Што мислиш под следното...Е скам - тоа со куцањето у продавница е многу мал дел од бизнисот, дали е и еден процент. Најголемите пари им се вртат со влези-излези во шемата што е обична пирамида (и противзаконски). Затоа го одвоија cashbackworld.
Па тоа дека треба да платиш илјадници евра за да станеш член. Па да врбуваш други, па од тоа да добиваш пари, ... Без никаква работа или производ. Пирамида. Понзи шема. Кражба
Измама не измама, дали крадат лични податоци препродаваат не ме занима, на брат ми пред 5-6 години некој му дал Лајонес без ништо да плати, и ја користевме јас и мајка ми за просечни пазарења по супер маркети (без да ставаш пари на нејзе, само ја покажуваш физички или електронси од телефон), и после 2 години просечно пазарење собравме ЦЕЛИ 1200 денари да ги потрошиме во Рептил.
WIN WIN WIN
Дали може да ја користам бесконтактната картичка за да добијам „cash back“ (поврат на средства)?
Не. „Cash back“ не е достапен за бесконтактните трансакции. Доколку сакате да примите „cash back“, тоа може да го направите со стандардното користење на картичката со чип и стандардната ПИН код трансакција.
Пошто веќе сме на муабетов, еден мал совет за корисниците на кешбек од КБ (не знам како е кај другите банки):
Комерцијална банка АД Скопје
Замарање е да им бараш на касиерите да ја ставаат картичката во читачот, сите по дифолт идат на бесконтактно плаќање. Барам некој повратен и неинвазивен начин да ја онвозможам антената во RFID чипот, засеба без успех... :-/
Апсолутно е така направено за да го отежнат процесот, и јас така мислам. Сега гледам дека картичката од НЛБ има поголем % кешбек, се мислам кај нив да се префрлам.Ова ми звучи како да е намерно така направено за да го отежнат процесот? Исти информации се пренесуваат и со RFID, и пак ќе те праша за пин над 750 во секој случај.
НЛБ мислам дека соработуваат со некои продавници за да дадат поголем ќешбек.Апсолутно е така направено за да го отежнат процесот, и јас така мислам. Сега гледам дека картичката од НЛБ има поголем % кешбек, се мислам кај нив да се префрлам.
Инаку не сум сигурен, ама мислам дека си иде кешбек и од нарачките преку нет.![]()
Комерцијална??! Па каке бре ненормални... Не е ни респонсивен дизајн...Битно земаа сајт на година за 2017.
Пошто веќе сме на муабетов, еден мал совет за корисниците на кешбек од КБ (не знам како е кај другите банки):
Комерцијална банка АД Скопје
Замарање е да им бараш на касиерите да ја ставаат картичката во читачот, сите по дифолт идат на бесконтактно плаќање. Барам некој повратен и неинвазивен начин да ја онвозможам антената во RFID чипот, засеба без успех... :-/
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON Q6 ULTRA 8K RGB FULL SIZE Metal body, HS Keychron Silk POM Red Switch Multi-Device (2.4Ghz & BT), Black, w/knob,Q6U-M1
16.460,00 ден
VGA GIGABYTE RTX 5090 AORUS MASTER 32GB GDDR7, 3xDP, 1xHDMI, GV-N5090AORUS M-32GD
244.350,00 ден
MICROPHONE BOYA BY-M1 PRO II, 1x 3.5mm jack, 6m length, Black, BY-M1 Pro II
1.490,00 ден
NET LAN WIRELESS PCI-E CUDY BE9300 Tri-Band WiFi 7, BT 5.4, WE9300S
2.590,00 ден
KEYBOARD WRIST REST SILICON KEYCHRON K2/K6/K2 Pro/K6 Pro, Black, PR43
940,00 ден
CONVERTOR EXTENSION/SPLITTER CABLE FOR 5V 3-pin ARGB ACCESSORIES 1-3 (30cm) KOLINK BLACK, ZUAD-1473
410,00 ден