Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
Статус
Затворена за нови мислења.

goranzoran

poweruser
21 јануари 2011
3.316
2.808
скопје
Еве го врвот...
Snus
(/ˈsnuːs/; Swedish pronunciation: [snʉːs]) is a moist powder tobacco product originating from a variant of dry snuff in early 18th-century Sweden. It is placed under the upper lip for extended periods. Snus is not fermented and contains no added sweeteners.
CraftedWhiteOpen.JPG

snusgirlprofile.jpg

snus-i.jpg

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.668
13.719
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Е продолжи со следната реченица, де. :hay:

The sale of snus is illegal in the European Union (except for Sweden, where it is legal).

Health consequences.

Иако можеби и тие истражувања се местени од тутунското/фармацевтското лоби, слично како и кај е-цигарите, треба да се истражи што има вистина во тоа. Мислам дека е различен механизам на испорака и има други ризици, како и поинакво „доживување“ - треба навикнување. А поради тоа што е потешко достапен, треба да смислиш како ќе се снабдуваш подолго време.

goranzoran

poweruser
21 јануари 2011
3.316
2.808
скопје
Е продолжи со следната реченица, де. :hay:

The sale of snus is illegal in the European Union (except for Sweden, where it is legal).

Health consequences.

Иако можеби и тие истражувања се местени од тутунското/фармацевтското лоби, слично како и кај е-цигарите, треба да се истражи што има вистина во тоа. Мислам дека е различен механизам на испорака и има други ризици, како и поинакво „доживување“ - треба навикнување. А поради тоа што е потешко достапен, треба да смислиш како ќе се снабдуваш подолго време.
Ние не сме у европска унија незнам дали е легален кај нас но знам дека норвежани го пренесуваа у џеб без никаков проблем и тука си го конзумираа и споделуваа со нас.
Да, богами има различен механизам на испорака и бајаги поинакво доживување, пробај го еднаш и нема веќе да ти текне на цигари. :D

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.668
13.719
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Три години и два месеци не ми текнало на цигари. :hay:

goranzoran

poweruser
21 јануари 2011
3.316
2.808
скопје
Ни на аналогни ни на елекронски цигари :hay:
This process, developed in Sweden, kills the microbes that create some of the cancer-causing toxins found in other smokeless tobacco products. Snus also doesn't have the dangerous combustion products that cigarettes do, and there is little to no risk of lung cancer.
Snus is the safest, cleanest, and most discreet form of tobacco around. Many people have had great success quitting cigarettes and dip with it. It will not cause oral cancer or gum disease, and the minimal saliva byproduct can be safely swallowed.
На друго ниво е ова.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.668
13.719
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Ама нема визуелни ефекти (иако @Ace Lud е померодавен за тоа)

giphy.gif

goranzoran

poweruser
21 јануари 2011
3.316
2.808
скопје
Абе сега, збориме за врвот од никотинот. Сепак се работи за никотин, кој заедно со кофеинот се најраспространети и дно дна од сите стимуланси.

Последна промена:

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.668
13.719
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Има разлика меѓу тутун и никотин, и тоа голема. Мене ова не ми е достапно, а и ми изгледа скапо. Ако можеш да го набавиш, слободно, никој не ти брани.

И не сум во потрага по појаки/подобри стимуланси...

goranzoran

poweruser
21 јануари 2011
3.316
2.808
скопје
Дадов само предлог за тие што пушат да ја осетат разликата.
Ни на крај памет не ми е да конзумирам никотин а камоли да се мачам да го набавувам и пари да фрлам за него.
Се обидувам да ја сфатам распространетоста на никотинот како стимуланс а воедно и популарноста на темава на форумов и мислам дека сфатив за што се работи:
1. Легален е(иако може да биде многу штетен по здравјето и некоја помала финансиска штета да направи).
2. Скоро сите го пушат, што создава желба и поединецот да биде дел од групата и да го пуши(припадноста е многу силен социјален мотив).

Последна промена:

Astraion

poweruser
24 ноември 2012
2.166
3.219
Струмица
Никотинот (електронскиве) го конзумирам на сабајле да ми отвори очи со кафето и да ми се активира десната половина на мозокот (креативната) и да ми почне денот. Лично не осеќам зависност од него, оти ми се дешава некојпат пола ден да не помислам на електронскиве.
Исто и за излегување кога се конзумира алкохол, никотинот перфектно се бленда со него и тргнува вечерта. :)
Затоа за викенди мавам 5-6 никотинска течност, а преку неделата 3-4.
Исто така Пропилен Гликолот е антибактериски и ги чисти белите дробови, и ствара одбивност кон аналогните цигари. Кога колегата ќе влезе во офисот после цигара надвор, инстантно го осеќам и ми мириса на пепељара. :hay:

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.668
13.719
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
@Bambuca Еве и да мешаш со пијалаци:

Совршено за @Astraion за со пиво. :hay:

(но сепак мислам дека не работи добро)

На времето и Деканг проба да прави дриптипови со вкусови, не му успеа.

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
Gulf Of Aden(Stargate Portal) via Скопје
Ружата е в3 а звонецот од в2? Значи коматибилни се?

Ружата ми е следна на листата, само што го порачав Догистајл, МАП купонот ме прелажа.. :)
Nope.
Ружата е v2s исто и ѕвонче-тенкот.

(Rose 3 ја дадов, преотворена беше за мене и за м2л, да не ја "малтретирам" со редуктор.

некој ќе си ужива у рестриктив д2л :) )

Sent from my Redmi 4 Prime using Tapatalk

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
Дадов само предлог за тие што пушат да ја осетат разликата.
Ни на крај памет не ми е да конзумирам никотин а камоли да се мачам да го набавувам и пари да фрлам за него.
Се обидувам да ја сфатам распространетоста на никотинот како стимуланс а воедно и популарноста на темава на форумов и мислам дека сфатив за што се работи:
1. Легален е(иако може да биде многу штетен по здравјето и некоја помала финансиска штета да направи).
2. Скоро сите го пушат, што создава желба и поединецот да биде дел од групата и да го пуши(припадноста е многу силен социјален мотив).
Ко што пиша метузалем пред 2-3.дена.

Зависноста од Никотин и Цигари се 2 различни работи.

Кога држиш Цигара низ прсти,
прстите се окупирани, ставаш нешто во уста па вовлекуваш и испушташ, има ОГРОМЕН психолошки момент,
додека Никотинот е стимуланс кој ги тера рецепторите за "задоволство" во мозокот побрзо да лачат.

Затоа долгогодишни пушачи тешко се откажуваат скроз од цигари,без разлика дали ќе користат ник-фластери, бомбони, мастики, кесички од Шведска итн итн.
(сите сме различни, тоа е убавината а и злото на човечкиот род)

Затоа,
На долгогодишни пушачи полесно им е да напраат трансфер на дигитална цигара/е-цигара, ем психолошкиот момент е задоволен ем нивото на штетни материи е намалено за 95%-97%

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
Nope.
Ружата е v2s исто и ѕвонче-тенкот.

(Rose 3 ја дадов, преотворена беше за мене и за м2л, да не ја "малтретирам" со редуктор.

некој ќе си ужива у рестриктив д2л :) )

@Astraion

Да се надоврзам (сега ми текна...)

На прашањето од пред некој ден за топ тенкови за Арома,
Ако можеш од некаде да го најдеш Squape Rs, и тој топло го препорачувам.
(Не го спомнав пошто нигде го нема кај да се купи, discounted е скоро секаде)
Можда и Squape X-Dream да е топ за m2l со декот за сингл коил али не сум го пробал, за рестриктив е одличен, секаде го фалат за арома)
(стои у bucketlist да се купи и проба одааамна... Сега гледам имаат избацено X-dream S,
со понизок тенк)

xnickx

lurker
20 декември 2014
619
851
xnickx's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i5 6500 3.2MHz & Stock
Motherboard
ASUS ROG Maximus VIII Hero
Storage
Samsung 850 Evo 250Gb / WD Blue 1Tb
PSU
Thermaltake TR2 500W Bronze
RAM
Kingston Hyper X Fury 8Gb DDR4 2666MHz
Video card
ASUS Strix GTX960 DC2 4GD5
Case
SAMA Black Widow
Mouse
Steel Series Rival 100
Keyboard
Cooler Master QuickFire Ultimate
Audio
Labtec 2.1
Monitor
Samsung Syncmaster 2032Bw 20"
OS
Windows 8.1
Не сакате да го пробате тоа ШвеЦкото. Пред десетина години, пословен пријател на татко ми, значи чистокрвен викинг од Швецка, дојде со такво кутивче со смукалици. Секако дека дрпнав едно скришум да пробам. Едно љутење коа ми удри во непцата, солзи ми потекоа, и после тоа никогаш не ми текна на цигара. Се'ќ до следниот ден нели, коа пак си запалив. :D

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
Не сакате да го пробате тоа ШвеЦкото. Пред десетина години, пословен пријател на татко ми, значи чистокрвен викинг од Швецка, дојде со такво кутивче со смукалици. Секако дека дрпнав едно скришум да пробам. Едно љутење коа ми удри во непцата, солзи ми потекоа, и после тоа никогаш не ми текна на цигара. Се'ќ до следниот ден нели, коа пак си запалив. :D
Тоа е сосема друго,имав прилика да пробам,ама темава наша си е за електронски цигари. Инаку @xnikx: би сакал да ми кажеш какво ти е искуството со Alien и OBS engine. Зашто малку пред тебе го имам истото и заедно како комплет ги користам.ОBS от за мене е перфектен! Со Алиен жица,дуал коил и скроз отворен воздух.Первектен! Само пијаница тешка,едина маана ако се смета за маана.А Alienot е еден од подобрите модови воопшто што сум ги имал,а сигурно триесетина ми поминале низ рака.
Пиши,баш ме интересира како е кај тебе.

Sent from my C6603 using Tapatalk

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.668
13.719
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Би требало, штом имаше за Патрикден. :hay:

16 април е.

goranzoran

poweruser
21 јануари 2011
3.316
2.808
скопје
Кај бе љутење, кујзнае што си пробал. Овие ја шо ги пробав ич не љутеа.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.668
13.719
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Ова не е играчка (NoToy)

(а не е ни буре за пиво, иако така изгледа)

VtxIOkv.png

...Туку е чистокрвен MTL сквонкер од фирмата/производителот NoName Mods, кој сите свои модови ги крштава со No на почетокот (NoPity, NoFear, NoPain, NoGain)... Но, овој е единствен (клониран) што е добар за MTL. Се разбира дека не ми паѓа на памет да земам оригинал кога е 150 евра, но неодамна сите Кинези го укинаа ненадејно, па иако планирав да си земам втор за резерва и евентуално за делови, ништо од тоа. Кажувајте ако го видите некаде (Фастек го викаше BF-99). Јас го видов на lemonvape нешто, но тие продаваат на големо и минимум е 5 парчиња и нарачка од 200 долари. :oops:

G3vnVmf.png

Конструкцијата му е магмастична (со воздух од долу), а веројатно поради малите дупчиња не тече лесно, и јас се чудев и загледував повеќе пати, особено затоа што стискам (сквонкам) како коњ при крајот на шишенцето, кога треба повеќе притисок (на овој Инојов што го затерав и за кој нема да ми биде жал ако истече течност во него или цркне, но се покажа издржлив како мазга).

Тие горе прорезите на капата (поради кои изгледа како буре за пиво) не служат за ништо, веројатно само за ладење. Споени се (тоа што „влегува“ од страна „излегува“ од горе. Но интересно е, колку-толку, а и врши по малку работа (се загрева, но не колку што би очекувал од олку мал дрипер). Кога сме кај големината (малината :hay:) овој ми е идеален, мала комора за вкус, но не премала како на пример кај Оригенчич или Пехар 3, кај кои ништо не гледам додека монтирам намотка.

Ycg6PhD.png

За дупчињата за воздух, се` уште не сум сигурен дали се три посебни или во средината се спојуваат во некоја комора, па пак излегуваат три под намотката. Протерував вода со шприц додека го миев и не дојдов до дефинитивен заклучок.

Има многу конфигурации за воздух и сите се тесни: трипати по едно дупче со различна големина, еднаш по три мали или големи дупчиња, и еден цел прорез што ги отвора сите дупчиња и околу нив.

oC67RGr.png

Конструкцијата ми се гледа доста квалитетна (SXK), убави изолатори, само шрафчињата се многу ситни и треба мал имбус, кој лесно се „јаде“ и веќе едното шрафче не можам да го одвртам или завртам. Ќе му ја мислам кога ќе треба да сменам намотка, а и за тоа повеќе е виновен имбусот од металот кинезиум, но сепак можеле да стават поголема дупка или шрафчиња (затоа што и дупката за жица е доста голема, се плашев дали ќе фати 0,40-ка кантал, но немаше гајле).

А, да, и нервира тоа што гумениот прстен (o-ring-от) е во капата, па малку потешко се става и веројатно ќе се изеде брзо, но што да правиме. Од друга страна, на Оригенов веќе му е партал и се држи две години...

OrJ2kk1.png

Вкусот е... Милина, фантазија. Дури ми е и прејак, сум се одучил (скоро цело време сум на Ориген дрипер голем), а воздухот на NoToy го терам на трите помали дупчиња, можам и на трите големи, на прорезот ми е веќе преотворено, а на единечно дупче многу ме љуте. :hay:

И за крај, зошто е чистокрвен сквонкер:

0m7wdJY.gif

Дупката е на најниско можно место и го враќа (шљупнува) вишокот, баш како што треба. Поради тоа ставив фитиљ од Влакно Манијаци (Fiber Freaks), затоа што памукот набабрува и блокира отстрана, па течноста не може да дојде напред (не дека мора да дојде, но памукот бавно впива, а за тоа време има мало количество течност затоа што задниот дел е издигнат). Можеби и затоа ми е малку интензивно, Fiber Freaks-от влече ко луд и поради тоа многу ми троши.

Последна промена:

xnickx

lurker
20 декември 2014
619
851
xnickx's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i5 6500 3.2MHz & Stock
Motherboard
ASUS ROG Maximus VIII Hero
Storage
Samsung 850 Evo 250Gb / WD Blue 1Tb
PSU
Thermaltake TR2 500W Bronze
RAM
Kingston Hyper X Fury 8Gb DDR4 2666MHz
Video card
ASUS Strix GTX960 DC2 4GD5
Case
SAMA Black Widow
Mouse
Steel Series Rival 100
Keyboard
Cooler Master QuickFire Ultimate
Audio
Labtec 2.1
Monitor
Samsung Syncmaster 2032Bw 20"
OS
Windows 8.1
Кај бе љутење, кујзнае што си пробал. Овие ја шо ги пробав ич не љутеа.
Не знам, да не имаат и тие чуда поделба по јачина.. :annoyed:

@MikickoHC
За OBS-от само пофални зборови имам. Доволно голем дек за секакви жици, лесно за монтирање. Единствено една работа ми засметува малку, а тоа е дека е доста големо растојанието помеѓу постовите, па треба со повеќе намотки жица да мотам, или да ја правам spaced, која што не секогаш е симетрична. Усисот за воздух ми е мх баш погоден и за вкусот е ептен солиден. Не е нешто уау, ама стварно солиден 8/10.

За Alienot, исто презадоволен. Компактноста, екранот, софтверот, ТЦ-то, одлично. Замерката кај него ми е што ЛГ чокалатцата се мааалку предолги и имам шувство секој пат кога ја затворам вратничката како да ќе ги набијам + страните. Сега за сега е ок, ама се' имам чувство дека ќе откажат.

Последна промена:

Astraion

poweruser
24 ноември 2012
2.166
3.219
Струмица
За тутунарите. :)
Само шо го ископав, ќе го кувам вечер задолжително, RY4 Double + Vanilla Shisha/Swirl би требало да е вкусно.
Досега за мене докажано најдобри ароми со тутунски шмек - RY4 Double и 555 Gold.
Може да ја спомнам и Black Honey, мада не се осеќа во неа толку тутунската нота.

Статус
Затворена за нови мислења.
членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно