Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Интервју со Марко Чаласан за CNET.com

Статус
Затворена за нови мислења.

Death

read-only
12 јануари 2010
1
0
Работам веќе 5 години со интернет и компјутерската индустрија и фактички сум секој ден онлајн сите тие 5 години. Сега имам 23, и ако се вратам назад никогаш не би го избрал ова, луге... не е само PC... има и други работи во животот кој пружаат некаква сатисфакција. Дај да излеземе од ова :)

feit

lurker
12 февруари 2009
684
44
Најверојатно има работено 9 години штом уште не знае да вклучи македонска подршка

loverboy

hello world
6 февруари 2008
147
11
@Death

Големо лајк за ова. Јас би го избрал истото најверојатно, но не би правел многу грешки што сум ги правел во минатото. Пред се малку ќе ги променев местата на приоритетите. Како изминува времето се повеќе и повеќе се сфаќа грешката и се прави се да се промени нешто, но суштината е таа. Кога ќе се фатиш за орото, нема излегување, затоа што тоа излегување би значело и залудна жртва во минатото.

zlochko

hello world
23 мај 2008
140
7
www.linkedin.com
Работам веќе 5 години со интернет и компјутерската индустрија и фактички сум секој ден онлајн сите тие 5 години. Сега имам 23, и ако се вратам назад никогаш не би го избрал ова, луге... не е само PC... има и други работи во животот кој пружаат некаква сатисфакција. Дај да излеземе од ова :)

Работам 12 години во оваа индустрија (веб кодирање / програмирање и администрација). Сега имам 31 година и ако се вратам назад, пак ќе го изберам истово. :)

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.876
34.177
roka.mk
Преминувте во лични препукувања...а тоа ни најмлаце не е целта на темава.
Зборете за успехот на марко а не вашите.

фала.

386ka

poweruser
22 декември 2007
2.384
217
Дечки,

Доста гледате од социолошки аспект. Ниту јас ниту вие сте стручни да го анализирате животот на детето од таков караткер, а ниту знаете доволно за него за да го правите тоа.
Нешто на кое што треба да се осврнете е неговите успеси. Многу ми е жал, но гледам луѓе на кои навистина не им е сеедно поради успесите кои ги постигнало детето на тие години, а успесите кои тие ги постигнале на негови години или сега, па им е криво што тие не го сториле истото.

Но како и да, се работи за успеси во областа на „работа“, а не во областа од секојдневниот живот, и затоа сметам дека треба да се разгледуваат само успесите усмерени кон работната посветеност и подготвеност која ја искажува ова дете.

Се понатаму не треба да биде тема на дискусија и ќе биде модерирано. :bigboss:

Поздрав :)

M

Mr.Alien

Гостин
Не ми е јасно зошто млатите празна слама...
Коментирајте колку сакате, ништо нема да измените, ниту можете.
Родителите го насочиле детето како што сметале дека треба, и тука е крајот на приказната. Има социолози кои можат да дадат релевантно мислење во врска со одгледувањето/воспитувањето на детето. Потрудете се вашите деца (кој ги има, кој не - кога ќе дочека) да ги изведете на прав пат...баталете ги другите.
Лично ми е драго за малиот - пред него е светла иднина!

''TcM>>

lurker
6 јануари 2008
961
39
А мене лично ме интересира дали детево е способно за работа? Односно бидејќи штом има земено сертификат би требало да значи дека он може и реално да се справи со проблемите, а не само теоретски. Па доколку знаете нешто повеќе за тоа ако може да ми кажете (дали може да се снајде, валда ме разбравте XD )..
А дека родителите играат голема улога во неговиот успех, па играат, а што е исфорсиран е исфорсиран. Обично децата на негова возраст не можат да го совладаат материјалот кој што тој го совладал, па во однос на тоа свака му част..
Според мене детево не е ептен голем гениј како што го исто го форсираат медиумите, него едноставно родителите биле покрај него 24/7 мелејќи и мелејќи и мелејќи му го тоа што сакаат он да им го претстави.. Само мислам дека би требало малце да стагнираат со неговата слава, да земе да учи нормално и по останатите предмети, и после на крај тој да си одлучи што највејќе ќе го влече. Дете од 9годишна возраст (а камо ли пак од 6) нема шанси да биде во можност да он си одлучува за својата идна професионална љубов..

П.С. Каков било успех, е успех на свој начин и треба да биде ценет..

''TcM>>

lurker
6 јануари 2008
961
39
^Всушност не се согласувам со тоа. Доколку двајца имаат спротиставени мислења, не мора да значи дека едниот негира поради љубомора, него едноставно се води дискусија со различни мислења..
Што се однесува до темава, ја не држам во целост ниту една страна. Односно колку сум За, толку сум и Против..

reng

lurker
13 август 2007
683
19
Темава да не ја копиравте од друг форум случајно нешто не ми одговараат мислењава со содржината на форумов. Кој што мисли за некој друг е за други форуми, тука зборете од технички аспект, а не тука да ми продавате ефтина психологија за тоа што вие би правеле во животот.

Си имате таму еден куп форуми за тие досадни муабети не не замарајте и тука.

gdamjan

poweruser
3 април 2008
4.133
3.623
Скопје
damjan.softver.org.mk
gdamjan's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 Pro 4650G / Cooler Master Hyper 212 Black
Motherboard
MSI MAG B550m Mortar Wifi
Storage
NVME: 1TB AData XPG SX8200 Pro / 2x 2TB Samsung NVMe 990 Evo Plus / HDD: 2x 2TB Toshiba P300
PSU
Gigabyte G750H
RAM
DDR4 3200MHz Kingston Fury Renegade Kit CL16 (2x32)
Video card
Vega 7 on APU
Case
Bequiet! PureBase 500
Mouse
Logitech MX Master 3
Keyboard
ThinkPad USB Keyboard With TrackPoint (sk-8855) / Keychron Q2
OS
ArchLinux
Статус
Затворена за нови мислења.