Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Dropshipping - Совети и искуства

WeiWuWei

hello world
17 јануари 2020
286
171
Може ли некој да објасни што е DropShipping со прости зборови?:

SiPy`

poweruser
23 јуни 2015
3.115
5.322
Трговец кој нарачува производи од АлиЕкспрес по побарувачка на потрошувач, и истите производи пристигнуваат директно на адреса кај потрошувачот.

Трговецот има онлајн продавница со производи од Али со покачени цени 3-5 пати од реалните. Се рекламира и на тој начин остварува продажба. Овој бизнис модел е интересен, но не е воопшто стабилен бидејќи зависи од премногу други фактори.

И

Избришан член 5469

Гостин
.
99cc6f0808ded22818f9fbab361b1595.jpg

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.749
3.433
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS

goranzoran

poweruser
21 јануари 2011
3.316
2.808
скопје
пробај со овој линк:
Код:
https://www.udemy.com/course/shopify-dropshipping-facebook-ads-ecommerce-masterclass-2020-2021-2022/?ranMID=39197&ranEAID=Z*nNMT6UOvY&ranSiteID=Z.nNMT6UOvY-oFTG0mx6GE8S6O85yQFhow&LSNPUBID=Z*nNMT6UOvY&couponCode=18APR2020
Неможе директно со линкот но ако го додадеш купон кодот 18APR2020 тогаш е бесплатно.
Screenshot_20200419-231155_Chrome.jpg
Не е. Да не има некој купон?

Последна промена:

goranzoran

poweruser
21 јануари 2011
3.316
2.808
скопје
Значи инструкторот на бесплатниот курс Shopify Ecommerce Facebook Ads Masterclass 2020 има 17 курса со вкупно 82142 ученици. Курсевите ги намалил од $199, $194 (итн зависно од курсот) на $11.99. Колку од нив платиле а колку се бесплатно е непознато. Само 1000 од нив да платиле по намалена цена од $11.99 тоа се $11990

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.749
3.433
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Значи инструкторот на бесплатниот курс Shopify Ecommerce Facebook Ads Masterclass 2020 има 17 курса со вкупно 82142 ученици. Курсевите ги намалил од $199, $194 (итн зависно од курсот) на $11.99. Колку од нив платиле а колку се бесплатно е непознато. Само 1000 од нив да платиле по намалена цена од $11.99 тоа се $11990

Пари со курсеви се прават многу, може тој и да нема појма, ама направил скриптата (текстот) се снимил и ете ти кешарица :)

goranzoran

poweruser
21 јануари 2011
3.316
2.808
скопје
Пари со курсеви се прават многу, може тој и да нема појма, ама направил скриптата (текстот) се снимил и ете ти кешарица :)
Богами судејќи според курсот и нема појма :D но не значи дека нема да си направи парички.

Cayman

read-only
10 февруари 2010
15
0
Здраво,

Почнав да креирам продавница на Шопифај и целта ми е да продавам Print on Demand продукти кои бе се нарачувале од УСА за Европски пазар. Дизајните на принтовите се мои. Дали тоа се смета за DropShipping?

Исто би сакал да прашам, дали може 2Checkout да се поврзи со Payoneer картичка, дали некој пробал и успеал во тоа?

vision

hello world
17 април 2010
52
25
hybridhosting.mk
Здраво,
Почнав да креирам продавница на Шопифај и целта ми е да продавам Print on Demand продукти кои бе се нарачувале од УСА за Европски пазар. Дизајните на принтовите се мои. Дали тоа се смета за DropShipping?

Па не баш, дропшипингот тие у суштина Ти си препродавач, без лагер, само маркетинг, додека кај принтов креираш, дизајнираш и у суштина го рподаваш дизајнот у комбинација сои маркетинг.

ПС: пази што ќе одбереш, има премногу кои принтаат и многу различни провизии и начин на работа.

wiwux

hello world
3 април 2020
62
34
Здраво,
во последно време почнав нешто да истражувам за дропшипинг откога дознав дека еден инстаграм "инфлуенсер" продава целосно менторство за $250 и ми се виде многу интересна работа. Меѓутоа, сега кога почнав да разгледувам на форумот гледам дека не е толку едноставно, а најмалку во Македонија. Па се прашувам дали на мои 17 години би било добро да почнам со нешто вакво бидејќи видов нешто требало фирми и слично..

12 април 2017
1.918
1.259
На 17 години неможеш фирма да основаш, така да ќе ти треба некој повозрасен.
Здраво,
во последно време почнав нешто да истражувам за дропшипинг откога дознав дека еден инстаграм "инфлуенсер" продава целосно менторство за $250 и ми се виде многу интересна работа. Меѓутоа, сега кога почнав да разгледувам на форумот гледам дека не е толку едноставно, а најмалку во Македонија. Па се прашувам дали на мои 17 години би било добро да почнам со нешто вакво бидејќи видов нешто требало фирми и слично..

Испратено од HD1910 преку IT.mk форум апликација

Bilbiloski

read-only
12 април 2015
40
7
Izvi
Shopify - 29$ месечно стандард (loox за reviews има 30дена trial така да уште го користам тоа после и за тоа ќе треба по 9$ али не го рачунаме сеа)
Производите грубо земено околу 45-50$
Facebook ads - по 3$ најефтините реклами ги праев колку за старт сето тоа грубо околу 25$
Вкупно на 2checkout имав 297$ не сум прерачунал точно до детал али отприлика околу 180-200$ за мене.

А иначе за 2Checkout што ми направија restrict, јас претпоставувам дека е заради тоа со додавање/бришење, бидејки ништо друго што може да ми падне на памет немав направено што би предизвикало тоа, причина не добив зашто сто пати се обратив во support staff i risk team али ништо, само ми кажаа дека после 90дена средствата ке бидат префрлени.
Ако има некој повеќе искуство со 2checkout нека даде некој совет плус да знаеме што да корегираме или избегнуваме во иднина.
Martin dali imas osnovano firma za 2checkout?

link
еве напраив дропшипинг сервер кај што може да разменувате мислења во реално време пошо претходниот сервер беше направен па избришан од некој од членовите
Join the Dropshipping MK Discord Server!
linkot ne raboti, moze da mi pratis nov?

Bilbiloski

read-only
12 април 2015
40
7
ANYONE? :D Инаку доколку некој веќе работи со дропшипинг од мк преку payoneer и успешно фунцкиора подолго време нека ми пише контакт, за услугата ќе се договориме за награда.

Rufflesaurus

hello world
16 јуни 2018
247
539
Скопје
davorminchorov.com
А без фирма некако како индивидуално лице не може?
Paddle има опција без фирма

Тоа е најголемиот проблем со курсевиве за брзи пари и онлајн бизниси, лажат за пари а немаат цел да пренесат знаење или пак искуство и да придонесат вредност.

Продаваат менталитет и начин на размислување, животот кој што можеш да го имаш ама не и практично како да стигнеш до таму.

Candice

hello world
23 јули 2019
82
28
Дечки, дали знаете каде можам по фб странски групи или некои други веб страни да најдам партнер? Страната е направена, 2co поврзан. Сакам да му ја препуштам страната да работи и да вложува а јас да добивам процент.

dizjanirajmk

read-only
13 јуни 2020
8
0
Дечки, дали знаете каде можам по фб странски групи или некои други веб страни да најдам партнер? Страната е направена, 2co поврзан. Сакам да му ја препуштам страната да работи и да вложува а јас да добивам процент.
Jas cekam potvrda od 2checkout vekje 2 dna, bez firma aplicirav , na mestoto na dokumentite staviv licna karta i toa, site pravila gi pocituvam za zabraneni produkti i tie raboti, mislis deka ke me prifatat? Inache mozes da me kontaktiras moze jas da ti ja zemam stranata ako ti e dobra i se dogovorime

kikule123

read-only
1 август 2020
3
0
Citam niz forumov i samo sakam da prasam dali raboti opcijata sopify 2co payoner?
da znam dali da pocnam bidejki veke nekoe vreme sakam da rabotam so dropshiping

dizjanirajmk

read-only
13 јуни 2020
8
0
Citam niz forumov i samo sakam da prasam dali raboti opcijata sopify 2co payoner?
da znam dali da pocnam bidejki veke nekoe vreme sakam da rabotam so dropshiping
Pred 2 casa dobiv odgovor od 2checkout me odbija, Pricina ne mi davaat, prvo koga aplicirav posle 3 dena mi pobaraa Sliki od transakcii vo poslednite 6 meseci , im rekov deka e nova kompanija deka se toa, vidoa deka se e okej, pa mi pobaraa slika od licen danok sto sum plakjal na drzavata, i toa im isprativ i pred 2 casa mi stigna deka sum odbien poradi toa sto mojot biznis ne gi pocituva nivniot "prohibit list product" a 10 pati gi proveriv i niedno pravilo ne prekrsuvam sega im pisav pak zalba, mi vratija deka ne sakale da riskiraat so novi biznisi mora da imas iskustvo, kako iskusen prodavac, A neznam jas koj normalen iskusen so 2checkout ke saka da raboit.... TAKA DA SAMO BEGAJTE PODALEKO OD MAKEDONIJA!

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно