FlyCam веројатно ќе бидат првиот тренинг центар во Македонија што ќе нудат лиценци за пилоти. Од кога би почнале не знам.
Па долго време се најавува тој закон дека ќе биде задолжително, ама засега не сум видел ништо официјално. Дечките се спремаат да земат лиценца за тренинг центар, веројатно има некој најави.Дали ова ќе значи дека ќе станат задолжителни дозволите за управување?
Па долго време се најавува тој закон дека ќе биде задолжително, ама засега не сум видел ништо официјално. Дечките се спремаат да земат лиценца за тренинг центар, веројатно има некој најави.
Мислам дека и во законот веќе стои дека треба да имаш дозвола за летање, само не се имплементира тој член затоа што нема тело кое е одговорно за тоа.
Препорака за квалитетен хоби-дрон со квалитетна камера за снимање видеа? По можност од лично искуство од некој што користел. - Освен mavic 2 mini.
По можност без пријавување на летови.![]()
Препорака за квалитетен хоби-дрон со квалитетна камера за снимање видеа? По можност од лично искуство од некој што користел. - Освен mavic 2 mini.
По можност без пријавување на летови.![]()
Сум видел Mavic Mini обичниот или 1, камерата не беше нешто посебно. Дефинитивно ММ2 е еден од потенцијалните, но мислев дали има некој подобар за слична цена или нешто повисока.
Ova e fpv sistem bez dron, zavisi od dronot najverojatno dali treba da prijavish. A ima i drug DJI FPV dron, objasnet od taurus.А за овие бараат исто дозвола и најавување ?
DJI - The World Leader in Camera Drones/Quadcopters for Aerial Photography
As the market leader in easy-to-fly drones and aerial photography systems, DJI quadcopters like the Phantom are the standard in consumer drone technology.www.dji.com
Немам летано FPV, само Air 2, ама од видеа што гледам, неможеш да стекниш некоја навика рутина на обичен дрон која нешто посебно ќе ти помогне во летањето на FPV. Можеш да почнеш од некој поевтин, може и сам направен FPV па да стигнеш до некој поскап FPV... Разликите во перфоманси, забрзувања, нагли вртења, команди... не се споредуваат помеѓу FPV и нормален дрон.Да не продава некој форумџија Mavic Mini 2 ? Не ми се купува нов, сакам да стекнам малце навика и рутина и да се префрлам на FPV, многу по адреналински изгледа летањето![]()
Искрено немам идеја... FPV е доста скап, а хоби / самомоделски ако има готови елементи (DIY) да се склопи нешто и тоа би било прифатливо. А сам да го креирам целосно не би можел. Инаку читам по интернет дека и Mavic Mini 2 го правеле "custom" со додатна опрема за FPV летање.На каков FPV дрон планираш да се префрлиш? Овој новиот DJI FPV или нешто хоби самоделски?
Немам летано FPV, само Air 2, ама од видеа што гледам, неможеш да стекниш некоја навика рутина на обичен дрон која нешто посебно ќе ти помогне во летањето на FPV. Можеш да почнеш од некој поевтин, може и сам направен FPV па да стигнеш до некој поскап FPV... Разликите во перфоманси, забрзувања, нагли вртења, команди... не се споредуваат помеѓу FPV и нормален дрон.
Искрено немам идеја... FPV е доста скап, а хоби / самомоделски ако има готови елементи (DIY) да се склопи нешто и тоа би било прифатливо. А сам да го креирам целосно не би можел. Инаку читам по интернет дека и Mavic Mini 2 го правеле "custom" со додатна опрема за FPV летање.
И јас немам мн искуство со летање, сум летал нешто слично на Mavic обичниот ама најверојатно некоја кинеска варијанта беше.
Искрено немам идеја... FPV е доста скап, а хоби / самомоделски ако има готови елементи (DIY) да се склопи нешто и тоа би било прифатливо. А сам да го креирам целосно не би можел. Инаку читам по интернет дека и Mavic Mini 2 го правеле "custom" со додатна опрема за FPV летање.
Најдобра опција ти е DJI FPV според мене, знае да се врати сам ако изгуби сигнал, сигурна конекција со контролер/наочари. Се друго ќе ти е само нервози а исто пари ќе испадне.
Да не продава некој форумџија Mavic Mini 2 ? Не ми се купува нов, сакам да стекнам малце навика и рутина и да се префрлам на FPV, многу по адреналински изгледа летањето![]()
Бесплатна достава
COOLERS CASE FAN 120mm ARCTIC P12 Pro PST LN, Low-Noise PWM, 450-2000 RPM, BLACK, ACFAN00343A
740,00 ден
Бесплатна достава
NET CONNECTOR RJ45 FTP CAT5e EXTRALINK
15,00 ден
Бесплатна достава
COOLERS CASE FAN 120mm ARCTIC P12 Pro LN A-RGB Pack of x3 (3x120mm) PWM-PST 450-2000 RPM, BLACK ACFAN00347A
3.460,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON R6 QMK Retro, RGB LED, Super Red switch, Multi-Device (Wired+Wireless), Retro, R6-M1
5.450,00 ден
Бесплатна достава
MICROPHONE BOYA USB Type-C BOYA K9, RGB, Cardioid, Black
4.900,00 ден
Бесплатна достава
GAME FIGURINE PALADONE FORTNITE CHEST LIGHT, PP14737FO
1.790,00 ден