mdeni
senior
- 24 септември 2012
- 6.080
- 6.014
Туку?За 21500 или пониско јави ми јас ке земам шлепер цел.
Тоа што тебе ти ги дадиле за багателна цена не значи дека истата е реална.
Туку?За 21500 или пониско јави ми јас ке земам шлепер цел.
Може продавачот ги дадил со загуба, му требале пари и слично, негова математика само цената не е реална туку лудница.
Не се возбудувај. Толку еЗа 21500 или пониско јави ми јас ке земам шлепер цел.
Не се возбудувам, не е толку, знам колку е.Не се возбудувај. Толку е
Ако имаш пријател во AMC нека провери и нека ти кажи за колку ги набавуваат. Друго што да ти кажам?Не се возбудувам, не е толку, знам колку е.
За таа цена шлепер земам, серозно.
Не треба да ми кажеш, убеден сум само како да добијам 21500 за количина 250комада(шлепер)? Како што кажав знам јас која е цената и не е таа што ја пиша, дека ск ги земал 23500 може, на сите ни се има случено да земеме нешто багатела кое знаеме дека не е реална цена, ама вадиш заклучок и го претставуваш како нормално и тука доаѓа до заблуда. Сум купил и јас адидас патики за 1000 ден кога реално биле со попуст над 3-4илјади ама тоа не значи дека сум ги купил за редовна/нормална цена па да вадам заклучок дека набавна им се 500ден.Ако имаш пријател во AMC нека провери и нека ти кажи за колку ги набавуваат. Друго што да ти кажам?
За да ја добиеш ти таа дилерска цена треба да си нивни партнер и да трошиш нивна роба повеќе години како што се АМЦ и ред други фирми што се дилери во Паком.А ако си заинтересиран за 250 комада отиди до кај нив мислам на ул.Јадранска Магистрала (качанички пат) и со некој од менаџерите напрај си муабет може и ќе ти дадат ама пак тешко по таа цена како што зимаат долгорочните нивни партнери.Не треба да ми кажеш, убеден сум само како да добијам 21500 за количина 250комада(шлепер)? Како што кажав знам јас која е цената и не е таа што ја пиша, дека ск ги земал 23500 може, на сите ни се има случено да земеме нешто багатела кое знаеме дека не е реална цена, ама вадиш заклучок и го претставуваш како нормално и тука доаѓа до заблуда. Сум купил и јас адидас патики за 1000 ден кога реално биле со попуст над 3-4илјади ама тоа не значи дека сум ги купил за редовна/нормална цена па да вадам заклучок дека набавна им се 500ден.
Муабетот и сумиве немаат логика...
Веднаш оставам простор дека е можно да се работи за цена без ДДВ и тука не ставам рака во жар за цената од 21500.дека ск ги земал 23500 може, на сите ни се има случено да земеме нешто багатела кое знаеме дека не е реална цена,
100% те поддржувам во изборот. Климата е одлична.Веднаш оставам простор дека е можно да се работи за цена без ДДВ и тука не ставам рака во жар за цената од 21500.
Додека пак за останатото кое пробуваш да го претставиш како чиста случајност не се согласувам затоа што оваа цена ми беше понудена уште во ноември ама јас, пошто Флегма, си мавав филозофии дека треба да земам Даикин, Панасоник или Митсубиши за во дневната па „искочи“ дека е попаметно да си набавам уште две 3,5-ки за другите соби и да не паламудам. Логично, за таа цена Vivax-от беше ненадјебиво добар избор.
Сума сумарум: Цената од 23500 не е езотерична, мистична и добиена со долги преговори ниту пак на црно.
Погледнете го атачментот 61625
btw
Распонот на цени во ПРилеп за оваа клима се движи од 26500 па се до оваа сума.
Даикин Gv има твин свинг компресор ( едни од најтрајните) и има голема ( огромна) надворешна и може многу да повлече.Многу слична приказна вака , отпрво, според Еуровентов..
Слабо, доста слабо за тие пари
За пола цена имаш Haier Tundra 18ka со подобри перформанси барем според Еуровент
Погледнете го атачментот 61622
Погледнете го атачментот 61623
Фирмата не е тајна. Телефон за контакт и име на фирма давам само во порака. Овдека не е добро да се врши реклама.Флегма, те барам следен пат кога ќе ми треба клима.
Имам искуство со клими. ОдамнаМногу коректна цена за многу коректна клима. Одличен избор.
A Euroventot го игнорираш во потполност, а , као да не постои ?! (Jedi Mind Tricks хахахахахах).Даикин Gv има твин свинг компресор ( едни од најтрајните) и има голема ( огромна) надворешна и може многу да повлече.
Не би ја токмел со тундрата.
Како тебе.мислеше и еден друг па се.зезна. Купи мидеа мисион 18ки (со еуровент)две парчиња па кога виде како работаат исклучуваат на 800w (модулација нула)и дуваат ладно при почетокот на дефростот ги замена со фуџицу . Има на.српскиот форум пишано за тоа.A Euroventot го игнорираш во потполност, а , као да не постои ?! (Jedi Mind Tricks хахахахахах).
Абе каков твин дуал ТДИ инџекшн компресор какви бакрачиГледаме и читаме Грее со нивните компресоришта и огромни и тешки надворешни (читај Pb) како греат
Господари на дефростите !
Убаво си приложив као доказ јас Еуровент ! Секој писмен може да види , размисли и донеси единствен можен заклучок ! Хаиер 18ка за ПОЛА цена (според Еуровент) има многу подобри перформанси од ОВОЈ Дајкин ! Тоа е факт кој никој не може да го побие ! Па дали ти или јас ќе ги токмиме со овој или оној е тотално нерелевантно и небитно никому ! Затоа постои Еуровент ! Тој е тој што ги токми ! И затоа секој озбилен призводител на клими за своите модели има Еуровент ! Пардон Грее нема![]()
Со здравје да се служиш. Зделка!
TOSHIBA пробај за целосен заклучокИмам искуство со клими. Одамна
Не толку длабоко навлезен како во последнава година преку дискусиите на форумов или со сурфање ама имам.
Прва LG 3,5 инвертер - 1997, потоа Mitsubishi 3,5-ка инвертер 2002-ра, Yeti 7,2 2004-та on/off(катастрофа) < сите сменети/отуѓени заради разни причини, Panasonic 3,5-ка во 2006-та кој беше „така-така“ на кој за брзо време му се расипа/стана бучен внатрешниот вентилатор.
VIVAX 5,5-ка on/off чудо од клима иако е обична. VIVAX AERI 5,5-ка, VIVAX 5,5-ка GEEI (инвертер, одлична клима) и кај мои пријатели AERI 3,5-ки кои се феноменално добри клими.
Во последниве 2-3 години до израз доаѓа заинтересираноста кај луѓето за клими. Јас ако би продавал бела техника би отворил дуќан само за ова и ништо друго.
Исто така сум пријатно изненаден, кај мој другар, од Cooper Hunter клима.
Neznam druze i tuka i na drugi forumi site so slicen problem aj si plisnal pari si se zaebal u slucaj sum se zaebala pa i kao da nema resenie problemot ... ali super eve da citneme i nekoj pozitiven komentar za Daikin shit ...Незнам зошто толку лошо искуство со даикинот, јас пред 3 години земав FTXN-L9 / RXN-L9 | Daikin за 40к, трета година како ја пуштам во ноември а гасам во мај. За неа само пофални зборови. Или можеби мене ми се погодила.
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
HDD 3,5" 12TB WD PURPLE PRO 7200RPM 512MB 24x7 SATAIII WD122PURP
30.120,00 ден
MOUSE WIRELESS USB LOGITECH G PRO X SUPERLIGHT 2 DEX (HERO 2 Sensor, Lightforce Switches), White, 910-007365
9.950,00 ден
GAMING CHAIR CORSAIR TC100 RELAXED FABRIC, 120KG MAX, Black, CF-9010051-WW
17.220,00 ден
HEADPHONES POLY Blackwire 3320 w/microphone, MS Teams, USB-C + USB-C/A Adapter 8X220AA
3.170,00 ден
MOUSE WIRELESS USB KEYCHRON M6 BLACK (Premium Wheel), w/bluetooth, 30K DPI, 1K polling rate,All silent micro switch, M6S-A1
4.030,00 ден
MICROPHONE BOYA BY-M1 PRO II, 1x 3.5mm jack, 6m length, Black, BY-M1 Pro II
1.490,00 ден