Што мислиш под следното...Е скам - тоа со куцањето у продавница е многу мал дел од бизнисот, дали е и еден процент. Најголемите пари им се вртат со влези-излези во шемата што е обична пирамида (и противзаконски). Затоа го одвоија cashbackworld.
Па тоа дека треба да платиш илјадници евра за да станеш член. Па да врбуваш други, па од тоа да добиваш пари, ... Без никаква работа или производ. Пирамида. Понзи шема. Кражба
Измама не измама, дали крадат лични податоци препродаваат не ме занима, на брат ми пред 5-6 години некој му дал Лајонес без ништо да плати, и ја користевме јас и мајка ми за просечни пазарења по супер маркети (без да ставаш пари на нејзе, само ја покажуваш физички или електронси од телефон), и после 2 години просечно пазарење собравме ЦЕЛИ 1200 денари да ги потрошиме во Рептил.
WIN WIN WIN
Дали може да ја користам бесконтактната картичка за да добијам „cash back“ (поврат на средства)?
Не. „Cash back“ не е достапен за бесконтактните трансакции. Доколку сакате да примите „cash back“, тоа може да го направите со стандардното користење на картичката со чип и стандардната ПИН код трансакција.
Пошто веќе сме на муабетов, еден мал совет за корисниците на кешбек од КБ (не знам како е кај другите банки):
Комерцијална банка АД Скопје
Замарање е да им бараш на касиерите да ја ставаат картичката во читачот, сите по дифолт идат на бесконтактно плаќање. Барам некој повратен и неинвазивен начин да ја онвозможам антената во RFID чипот, засеба без успех... :-/
Апсолутно е така направено за да го отежнат процесот, и јас така мислам. Сега гледам дека картичката од НЛБ има поголем % кешбек, се мислам кај нив да се префрлам.Ова ми звучи како да е намерно така направено за да го отежнат процесот? Исти информации се пренесуваат и со RFID, и пак ќе те праша за пин над 750 во секој случај.
НЛБ мислам дека соработуваат со некои продавници за да дадат поголем ќешбек.Апсолутно е така направено за да го отежнат процесот, и јас така мислам. Сега гледам дека картичката од НЛБ има поголем % кешбек, се мислам кај нив да се префрлам.
Инаку не сум сигурен, ама мислам дека си иде кешбек и од нарачките преку нет.![]()
Комерцијална??! Па каке бре ненормални... Не е ни респонсивен дизајн...Битно земаа сајт на година за 2017.
Пошто веќе сме на муабетов, еден мал совет за корисниците на кешбек од КБ (не знам како е кај другите банки):
Комерцијална банка АД Скопје
Замарање е да им бараш на касиерите да ја ставаат картичката во читачот, сите по дифолт идат на бесконтактно плаќање. Барам некој повратен и неинвазивен начин да ја онвозможам антената во RFID чипот, засеба без успех... :-/
CASE FRACTAL DESIGN ATX Mid-Tower NORTH MOMENTUM EDITION, 3x120mm Momentum 4-pin PWM fans, w/WINDOW, Front wood panel, Charcoal Black, FD-C-NOR1C-05
11.950,00 ден
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON C3 PRO 8K TKL QMK/VIA RGB HS Keychron Super Red switch, Black , C3PX-H1
4.030,00 ден
GAMING CHAIR FragON 2X Rev. 2.0 BLACK/WHITE
11.780,00 ден
WEB CAMERA LOGITECH BRIO 705 BUSINESS GRAPHITE 4K/60fps, USB-C, Graphite, 960-001530
14.760,00 ден
EXTERNAL CAPTURE ELGATO GAME CAPTURE NEO 4K60 HDR USB 3.0 (TYPE-C), 10GBV9901
8.630,00 ден
NET ACCESS POINT UBIQUITI U7 Pro 6GHz, PoE, 2.4 - 6.0GHz, U7-Pro
16.600,00 ден