случајно дане имаш за продаваје да прикупамETH difficulty went up +17.33% in the past 48 hours ...
Време е да почнете да ги продавате вашите RX 4xx, RX 5xx ... графички дури не е касно
Еве сега ќе ги огласиме.ETH difficulty went up +17.33% in the past 48 hours ...
Време е да почнете да ги продавате вашите RX 4xx, RX 5xx ... графички дури не е касно
ETH difficulty went up +17.33% in the past 48 hours ...
Не е така битно колку покажува она што е битно е колку ти е заработката. Види само колку на заработка те крадат. Растур прават пуловите.Има ли забележано некој од вас промена во хешрејтот, пример копан на nanopool точен хешрејт ми е 201.3 mh\s а ми дава од прилика 170-177 wtf?
Не е така битно колку покажува она што е битно е колку ти е заработката. Види само колку на заработка те крадат. Растур прават пуловите.
Прати си неколку дена сам колку ти е заработката, ќе видиш за што ти зборам, 15 до 20% крадат.Па coinwarez ETH калкулатор покажува со 2% fee околу 0.11... ETH дневно, nanopool вели 0.102... али флуктуриа поради хешрејт.
Гледам ethrmine.org повеќе го фалат али па има 0.005 фиксен фии за eth исплата помала од 1 ETH, тоа ме нервира.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Зависи од пц-то кај мене е со ссд и може да сурфам, гледам филмови без никакво забавување. Зависно што работиш на компјутерот може хешот да падне малку, на фул хд филмови до 10%.Имам две нубски прашања.
1. Дали е нормално додека работи мајнерот, компјутерот да е ептен спор? Кога го исклучам мајнерот, си работи мазно. Искористив стар диск, механички, па да знам дали е до него или е нормално.
2. Од кога имам ETH на валет, т.е. coinbase.com во случајов, како да го конвертиам/извадам во усд/еур/мкд/ватвар?
Прати си неколку дена сам колку ти е заработката, ќе видиш за што ти зборам, 15 до 20% крадат.
Ако ти е битно брзо да ги добиваш тогаш стај од bittrex адреса ги покажува над 0.1 eth
Имам две нубски прашања.
1. Дали е нормално додека работи мајнерот, компјутерот да е ептен спор? Кога го исклучам мајнерот, си работи мазно. Искористив стар диск, механички, па да знам дали е до него или е нормално.
2. Од кога имам ETH на валет, т.е. coinbase.com во случајов, како да го конвертиам/извадам во усд/еур/мкд/ватвар?
Бе божем пратам али овие nanopool ептен заебаваат. Ќе мора да идам на ethrmune.irg изгледа. А инаку дампувам директ на cex.io плус повисок курс имаат.
1. Во некои случаи тоа е нормално, но доколку имаш солидни перформанси на компјутерот и сепак така ти кочи тогаш тоа не е нормално. Доколку пример користиш клајмор со графичка R9 290 која ќе работи со најновиот драјвер тогаш се случува тој проблем што го имаш ти. Ставаш постара верзија на драјвер, односно 15.12 и тој проблем повеќе ќе го немаш.
2. Имаш 1001 начин за тоа и најдобро да побараш на гугл каде можеш веднаш да најдеш одговор на твоето прашање. Според мене едноставен начин е да направиш профил на cex.io и да направиш депосит. Таму верификуваш картичка од банка и парите ги префрлаш инстантно на картичка, барем така работи со тутунска, за другите банки не сум сигурен. Нормално за да префрлиш пари предходно треба да размениш крипто во евра или долари. На сајтот имаш опција да продаваш криптовалути. Сајтот cex.io е добар според мене за вадење на парите, а за размени и такви заебанции со маркет види kraken.com. Подалеку од poloniex.com имале доста проблеми периодов.
Xapo, Bitwala од тие што сум ги користел. Xapo земаат поголем процент при подигање пари од банкомат.Фала на одговорот под 2. и мене истото ме интересираше. Дали може некој да ми каже како можам да го прескокнам префрлањето на пари во наша банка т.е дали има некоја картичка како payoneer или слично што може да се искористи за добивање кеш. Фала
ETH difficulty went up +17.33% in the past 48 hours ...
Xapo, Bitwala од тие што сум ги користел. Xapo земаат поголем процент при подигање пари од банкомат.
Јас ја имам веќе скоро една година и досега никогаш не ми наплатило за месечно одржување или слично.Како што гледам, исто е помеѓу Xapo и Bitwala со тоа што вторава зима пари и за месечно одржување.
Не сум видел дека Xapo го зголемиле лимитот, јас кога отворив сметка таму беше на 750 на целосно верификуван профил. Прокси кај APN немам иначе, ама ајде ќе им дадам шанса пак.Клучно и пресудно на Xapo ми е тоа што трошам директ од биткоин, а има можност да тргнам на страна одредена сума во која сакам валута. SMS и мејлови, се ми функционира (чим си на Vip, влези во APN и кај Proxy избриши се што има, ќе ти се реши).
Нотификација ми стига истиот момент кога ќе променам/кликнам/испратам/примам нешто.
Дневниот лимит е 2 х 1000 евра со тоа што за евра од банкомат или терминал, ти зима 0% провизија.
RAM DDR5 8GB 5200MHz CL42 Innovation IT, 1.10V, 4251538819961
7.990,00 ден
CASE FRACTAL DESIGN ATX Mid-Tower NORTH, 2x140mm Aspect 4-pin PWM fans, w/WINDOW TEMPERED GLASS DARK, Side Mesh+Front wood panel, Charcoal Black, FD-C-NOR1C-02
10.050,00 ден
CASE LIAN LI ATX Vector V100 ARGB w/2x Tempered glass, 4x120mm RGB Fans, Black, V100RX
5.260,00 ден
CONVERTOR FAN SPLITER PWM KOLINK 35cm, 4-pin PWM female to 4x male, White, ZUAD-1633
380,00 ден
CONVERTOR FAN SPLITER PWM KOLINK 35cm, 4-pin PWM female to 3x male, White, ZUAD-1632
300,00 ден
HDD 3,5" 12TB WD PURPLE PRO 7200RPM 512MB 24x7 SATAIII WD122PURP
30.120,00 ден