размак од една минута. И покрај тоа што HASSIO е подесен да отчитува на 5 секунди, како што реков, податоците ги добива од клаудот на Mitsubishi.Кај е сместен сензорот за температура,некако големи варијации има во кратки периоди ?
Sent from my Mi using Tapatalk
Аха ОК, ја мислев дека е сензор негде поставен во просторијата и затоа ми беа чудни скоковите на темп. за кратки интервали.Отчитува од внатрешниот термистор а податоците ги добива преку Melcloud на размак од една минута. И покрај тоа што HASSIO е подесен да отчитува на 5 секунди, како што реков, податоците ги добива од клаудот на Mitsubishi.
За разлика од ова Sonoff, пошто е натеран да работи во LAN мод, практично може да се подеси да отчитува на една секунда.
Оние осцилации се случија после гаснењето на сензорот и неговото уклучување. Погоре ставив графикон кој нема такви пикови. Страшни пикови од пола до еден степен..
Уосталом не сум во лабораторија. Се шетаат луже, се отвораат затвораст врати, се проветрува..
Вечер ако имам време ќе ставам графикон од VIVAX AERI.
Да видите добра и константна модулација со планини во графиконот на температура. Модулира со саати со 300 а температурата осцилира со по 4 степени пошто и треба време да чактиса дека се случува глупост.
И после полу лик од кајгана ќе ти рече djabe kupuvate japanci ve lazat
Ова се најпрецизни мерења (со Home Assistant). Попрецизно од ова е ставање осцилоскоп директно на електрониката од климата.
Што е лудост.
CPU AMD RYZEN 7 9850X3D, Octa Core, 5.6GHz 96MB s.AM5 TRAY 100-000001973
29.990,00 ден
HEADPHONES LOGITECH Gaming-Headset G325 Lightspeed Wireless, Lilac, w/microphone, BT/USB, PC/PS5/PS5, 981-001538
6.610,00 ден
MOUSE WIRED A4TECH Bloody Gaming, L65 Max Honeycomb , RGB, USB, 12000CPI, Black
990,00 ден
CASE CORSAIR FRAME 4000D WOOD RS, White/Oak, CC-9011341-WW
9.850,00 ден
HEADPHONES CORSAIR Gaming-Headset HS55 Wired w/microphone, PC/PS5/PS4/MAC, White, CA-9011261-EU
4.710,00 ден
MONITOR 24" SAMSUNG LS24F320GAUXEN, IPS Panel, 1920x1080, 120Hz, VGA,2xHDMI, 5ms, LS24F320GAUXEN
5.770,00 ден