данок на цела сума?
ако сум ги купил 5000$ а ги продадам 5100$, ќе платам данок 10% на 5.100 значи 510$, и ќе сум зијан некои 4-500$.
топ.
Дискусијата е за дали смееш, а не дали можеш да ги повлечеш парите.
Постапката е иста од самиот почеток: се регистрираш на берза > поминуваш верификација > продаваш криптовалути за евра > повлекуваш на трансакциска сметка > ??? > плаќаш данок.
"???" е делот каде треба да одлучиш дали ќе ризикуваш со пријавување на приходот под некоја друга ставка.
Голем поздрав до екипата на НБРМ и/или УЈП што ја чита темава, со песната.
Управата за јавни приходи денеска ги потсети граѓаните дека годишна даночна пријава се поднесува најдоцна до 15 март 2017 година, доколку во изминатата 2016 година, освен плата или пензија или приход од земјоделска/самостојна дејност, сте оствариле и дополнителни приходи.Каква друга ставка? Кој е изборот? Како се пријавуваат приходи од заработка преку Upwork? Или од продажба на дигитални производи?
Можеби додека расте е апсурдно, чекај да видиш што ќе се случи кога ќе почне да паѓа.Не ви требаат банки се додека тука на форумот имате луге кој секогаш ке ви ги платат и купат коините за кеш пари, зашто тогаш би ми легнуеле у банка апсурдно е
паникаМожеби додека расте е апсурдно, чекај да видиш што ќе се случи кога ќе почне да паѓа.

сум се усрал ијас 

Повторно ХАПО е мојот избор. Јачи смо од судбинеПлатена и испратена, чекам да ми пристигне.
препорака?Ја само да ви казам внимавајте кај ги чувате паричките на кој берзи се е хаос, и преваранти на секој кош. Пред некое време преку phishing страна ми беа украдени многу етери да не ве боли глава како мене чувајте си ги на сигурно![]()
Огласи се светска работа. Почнаа огласиве да прифаќаат, и толку. Поентата е да има размена. Ништо друго.Не ви требаат банки се додека тука на форумот имате луге кој секогаш ке ви ги платат и купат коините за кеш пари, зашто тогаш би ми легнуеле у банка апсурдно е
Да Xapo.Xapo ?
А?Да Xapo.
Да Xapo.
Да ја укинуваат јас променав адреса во еу и денес добив маил дека картицата ми вази и после 15,10,2017Goodluck with Xapo, utre ja ukinuvaat Xapo za MK.
Да ја укинуваат јас променав адреса во еу и денес добив маил дека картицата ми вази и после 15,10,2017
Јас усте пред две недели им пратив сликана странска лицна карта со место на зивеенје и една сметка со мое име со местото на престој и наредниот ден добив мејл дека се верифицирани податоците а денес добив мејл дека картицата продолзува да вазиИма начин преку акаунтот да се смени? Им пратив документи по меил цела недела ги нема да одговорат.
VGA GIGABYTE RTX 5090 AORUS MASTER 32GB GDDR7, 3xDP, 1xHDMI, GV-N5090AORUS M-32GD
244.350,00 ден
MOUSE RECEIVER USB A4TECH, for A4TECH/F-STYLER, Black, RN-10D
320,00 ден
NET ACCESS POINT CUDY AP1300E WALL, Gigabit Ethernet PoE, AP1300E WALL
2.770,00 ден
CASE KOLINK Mini-ITX, Micro-ATX, Satellite Cube, 1x120mm fan, Black, GEKL-006
2.790,00 ден
NET ROUTER WIRELESS DUAL BAND AC1200 4G LTE CUDY LT500D, w/4 antennas, 1x WAN/LAN port, 3x LAN ports, LT500D
3.950,00 ден
MICROPHONE BOYA USB Type-C BOYA K9, RGB, Cardioid, Black
4.900,00 ден