Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Iphone 4S или Samsung Galaxy S2

igor_xxxx

user
10 септември 2010
1.308
1.750
Фала дечки за мислењата, најверојатно ќе биде Галакси2 бидејќи за него слушнав многу работи што ми одговараат, можеби ќе ми биде малце преголем за секојдневна работа но ќе видиме.

Доколку има некој нешто да каже слободно, уште некој ден сигурно ќе помине додека земам телефон.

А за ХТЦ, еднаш ја направив таа грешка што се викаше Desire и никогаш повеќе.Може сега се одлични но нејќам од нив ништо.

Ghost

hello world
3 декември 2010
121
14
Грешката со Desire ја направив и јас. Значи телефонот е ФОКУШИМА ! Крајно разочаран од htc засекогаш, ненормално лош екран, уште полоша батерија, андроид кој што треба да го молишд да функционира, камера со багови и најмногу од се што ме разочара е звукот, ниту на слушалки нитуа на ѕвонење никогаш не успеав да го слушнам од прв пат.

lamja

hello world
1 октомври 2008
424
187
Skopje
Igor, ako sakas kvalitet zemi iphone 4s, ako sakas nesto priblizno do iphone 4s a poeftin normalno galaxy s2, vo tvojov slucaj najpametno e da zemes iphone 4s i odma da go prodades kako nov neotpakuvan i ke si kupis posle galaxy s2 i kes ke naprais od nigde:))) ( se prodavaat kako alfa) :)))

Misho

hello world
20 септември 2009
109
11
Igor, ako sakas kvalitet zemi iphone 4s, ako sakas nesto priblizno do iphone 4s a poeftin normalno galaxy s2, vo tvojov slucaj najpametno e da zemes iphone 4s i odma da go prodades kako nov neotpakuvan i ke si kupis posle galaxy s2 i kes ke naprais od nigde:))) ( se prodavaat kako alfa) :)))

Прочитај се што пиша те молам..."Бизнисмен" aj јас ќе ги купувам ти продавај ги...За мене 10% ќар за тебе 20% може? Божееее најглупа комбинација што може да постои е оваа...

Муабетот, според мене самсунг, карактеристики горе-доле како што ги кажа AlexanderMK

Ghost

hello world
3 декември 2010
121
14
Вклучи ме и мене со 5%, ке ве рекламирам и ке одам по систем врата до врата да продавам со емплементиран маалски слегнг ( телефоните се џилитка нови, стакло не отпакувани, цакум пакум, срча и други техники ) :)))

krstanoski

hello world
1 декември 2010
117
24
Ohrid
krstanoski's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i5 3210M 2.50GHz
Storage
120 GB SSD SAMSUNG EVO
RAM
6GB DDR3 Samsung
Video card
Intel HD 4000
Mouse
Gigabyte M6900
Audio
Conexant HD Audio with Dolby Home Theather v4
OS
Windows 10
Се зезаш така ?????

HTC ------------------------------------------------------- iPhone
CPU Dual-core 1.5 GHz Scorpion A8 VS Dual-core 1 GHz Cortex Dual-core A9
GPU Adreno 220 ТЕШКА МИЗЕРИЈА VS PowerVR SGX543MP2 мин 10х побрз од адрено

Има само 256 рам повеќе од ајфонот а ајфонот има 1 генерација понов процесор и едно 10х појак графички чип не би рекол дека е побрз ;)

HTC има проблем со уземјењето + DEAD GRIP + прашина под екранот + катастрофа батерија + катастрофа камера + катастрофа екран

Ова го пишав дека тетин ми купи ваков и е презадоволен затоа иначе го немам остено во мои раце како работи

Ова го пишав дека тетин ми купи ваков и е презадоволен затоа иначе го немам остено во мои раце како работи

Абе и мајка ми е презадоволна од нејзината Нокиа 1680 ама........

uwemi

poweruser
20 февруари 2011
4.761
4.323
Skopje
2b.com.mk
uwemi's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 3450s
Motherboard
Gigabyte GA-z68xpUD3
Storage
Samsung EVO 840 / 320GB + 1TB HDD.
PSU
CM SilentPro 700W
RAM
2x4GB Kingston - 1333mhz
Video card
Sapphire R9 280x Vapor-X
Case
CoolerMaster K-350
Mouse
Logitech MX-518
Keyboard
A4Tech B120 Red BackLight
Audio
Creative Inspire P380 2.1
Monitor
BenQ RL27" + SyncMaster 24"
OS
Windows 7 / 64Bit
Купувај го ајфончето, ич не му ја мисли. Кај го споредуваш самсунг со ејпл жити се? Од лично искуство ти кажувам, зимај го ајфончето.

Potvrdeno e deka Samsung Galaxy SII e podobar od iphone 4G i 4S

aple pa aple bile najdobri.
vrska nemate od telefoni tuka trolate ko da ste najpametni !

igor_xxxx

user
10 септември 2010
1.308
1.750
Не се карајте луѓе, фала на сите за мислењата од голема помош бевте.После долго размислување и играње со двата телефона (најдов пријатели што ги имаат и двата) се одлучив да го земам Самсунгот и иако е рано за импресии сум презадоволен од него.

Ајфонот ја има поквалитетната изработка дефинитивно и екранот со висока резолуција, но за моите потреби подобар избор беше Самсунгот па ќе видиме како ќе се покаже.

Не се карајте луѓе, фала на сите за мислењата од голема помош бевте.После долго размислување и играње со двата телефона (најдов пријатели што ги имаат и двата) се одлучив да го земам Самсунгот и иако е рано за импресии сум презадоволен од него.

Ајфонот ја има поквалитетната изработка дефинитивно и екранот со висока резолуција, но за моите потреби подобар избор беше Самсунгот па ќе видиме како ќе се покаже.

Со здравје да си го служиш, и да си запамтиш дека ниедна Apple играчка не вреди да се има. Остај што ти кажуваат iDiot-ите. :p

wERBAL

read-only
20 јануари 2012
15
5
Скопје
Со здравје да си го служиш, Самсунгот ти е добар верувам.
Но јас закаснив малце со темава ама ке кажам дека тоа што зборите за ХТЦ дека не се добри нема врска. Само незнаете да одберете телефон. Сигурно ќе направат грешка кога толку многу телефони направија за кратко време.
Иначе да не бегам од темата јас ке ти го препорачав HTC EVO 3D. Јас го имам телефонот скоро 2 месеца и многу сум задоволен. Гледав и многу споредби на интернет за HTC EVO 3D i iPhone4s па и против Самсунгот. HTC-то се покажа многу подобар во перформанси против iPhone 4s, само во големината и во тежината iPhone 4s е подобар ( но тоа баш и не е битно).
Против Самсунгот тука негде беа и двата. Проверете и самите на интернет па кажете ваше мислење во нова Тема или овде...

Но сепак HTC EVO 3D е многу многу понапреден телефонот од сите смартфони. Мислам телефонот има можност да гледате слики во 3D без наочари и можете да гледате 3D видеа без наочари, да сликате ваши 3D слики и да снимате ваши 3D видеа.
Но тоа не е се, има и многу други добри работи за телефонот кои можете слободно да ги погледнете на YouTube или на некој друг сајт.

Читав коментари погоре дека некои од вас биле незадоволни од HTC Desire. Значи вие изгледа сте го земале првиот Desire што искочил па затоа сте незадоволни, но HTC Desire HD е гром телефон. Другар користеше таков и немаше утка телефонот стварно беше добар.

Тоа е тоа од мене. Доколку имате некое прашање слободно прашајте.

Поздрав!

HTC Desire HD е гром телефон. Другар користеше таков и немаше утка телефонот стварно беше добар.

HTC Desire HD го имаше најбедниот LCD дисплеј што некад го имам видено. А батеријата му траеше 3-ипол саати. Ова со батериите е проблем кај сите HTC телефони, изгледа ги купуваат од битпазар.

HTC EVO 3D мислам дека го нема да се купи во Македонија, едино некоја рандом мобилара ако го донела несакајќи.

Нови мислења

Последни теми

ит маркет

На врв