Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Искуства со робот правосмукалка

omegaRED

Adeptus Astartes
13 септември 2011
2.521
3.525
Скопје
omegaRED's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 7800X3D + Arctic Freezer III 360 ARGB
Motherboard
ASUS Rog Strix X670E-F
Storage
2TB Samsung 970 EVO Plus, 1TB Silicon Power P34A80, 6TB WD Red + 2TB Toshiba
PSU
CoolerMaster Vanguard V1000
RAM
2 x 16GB Kingston HyperX @ 6000 MHz
Video card
MSI RTX4090 Suprim X
Case
NZXT H9 Flow
Mouse
Logitech G903 Lightspeed
Keyboard
Keychron Q3
Audio
SteelSeries Arctis Pro Wireless & Logitech X540
Monitor
LG UltraWide 38WN95C-W
OS
Windows 10 x64 Pro
Момци (и девојки), има некој искуство со робот правосмукалки? iRobot Roomba, Xiami Robot Vacuum, Roborock, Samsung Powerbot...

Roomba серија 6 има позитивни оценки, но не е "паметен" робот и цената тука е 400€ а во Америка 220-250$, Roborock S4 е исто одлично оценет но го нема тука, единствено најдов на smartus.mk Roborock S50/S55 но немаат на залиха, а и тие модели не ги најдов во некои рецензии.

Се работи за стан од ~100 m², 5 соби, со ламинат и неколку теписи со релативно долги "влакна" (плетенки), ама чистењето на теписите не се приоритет, повеќе секојдневна прашина која ја има неверојатно многу и покрај тоа што има комарници и трошки, влакна.

Препорака до кај 400, евентуално 500€, локално, од соседството (кога ќе се отворат границите) или евентуално сајт што испорачува релативно брзо?

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Taurus

Модератор
13 октомври 2007
2.613
1.564
dribbble.com
Taurus's setup  
Processor & Cooler
i5-2500K Quad 3.3GHz LGA 1155 6MB + Cooler Deepcool Gammaxx 200
Motherboard
Gigabyte Z68P-DS3
Storage
WD 1ТB SATA3 Caviar Black 7200rpm 64MB + SSD 2.5" Samsung 850 Evo 250GB
PSU
460W Gigabyte Superb Real Power
RAM
2x4GB DDR3 1866Mhz Kingston CL11 HyperX Genesis
Video card
Sapphire ATI PCX R9 270X 2GB GDDR5
Case
Gigabyte LUXO X140
Mouse
Zalman ZM-M300 Black
Keyboard
Sweex Illuminating
Audio
DeLux 2.1
Monitor
Dell UltraSharp U2311H 23" e-IPS
OS
Win 8.1
Користиме Roomba 651 веќе 3+ години. Многу доообра работа. Уште кога го опремувавме станот, речиси се ни е поставено на 12цм висина и роботот оди и под кревети и под друг намештај. Чисти топ.
Roomba оваа серија работи на принцип на мапирање на просторот со поминување/удирање низ него, еден вид хаотично движење. Незнае колкав е и што се треба да исчисти кога почнува, но го чисти добро цел простор. Низ 5 соби не верувам дека ќе се снајде сама.

Кај нас го нема, ама многу добри се Neato Neato Robotics Знам што ги користат тука и се презадоволни.
Neato први почнаа со мапирање на просторот со помош на ласери, почнува со чистење по права линија, не хаотично, паметни се, имаш контрола преку телефон, ти го ицртува просторот на телефон и гледаш каде се исчистил и што му останало.... Заради нив iRobot го воведоа и тие тој начин на функционирање, ама во многу поскапите серии.

Xiaomi добра цена имаат и добро изгледаат на хартија, ама во пракса незнам какви се.

FiC DoGG

user
17 април 2007
1.045
1.109
www.behance.net
FiC DoGG's setup  
Processor & Cooler
i7 2600k Noctua NH D14
Motherboard
Asus Sabertooth P67
Storage
840 pro 128GB + 500GB HDD + 1000GB HDD
PSU
CM Real Power 550W
RAM
2x4GB DDR3 1333
Video card
Gigabyte GTX 760 2GB
Case
CM Centurion 5
Mouse
A4tech X7
Monitor
2x Dell U2412m
OS
Windows 8.1 Pro
Јас имам Xiaomi robot vacuum земен од ми сторе кај нас. Имам Маламут дома што пушта влакна и го земав за да се справам со тоа, и еве веќе неколку месеца како ја имам сум презадоволен. Технички чисти подобро и од мене, затоа што влегува на места кај што мене со обичната правосмукалка ми било незгодно, дури и под кујната влегува без проблем. Ако малку се потрудиш да направиш место за неа супер ќе исчисти, ова во превод значи да извлечеш столчиња од под маса и да не оставаш кабли од полнач или сл работи на земја кај што може да ги собере и да заглави. На две парчиња мебел само морав да сменам ногарки затоа што бара 10цм висина за да може да помине.

На несмарт робот не би давал пари, ги гледав румба ама за опции како кај xiaomi-то треба да платиш мин 1000е. Со мапирање на просторот xiaomi-то е супер ефикасен и за батерија и да не пропушти некое место.

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.200
18.869
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech MX Master 4
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6
Monitor
Dell U2725QE
OS
Windows 11 + MacOS
Да се приклучам на клубот на среќни корисници на iRobot Roomba. Мислам дека моделот што го имам е 866 или така нешто. Одличен уред, кај нас дома врти безмалку секој ден и потребата од вклучување на рачната правосмукалка е скроз минимизирана. Прилично е паметна румбата, како што кажаа погоре си прави мапа од собата и не се удира безвезе, во принцип секогаш знаеш колку ке трае чистењето па уште и ти праќа нотификација со рипорт и све, ааааа све!
За мене најголем проблем е што треба да тргнам еден куп ствари (јер бебе) пред да ја пуштам румбата, она може да ги заобиколува, ама не е тоа поентата, нели.
Инаку и јас се мислев за xiaomi, упола цена беше, ама од досегашното искуство дека сите производи на ксиоами се полу-готови, се решив за румба. Гледав и Миеле, изненадувачки поефтини се од румбата, али решив да идам на проверена варијанта и не жалам за купчето пари.
Еве ти, имаат некоја промоција, ако можеш да ја фатиш би било одлично, со такс фри ке ти дојде ко ксиаоми од кај нас.
Screenshot_20200616-092940_iRobot.jpg Screenshot_20200616-092955_iRobot.jpg

П.С. Како бонус, румбава ти прави и мапа на вифи покриеност на станот па така и ке знаеш во кои ќошиња вифито ти е слабо и да го оправиш :D

Edit: На тема песови по дома, јас до скоро го чував златниот ретривер во станот и одлично се справуваше румбата со неговите влакна, нормално, резервоарот за ѓубре траеше едно чистење наместо 3. Бонус, додека е мал, можеш да правиш вакви работи
original.gif

omegaRED

Adeptus Astartes
13 септември 2011
2.521
3.525
Скопје
omegaRED's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS Rog Strix X670E-F
Storage
PSU
RAM
Video card
MSI RTX4090 Suprim X
Case
NZXT H9 Flow
Mouse
Logitech G903 Lightspeed
Keyboard
Keychron Q3
Audio
Monitor
LG UltraWide 38WN95C-W
OS
Windows 10 x64 Pro
Јас баш затоа и сум резервиран со Xiaomi, багчиња и недовршени производи и/или функционалности, иако на хартија (ама и по ревјуа на респектирани сајтови - Wirecutter, на пример) Xiaomi Roborock S4 имаше одлични оценки.

@FiC DoGG, кој точно модел го имаш? Го гледав овој Mop Pro STYTJ02YM, Купи Xiaomi Mi Robot Vacuum - Mop P - Роботска правосмукалка црна Македонија | 24 месеци гаранција, делува ок, но на рецензии имаше случај каде истекува/капе вода од резервоарот - голем пропуст и потенцијален deal breaker.

@Oktar, промоцијата е одлична и цената е ептен на место! Само уште да можеше да се патува до кај јужниот сосед...

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.200
18.869
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
RAM
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6
Monitor
Dell U2725QE
OS
Windows 11 + MacOS
Јас баш затоа и сум резервиран со Xiaomi, багчиња и недовршени производи и/или функционалности, иако на хартија (ама и по ревјуа на респектирани сајтови - Wirecutter, на пример) Xiaomi Roborock S4 имаше одлични оценки.

@FiC DoGG, кој точно модел го имаш? Го гледав овој Mop Pro STYTJ02YM, Купи Xiaomi Mi Robot Vacuum - Mop P - Роботска правосмукалка црна Македонија | 24 месеци гаранција, делува ок, но на рецензии имаше случај каде истекува/капе вода од резервоарот - голем пропуст и потенцијален deal breaker.

@Oktar, промоцијата е одлична и цената е ептен на место! Само уште да можеше да се патува до кај јужниот сосед...

Ја не би земал нешто што е со вода или со моп или нешто слично. Џогирањето сеупте би го сметал за рачна акција. Едноставно ту мач е и вода и да чисти и да џогира и да полира, па таа вода и тој резервоар треба да се чистат и перат редовно, па крпата исто... се губи моментот со, румбава ми чисти дур не сум дома, и се претвора во, еве дома сум, па да ја исчистам румбава.
Второ не би купил од некој што сопствената татковина си ја нарекува, црна Македонија, колку и да е очајна ситуацијата тука
Screen Shot 2020-06-16 at 10.29.16.png
Трето, кај и да е, ке не пуштат грците, а тебе не ти е итно, ја би почекал, румба кај нас прескапа, а таму е по цена скоро како ксиаоми кај нас. Плус јас минатиот пат си земав и една година гаранција, no questions asked, т.е. директна замена во случај на квар, ама за воља на вистината, румбава не ни писнала досега.

П.С. Мнооооогу пазење да нема пристап до кабли румбата, а иначе доаѓа и со еден татков виртуал гард, го ставаш околу кабли некои да речеме и тоа зрачи некоја магија и румбата го заобиколува тој дел.

FiC DoGG

user
17 април 2007
1.045
1.109
www.behance.net
FiC DoGG's setup  
Processor & Cooler
i7 2600k Noctua NH D14
Motherboard
Asus Sabertooth P67
Storage
840 pro 128GB + 500GB HDD + 1000GB HDD
PSU
CM Real Power 550W
RAM
2x4GB DDR3 1333
Video card
Gigabyte GTX 760 2GB
Case
CM Centurion 5
Mouse
A4tech X7
Monitor
2x Dell U2412m
OS
Windows 8.1 Pro
Овој обичниот го имам, тоа моп опцијата не ми влеваше многу доверба а и го немаше тој модел кај нас тогаш.
Mi Robot Vacuum EU – Mi Store

Важно ми беше да шмука добро и да се справува со влакна добро. Искрено немам замерки за сега, одлично е конструирано целото, лесно за менување на потрошни делови. Мапирањето работи одлично иде од соба у соба без проблем, чисти секаде кај што може да влезе. Малку ми беше знак прашалник дали ќе морам чинијата со вода да ја дигам секој пат, страв ми беше дека ќе се акне во неа и направи лом насекаде, ама гајле нема сензорите добро си ја вршат работата.
Апликацијата ти ја покажува целата мапа од станот, заедно со сите препреки и како се движел роботот, така да лесно можеш да видиш дали некои предмети се проблем.
Screenshot_2020-06-16-10-31-35-816_com.xiaomi.smarthome.jpg

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.200
18.869
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
PSU
RAM
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6
Monitor
Dell U2725QE
OS
Windows 11 + MacOS
Еј само да се пофалам дека имам одлична вифи покриеност на станот! Само поради тоа си вреди румбата! :D

Screenshot_20200616-103148_iRobot.jpg

omegaRED

Adeptus Astartes
13 септември 2011
2.521
3.525
Скопје
omegaRED's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS Rog Strix X670E-F
Storage
PSU
RAM
Video card
MSI RTX4090 Suprim X
Case
NZXT H9 Flow
Mouse
Logitech G903 Lightspeed
Keyboard
Keychron Q3
Audio
Monitor
LG UltraWide 38WN95C-W
OS
Windows 10 x64 Pro
Ја не би земал нешто што е со вода или со моп или нешто слично. Џогирањето сеупте би го сметал за рачна акција. Едноставно ту мач е и вода и да чисти и да џогира и да полира, па таа вода и тој резервоар треба да се чистат и перат редовно, па крпата исто... се губи моментот со, румбава ми чисти дур не сум дома, и се претвора во, еве дома сум, па да ја исчистам румбава.

Убаво да има. Не мора да се користи, ама тој со џогер (треба да) е и генерално подобар модел за иста цена.

Трето, кај и да е, ке не пуштат грците, а тебе не ти е итно, ја би почекал, румба кај нас прескапа, а таму е по цена скоро како ксиаоми кај нас. Плус јас минатиот пат си земав и една година гаранција, no questions asked, т.е. директна замена во случај на квар, ама за воља на вистината, румбава не ни писнала досега.

Не ми се брза ептен ама пожелно е да биде наредниов месец, а не знам ни дали ќе трае промоцијава додека не ги отворат границиве.

П.С. Мнооооогу пазење да нема пристап до кабли румбата, а иначе доаѓа и со еден татков виртуал гард, го ставаш околу кабли некои да речеме и тоа зрачи некоја магија и румбата го заобиколува тој дел.

Е такви опции се убави, виртуелни ѕидови, no-clean зони...

omegaRED

Adeptus Astartes
13 септември 2011
2.521
3.525
Скопје
omegaRED's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS Rog Strix X670E-F
Storage
PSU
RAM
Video card
MSI RTX4090 Suprim X
Case
NZXT H9 Flow
Mouse
Logitech G903 Lightspeed
Keyboard
Keychron Q3
Audio
Monitor
LG UltraWide 38WN95C-W
OS
Windows 10 x64 Pro
После доста разгледување и размислување, се решивме за Roborock S5 Max. Напреден модел со мапирање, дозирање на вода за џогер функцијата, можност за дефинирање зони за не-џогирање, повеќе мапи, зонско чистење...

Насекаде е фален како еден од најдобрите понапредни роботи, така да мислам дека нема да се зафркнам.

Ќе се земе од smartus.mk, треба да го добијат на залиха почеток на Јули, околу 35.000 денари.

Погледнете го атачментот 88820

Овие се топ6 според value/money. Дали имате некои информации или искуство со горе наведените?

Roborock S50/S55 (во принцип ист уред, различна боја) треба да е стварно добар - не како S6 или S5 Max, но близу. 360 S6 и S7 исто се фалени (но се послаби од Roborock S5, S6 и S5 Max), Lenovo X1 е малку изменет 360 S7, така да и со нив немаш утка.

Xiaomi Mi Robot Vacuum е наједноставниот (но и најевтиниот), но мислам дека е одличен ако цената е ок.

Царина (15%) и данок (18%) сметаш?

omegaRED

Adeptus Astartes
13 септември 2011
2.521
3.525
Скопје
omegaRED's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS Rog Strix X670E-F
Storage
PSU
RAM
Video card
MSI RTX4090 Suprim X
Case
NZXT H9 Flow
Mouse
Logitech G903 Lightspeed
Keyboard
Keychron Q3
Audio
Monitor
LG UltraWide 38WN95C-W
OS
Windows 10 x64 Pro
Да ја апдејтирам темава.

Пред 10-тина дена конечно пристигна Roborock S5 Max. По неколку чистења, искуствата се крајно позитивни. Чисти топ, интелигентно - прво го мапира станот и се движи покрај ѕидовите дур не си “формира“ соби, а потоа на најефикасниот начин за движење ја чисти собата. Не се удира во секој ѕид или препрека при работа, апликацијата има многу можности, зони за нечистење, зони без џогер, виртуелни зидови, зонско чистење или чистење по соби, прилагодливи сетинзи по соба (јачина на вшмукување и количина на вода за џогирање). Функцијата за џогирање функционира добро, се приметува кога ќе помине :)

За пример, 60 м² ефективна површина за чистење за завршува за помалку од 1 час, со џогирање.

Она што е само проблем кај нас е што неколку теписи се со долги плетени влакна, а страничната четкица на S5 MAX е силиконска и добро “лепи“ - подобра е за прибирање на трошки и ѓубренца - но затоа пак се заплеткува во влакната на теписите. Поради тоа сега не оди на теписите, а секако кога ќе нарачувам резервни делови, ќе земам и од обичните четкици кои се со тврди влакна, па тие не би требало да се заглавуваат. Но во секој случај не е некој deal breaker, особено што реално овие теписи ионака си бараат моќна правосмукалка, што не е проблем да се прави еднаш или два пати месечно.

Сума сумарум, од роботот сме презадоволни, и топло го препорачувам. Резервните делови се евтини на АлиЕкспрес и ги има на располагање, на пример цел сет од 2 главни четки, 4 странични четкици, крпи за џогирање, 4 филтри за воздух + некои други ситници се 25-30$, а рецензиите на купувачите се дека се со ист или многу сличен квалитет како фабричките.

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.392
12.333
Скопје
androgaming.com
Да ја апдејтирам темава.

Пред 10-тина дена конечно пристигна Roborock S5 Max. По неколку чистења, искуствата се крајно позитивни. Чисти топ, интелигентно - прво го мапира станот и се движи покрај ѕидовите дур не си “формира“ соби, а потоа на најефикасниот начин за движење ја чисти собата. Не се удира во секој ѕид или препрека при работа, апликацијата има многу можности, зони за нечистење, зони без џогер, виртуелни зидови, зонско чистење или чистење по соби, прилагодливи сетинзи по соба (јачина на вшмукување и количина на вода за џогирање). Функцијата за џогирање функционира добро, се приметува кога ќе помине :)

За пример, 60 м² ефективна површина за чистење за завршува за помалку од 1 час, со џогирање.

Она што е само проблем кај нас е што неколку теписи се со долги плетени влакна, а страничната четкица на S5 MAX е силиконска и добро “лепи“ - подобра е за прибирање на трошки и ѓубренца - но затоа пак се заплеткува во влакната на теписите. Поради тоа сега не оди на теписите, а секако кога ќе нарачувам резервни делови, ќе земам и од обичните четкици кои се со тврди влакна, па тие не би требало да се заглавуваат. Но во секој случај не е некој deal breaker, особено што реално овие теписи ионака си бараат моќна правосмукалка, што не е проблем да се прави еднаш или два пати месечно.

Сума сумарум, од роботот сме презадоволни, и топло го препорачувам. Резервните делови се евтини на АлиЕкспрес и ги има на располагање, на пример цел сет од 2 главни четки, 4 странични четкици, крпи за џогирање, 4 филтри за воздух + некои други ситници се 25-30$, а рецензиите на купувачите се дека се со ист или многу сличен квалитет како фабричките.

Со здравје да го румбаш. Имаш некое животно дома? Ме интересира дали реагираат некако ми е да не лупнам 400 долароси, а кучево да го брка низ дома. А таман кај мене е паркет цел стан нема теписи ќе се изнаработи.

Pane24

GpuHardware
31 октомври 2012
6.495
7.790
Скопје
www.facebook.com
Со здравје да го румбаш. Имаш некое животно дома? Ме интересира дали реагираат некако ми е да не лупнам 400 долароси, а кучево да го брка низ дома. А таман кај мене е паркет цел стан нема теписи ќе се изнаработи.
Кучињата не , ама мачките обожаваат со овакви да си играат :D

smole

poweruser
18 април 2007
3.901
4.582
Да ја апдејтирам темава.

Од странство го зема?

omegaRED

Adeptus Astartes
13 септември 2011
2.521
3.525
Скопје
omegaRED's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS Rog Strix X670E-F
Storage
PSU
RAM
Video card
MSI RTX4090 Suprim X
Case
NZXT H9 Flow
Mouse
Logitech G903 Lightspeed
Keyboard
Keychron Q3
Audio
Monitor
LG UltraWide 38WN95C-W
OS
Windows 10 x64 Pro
Од странство го зема?
Не, од тука, Smartus.mk. Цената беше компететивна :) Кога ќе пресметаш испорака, данок + царина за порачка од странство + немање гаранција...

omegaRED

Adeptus Astartes
13 септември 2011
2.521
3.525
Скопје
omegaRED's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS Rog Strix X670E-F
Storage
PSU
RAM
Video card
MSI RTX4090 Suprim X
Case
NZXT H9 Flow
Mouse
Logitech G903 Lightspeed
Keyboard
Keychron Q3
Audio
Monitor
LG UltraWide 38WN95C-W
OS
Windows 10 x64 Pro
Немам животно :-( Ама може да влезе во шема некое маче, сега жена ми нема изговор за влакна, чистење и слично. А мислам дека може да им биде интересно некое време, после ваљда ќе се навикнат па нема да го бркаат :)

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.392
12.333
Скопје
androgaming.com
Немам животно :-( Ама може да влезе во шема некое маче, сега жена ми нема изговор за влакна, чистење и слично. А мислам дека може да им биде интересно некое време, после ваљда ќе се навикнат па нема да го бркаат :)

Јас немам „куче“ јас имам црн ѓавол што уништува се што мрда се додека не запре да мрда. И после уште малце (да се осигура).

Кучка. Сани се вика (sunny) пошто е темна нормално логика убива - кога е дете у прашање.

IMG-20200109-143751.jpg

genius

hello world
6 ноември 2007
361
268
genius's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i3 4150
Storage
Western Digital 1TB EZEX + Western Digital 250GB
RAM
8GB DDR3 Kingston
Video card
Asus HD7750 1GB DDR5
Audio
Samson SR850
Monitor
LG 24' IPS + Samsung 19'
OS
Ubuntu 16.04 + Windows 8.1

tupacan

user
10 септември 2007
1.733
2.391
Бев решен за Roomba 960 (како најдобар all rounder), но со муабетиве ме предомислувате за Roborock S5 Max.

Jedah

user
6 ноември 2007
1.325
2.309
Jedah's setup  
Processor & Cooler
CPU AMD Ryzen 5 5500 6-Core 3.6GHz (4.2Ghz Turbo) & CoolerMaster Hyper H411R
Motherboard
ASUS PRIME B450M-K
Storage
SSD: M.2 Corsair NVMe MP510 240GB / HDD: SAMSUNG F1R HE103UJ 1TB / HDD TOSHIBA DT01ACA 1TB
PSU
Cooler Master MasterWatt Lite 700W, 230V, 80Plus, HDB fan, Active PFC
RAM
G.SKILL Ripjaws V Series F4-3200C15D-16GVR 16 GB (8 GB x 2) DDR4 3200 MHz CL15
Video card
ZOTAC GAMING GeForce RTX 3060 12GB GDDR6
Case
XIGMATEK MOON KNIGHT 4XRGB FAN MID-TOWER
Mouse
Logitech Optical M100 USB Black
Keyboard
E-YOOSO M-11 60% mechanical
Audio
Logitech S-220 2.1
Monitor
LG 24'' Full HD IPS Monitor with FreeSync™ (24MP60G-B)
OS
Windows 11
Пуштате нормални сумкалки по дома или се потпирате само на работскиве? :)

brasica

lurker
18 април 2010
688
1.052
brasica's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7800X3D Arctic Freezer III 360 RGB
Motherboard
Asus X670E-F Gaming
Storage
Kingston KC3000 M.2 2TB II KC3000 M.2 1TB
PSU
Lian Li EDGE EG1000
RAM
G.Skill Ripjaws M5 Neo RGB 6000Mhz CL36
Video card
EVGA RTX3080 FTW3 Ultra 10GB
Case
Lian Li O11 Vision
Mouse
Logitech G Pro Wireless
Keyboard
Logitech G Pro
Audio
SMSL Sanskrit 10th MKII + PSB Alpha PS1
Monitor
Asus PG348Q
OS
Win 11 Pro
Пуштате нормални сумкалки по дома или се потпирате само на работскиве? :)

Само на роботските и од време на време во ќошевите со нормална кај што е недостапно :)

• ми се допаѓа
Реакции: Duke
членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

ИТ маркет

На врв Дно