Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Искуство со lyoness

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.777
6.484
SK
Јави се во банката, тие мора да имаат опција да оневозможат контактлес плаќање. Сите онлајн припејд картици (странски) имаат можност да исклучиш контактлес преку мобилна апликација.
Тоа би било одлично, да може да се вклучува и исклучува. Пошто некогаш е потребно и бесконтактно плаќање - на патариниве мислам дека немаат слотови во читачите за картици, или некои други моменти како попустите во Синеплекс за бесконтактно плаќање. Еднаш додека користев картичка без бесконтактно плаќање во странство се намачив да извадам карти за метро пошто се продаваа само на банкомати, кои работеа само со картички со бесконтактно плаќање.

HocusPocus

user
3 јули 2007
1.031
641
Тоа би било одлично, да може да се вклучува и исклучува. Пошто некогаш е потребно и бесконтактно плаќање - на патариниве мислам дека немаат слотови во читачите за картици, или некои други моменти како попустите во Синеплекс за бесконтактно плаќање. Еднаш додека користев картичка без бесконтактно плаќање во странство се намачив да извадам карти за метро пошто се продаваа само на банкомати, кои работеа само со картички со бесконтактно плаќање.

Можеби ќе дочекаме некогаш да го имплементираат сам да можеш да палиш и гасиш. Друга опција би била да ти намалат лимит на контактлес плаќања на 100 денари за да ти проаѓаат ситни трансакции.

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.777
6.484
SK
Можеби ќе дочекаме некогаш да го имплементираат сам да можеш да палиш и гасиш. Друга опција би била да ти намалат лимит на контактлес плаќања на 100 денари за да ти проаѓаат ситни трансакции.
Oва пред некој месец го прашував на кол сервисот, првиот пат ми рекоа може. Следиот ден кога се јавив пак да го намалам лимитот, ми рекоа дека не може. :-/

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.777
6.484
SK
Сум платил со картичка која не подржава безконтантко, не ми обараа пин. Ако неокј може да објасни сега коа спонма..
Можеби не на сите патарини? Не сум сигурен за ова, се сеќавам дека ништо кажаа на патарина...

И можеби за патариниве имаат подесено да не се бара пин, да не се губи време и да не се прават задржувања.

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.580
3.222
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
Samsung 850 EVO 500 GB SSD
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
Можеби не е ни време ни место, но сте слушнале ли за Лајонес? - легендарен вовед на Лајонес фанатиците.
Инаку зошто е оваа тема актуелна во 2019? It is beyond me.

stefan_off

lurker
29 октомври 2009
508
392
Радовиш
stefan_off's setup  
Processor & Cooler
Intel i7 7700K
Motherboard
Eurocom Torando F5
Storage
Samsung 960 Evo 256Gb m.2; Intel 660P 1Tb m.2; Seagate 2Tb 2,5inc 5400RPM
PSU
230W brick
RAM
16Gb DDR4 2x8Gb Kingston @2400mhz
Video card
MXM nVidia GTX 1070 8gb
Mouse
Logitech MX Master 2S
Keyboard
Logitech K520
Monitor
Benq BL3200PT 32`
OS
Win 10 64bit
Можеби не е ни време ни место, но сте слушнале ли за Лајонес? - легендарен вовед на Лајонес фанатиците.
Инаку зошто е оваа тема актуелна во 2019? It is beyond me.
Lyoness - Cashback World имаа голем настан во Борис Трајковски (2000-2500 луѓе) на 27 Јан. и оваа информацијата што излезе за казната во Итлија...

lumibi

hello world
5 јуни 2008
270
77
Oва пред некој месец го прашував на кол сервисот, првиот пат ми рекоа може. Следиот ден кога се јавив пак да го намалам лимитот, ми рекоа дека не може. :-/

Iako temava e za lyoness samo da dodadam deka sto se odnesuva do komercijalna i limitite za ATM ili POS (contactles i internet) mozaat da se ureduvaat samostojno od aplikacijata nivna, i toa vo realno vreme. Sam odreduvas limit ili kolku transakcii itn. Mozes na primer za POS (contactless) da napravis limit 0 i nema sansi da ti pomine nikakva suma na sredatva.
Verojatno i drugite banki bi trebalo da imaat isto.

12 април 2017
1.918
1.259
Како украле овие 30 милиони евра а јас не знам за ова... Како украле 30 милиони евра без да направат галама..

olikomerc

poweruser
11 декември 2008
4.884
3.812
Како украле овие 30 милиони евра а јас не знам за ова... Како украле 30 милиони евра без да направат галама..
Поштено, пред некоја година уште ги имаше, незнам како не си чул мислам дека имаше теми и по форумов.
edit: еве имало тема

Јас од блиски роднини дознав, одвај ги убедив да не се глупираат дека е обична пирамидална шема, многу луѓе се имаа уфилмано за жал и ете... некои сигурно и направиле некоја пара на грб на оние по нив кои ги за*бале :D

12 април 2017
1.918
1.259
Поштено, пред некоја година уште ги имаше, незнам како не си чул мислам дека имаше теми и по форумов.
edit: еве имало тема

Јас од блиски роднини дознав, одвај ги убедив да не се глупираат дека е обична пирамидална шема, многу луѓе се имаа уфилмано за жал и ете... некои сигурно и направиле некоја пара на грб на оние по нив кои ги за*бале :D
Ооох, бев отсутен тој период од форумот изгледа :D

hipo

user
27 јануари 2011
1.806
1.692
sistrum.mk
Никој никого не заебал, луѓето си веруваат во бајки кои им ги раскажуват. Ниокј не им земал пари од џеб, сами им ги даваат.

gdamjan

poweruser
3 април 2008
4.086
3.551
Скопје
damjan.softver.org.mk
gdamjan's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 Pro 4650G / Cooler Master Hyper 212 Black
Motherboard
MSI MAG B550m Mortar Wifi
Storage
NVME: 1TB AData XPG SX8200 Pro / 2x 2TB Samsung NVMe 990 Evo Plus / HDD: 2x 2TB Toshiba P300
PSU
Gigabyte G750H
RAM
DDR4 3200MHz Kingston Fury Renegade Kit CL16 (2x32)
Video card
Vega 7 on APU
Case
Bequiet! PureBase 500
Mouse
Logitech MX Master 3
Keyboard
ThinkPad USB Keyboard With TrackPoint (sk-8855) / Keychron Q2
OS
ArchLinux
Лајонес не е скам, туку пирамида. Ако си на врвот, ако имаш доволно регистрирани под тебе кои што ја куцаат картичката, ќе ќариш, ако очекуваш да ќариш од куцање на твојата картичка, нема да ќариш многу. Продавниците обично даваат 2-3%, треба многу да ја куцаш за да осетиш пара.
priceless :D

kolesk

lurker
6 февруари 2016
783
1.217
Пред х време (5/6 месеци), бев на презентација за мy world (и не, не бев по своја желба. Атер на колега). Локација водно.
Одбран луксузен стан, внатре пијат шампањ предавачите, костумосани сите. Фрчи лукс живот.

Почнаа со јаки цифри како заработиле, па други работеле за тебе, а ти само менаџираш.
И се беше ок на уста, се додека не спомнаа влог (2000евра мислам) за купување на некакви поени. Половина покиснаа во фаците.
Комшија мој, заглави околу 5илјади евра пред 7/8 години. Се надеваше дека ќе пие кафе на јахта, ама сега пие кафе во југо. (Нзс, и двете љуљаат)

Запамтив дека треба да се пазари во рептил маркет, и по 2 или 3 денари од артикал, иделе на сопствена сметка, како поврат на пари. А скоро сите артикли во рептил, се 5/6 денари поскапи од кам/стокомак.
Углавном, модерна верзија на Тат.

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.340
11.937
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
i5 11400 & Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 500GB & Samsung 980 PRO NVMe 1TB & WD Blue WD10EZEX 1TB
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
2X 16GB DDR4 3200MHz Kingston Fury Beast CL16 RGB
Video card
Intel UHD730 & Asus RX5700XT OC 6GB
Case
Deepcool Tesseract SW Black/Blue
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Kenwood KRF-V5020 + Kenwood LS76
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro

JasSum

poweruser
8 мај 2007
2.655
3.238
Дечки ме интересира дали некој е член на lyoness? Дали некој се офајдил добро од овој пирамидален систем, дали вреди да се биде член?
Прашувам пошто добив покана за во Четврток во холидејин во 19:00 часот на презентација токму за ова, па дали да изгубам неколку саати од мојот живот или не?

Поздрав.
10 години подоцна.
Ако се мислиш која јахта е подобра, земи ги двете, па објави ривју тука.

acikaaa

user
22 октомври 2018
1.210
1.227
Скопје
Бегајте од вакви пирамидални превари, остај што ќе се заеете после ќе треба да молите по пријатели/другари за тие да се заеат за да после они молат нивни и така до недоглед, ем пари ќе изгубите ем пријатели/другари

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Последни огласи

ИТ маркет

На врв Дно