Evil Brainiac
Intern
- 5 ноември 2020
- 10
- 1
Да, блокови плус дебела фасада. Ке вршат улогa овие стабилизатори?Моите клими се ставени во полна цигла или плоча, може да имаш вибрации ако се во блок.
Да, блокови плус дебела фасада. Ке вршат улогa овие стабилизатори?Моите клими се ставени во полна цигла или плоча, може да имаш вибрации ако се во блок.
Апсолутно. Задолжителна работа за секоја клима треба да се. Особено за поефтини клими.Да, блокови плус дебела фасада. Ке вршат улогa овие стабилизатори?
Да, ама треба да ги менуваш на неколку годиниДа, блокови плус дебела фасада. Ке вршат улогa овие стабилизатори?
оди на кајгана и види најди ги моите слики и мерења како обична клима FAVORIT 3.5kw работи на -15 без проблем,сув воздух...Да ми докаже некој дека оn-off клима работи на -7 и пред се да ми покаже со мерачи колку COP вади.
Не е никаков проблем он-офф да работи далеку под -7, веќе кажав. Порано имав прастара Вивакс (кога им ги правеше Gree) и таа има работено исто на -15 ама со 10% влага.оди на кајгана и види најди ги моите слики и мерења како обична клима FAVORIT 3.5kw работи на -15 без проблем,сув воздух...
мислам дека на издув вадеше 42-43 степени...не ме фаќај за збор,пред 6-7 год беше
Кај он офф покрај Влагата проблем и тоа што се едноредни и што компресорот оди на максимумНе е никаков проблем он-офф да работи далеку под -7, веќе кажав. Порано имав прастара Вивакс (кога им ги правеше Gree) и таа има работено исто на -15 ама со 10% влага.
Поголеми проблеми правела на +5 и врнежливо односно во распонот од +5 до 0 отколку под -7.
Влагата е голем фактор.
Не е дека нема да работи. Напротив. Само неможе да крене над 900в и издувот ќе е по млак. Неможе да испорача повеќе од 2кв од прилика.Да ми докаже некој дека оn-off клима работи на -7 и пред се да ми покаже со мерачи колку COP вади.
он офф секогаш работи со максимум капацитет. Нема што да развива.Не е дека нема да работи. Напротив. Само неможе да крене над 900в и издувот ќе е по млак. Неможе да испорача повеќе од 2кв од прилика.
Тој "максимум" е 900в. Што уствари е "средина" за инвертер. Тоа е муабетот. Затоа има млак издув под -5. А некои инвертери со поголеми компресори имаат врел издув и на -5он офф секогаш работи со максимум капацитет. Нема што да развива.
Сега, готово. Сега местоположбата на регалот не е добра. Нема што да се менува.Молам за мислење до поискусните
Само што наместија клима на роднина, климата е
toshiba ras-b16j2kvg. од 50к
Наместена на топло не топли, само на автоматски и ауто фан на 30С топли, еве и слики од неа ,. Дали местоположбата не е ок ?
Сега, готово. Сега местоположбата на регалот не е добра. Нема што да се менува.
Ај роднината што не се разбира тоа можамд а сфатам. Ама кај им беше паметот на монтерите кога местеле ондека? Сега таа дува, ова одбива, се трупа топло околу неа и намалува снага. Затоа топли само на 30 пошто не може да оди против природата.
За секој случај проверете да не има уклучено нешто Eco, Sleep или некој режим на штедење ама чисто сумњам.
Чаре е преместување на регалот или барем на елементот под неа.
Кај им бил паметот..
За местоположбата ти пишаа што е промашена, сега нека проба со скроз горе свингот нека го намести и да види така како ќе му работи.Молам за мислење до поискусните
Наместена на топло не топли, само на автоматски и ауто фан на 30С топли, еве и слики од неа ,. Дали местоположбата не е ок ?
Тој има дилема дали местоположбата не е ок. Јас му кажав дека не е океј и еве уште еднаш пишувам:За местоположбата ти пишаа што е промашена, сега нека проба со скроз горе свингот нека го намести и да види така како ќе му работи.
Фала за одговорите, не е пуштено никаков еко мод, со него воопшто не се пушта,. И јас мислам дека монтерите скроз ја утнаја,. Роднината ги остави сами и замина на работа ....Тој има дилема дали местоположбата не е ок. Јас му кажав дека не е океј и еве уште еднаш пишувам:
Местоположбата не е океј, и ни свингот нема да помогне во горна позиција пошто тоа не е нормална положба на топлење.
Ќе трупа жежок воздух, ќе намалува снага и ќе се нервираат.
Да не филозофираме премногу. Или нека ја премести или нека го тргне регалот. Трето немаФала за одговорите, не е пуштено никаков еко мод, со него воопшто не се пушта,. И јас мислам дека монтерите скроз ја утнаја,. Роднината ги остави сами и замина на работа ....
Акл за друг пат да не остава веќе "мајстори" сами по дома.Фала за одговорите, не е пуштено никаков еко мод, со него воопшто не се пушта,. И јас мислам дека монтерите скроз ја утнаја,. Роднината ги остави сами и замина на работа ....
Молам за мислење до поискусните
Оваа да не е со субвенциите.Молам за мислење до поискусните
Чисто сумњам дека е до домакино. И да барал на исти дупки монтерите се дужни да му кажат дека не е добро местото. Ама ич не ги боле патката. Гледат само брза паричка да земат.Абе да не не ѐ до монтерите само...
Пошто од сликите гледам дека и претходно на истава локација имало друга постара клима (или инвертер?),
па да не инсистирал домаќино да се употребат истите дупки, да не се дупат други ѕидој?
А можда, едноставно ѝ немало друга опција за друг ѕид?
Фали уште ѕид да има позади сликаровМолам за мислење до поискусните
Да од нив еОваа да не е со субвенциите.
Деновиве монтетите во Битола местат по 10клими на ден само пари да земат
СтрашноДа од нив е