Ама едно ми е мачно зошто во сите списанија, 80% е застапеност на хардвер, 15% на рецензија за софтвер и 5% на програмирање. Па зошто не е застапено повеќе програмирањето, некои напредни Linux команди..
Еве уште еден член на редакцијата ЕНТЕР.
Пред се, мило ми е што читам позитивни и негативни критики затоа што согледуваме што недостасува а што е вредно во списанието и емисијата.
Ќе се надоврзам на колегата "divjace" дека хардверот од нашите спонзори не е секогаш up-to-date и дека публиката сака да види нешто најново, нешто ѕверско.... но од друга страна пак, ние го тестираме и презентираме она што може да се купи на НАШИОТ пазар и го има во продажба. Не велам дека би било лошо да тестираме и презенттираме нешто од "вчера" ама во рамките на нашите можности даваме се од себе.
Констатацијата дека ентер е 80% хардвер не е на место. Во ентер има :
- 8 страни хардвер
- 15 страни игри (посебно за PC и посебно за XBOX/PS, друштвени игри)
- настани, вести, интервјуа, технологија, софтвер, интернет, програмирање и реклами се останатите 57 страни.
Од ова што може да видиш, ентер повеќе може да се нарече "гејмерско" списание отколку хардверско, иако тој епитет не му е прикладен поради фактот што игрите се со 18% застапеност.
Ентер е списание во кое може да се прочита СЕ од IT областa.
Што се однесува до рекламите, тие се составен дел од СЕКОЕ списание. Ги има и во сите познати светски IT списанија така што тука нема простор за дискусија дали и зошто има реклами.
http://www.youtube.com/watch?v=DkKaoKKaVyU&feature=player_embedded#!
еве дел од емисијата па слободно искоментирајте ја
еве мој коментар
мене ми е малку смешен Никола (дечкото што ја води емисијата) не е баш он за вакви емисии убоо си почнаја ентер со последните што беа на А1 баш и гласовите им беа како за на телевизија и барем се разбираа од компјутери а не овие сега на Канал 5
Што станува за онај аматерски дел на почетокот на видеото. Ми изгледа како дечињата од Ѕвон на мтв, научиле некој текст на памет и ајде ќе го кажват и ќе се гледат во облаци.
Вака,најпрвин би сакал да направам една ретроспектива на последниот 50-ти број на ЕНТЕР. Навидум списанието ми се виде потенко од сите претходни броеви,а освен тоа е задржан стариот концепт на пишување. Кога го погледнав DVD-то забележав дека на прв поглед е исто,само незнам дали е DUAL или пак обично DVD од 4,5 GB. Ова се само мои видувања на последниот број, кој што според вас требаше да биде спектакуларен,како што беше наведено во Ентер 49.
Првите 2 емисии ги гледав со Никола и морам да кажам дека не ми се допаѓаат.Водителот Никола. 311 емисија беше дебитантска емисија за него но за многу кратко време успеа да научи како да се однесува во емисијата и како да ги презентира информациите. Денеска на Канал 5 беше 313 емисија. Верувам дека некои од вас ја погледнале. Јас не би сакал да ја коментирам но затоа сте вие тука, гледачите, па секој коментар би бил добредојден.
<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/GiCM-xcXO9M?fs=1&hl=en_US"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/GiCM-xcXO9M?fs=1&hl=en_US" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>
Pusti mail do redakcijata so predlogot. Ili ke dobies povraten odgovor po mail, ili ke ti bide objaveno so odgovor.