Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Дигитални крипто-валути: совети - подесувања (забранета трговија ако сте без права на огласување!)

W

Whisky Vishera

Гостин
Да, читав нешто дека и во етер блокчејнот ке имплементираат некои технологии кои ги има во ZEC ...
zk-snarks т.е. zero knowledge криптографија.

bob send alice x amount of money
joey knows that bob sent alice money, he confirms the transaction, but he doesn't know how much money was sent

Испратено од BTV-DL09 преку IT.mk форум апликација

n3xu5

hello world
26 август 2017
140
56
дали може некој да ми каже ако набавам Antminer со напојуање со све ( бтв, кој е најдобар, најјак антминер? ), и ми стигне во МК, имам кај да го ставам, што после? Се приклучува на струја, и после? има некои подесувања и нешто, треба некое стручно лице да го сетира, како почнува копањето?

може прашањава се глупи, ама ја сум нуб за ова а се интересирам, па ако може некој да помогне ( брзо учам хехех )

фала однапред.

поздрав

И

Избришан член 18474

Гостин
Оди си тогаш на cloud mining, додека стигне 3 месеци и ќе се зголеми тежината на алгоритамот.

n3xu5

hello world
26 август 2017
140
56
Гледам дека:

Estimated Next Difficulty: 1,056,789,890,018 (-4.22%)

Колку аир ке видиме од ова? Сите ~4,22%?

causevd

hello world
4 октомври 2011
472
422
causevd's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i7-4790K 4.0GHz Quad-Core Processor
Motherboard
Asus Z97-DELUXE(NFC&WLC) ATX LGA1150 Motherboard
Storage
Western Digital Caviar Blue 1TB 3.5" 7200RPM & Corsair Force LE 240GB 2.5" SSD
PSU
Cooler Master 650W 80+ Gold Certified Fully-Modular ATX Power Supply
RAM
G.Skill Sniper Series 16GB (2 x 8GB) DDR3-2400
Video card
Asus GeForce GTX 980 Ti 6GB STRIX Video Card
Case
Fractal Design Define R5 (White) ATX Mid Tower Case
Mouse
MSI Clutch GM50
Keyboard
G Skill KM570X
Monitor
IIyama G-master GB2488HSU-B3
OS
Windows 10 Pro
Оди си тогаш на cloud mining, додека стигне 3 месеци и ќе се зголеми тежината на алгоритамот.

И што ако се зголеми тежината на копање? Имаш милион валути за копање што се 100 пати по профитабилни него ли ЛТЦ.

kabom

read-only
5 јануари 2010
15
3
Skopje
дали може некој да ми каже ако набавам Antminer со напојуање со све ( бтв, кој е најдобар, најјак антминер? ), и ми стигне во МК, имам кај да го ставам, што после? Се приклучува на струја, и после? има некои подесувања и нешто, треба некое стручно лице да го сетира, како почнува копањето?

може прашањава се глупи, ама ја сум нуб за ова а се интересирам, па ако може некој да помогне ( брзо учам хехех )

фала однапред.

поздрав

Ако веќе си решил да земеш такво чудо, Buy ASIC Bitcoin Miners & Bitcoin Mining Equipment - Bitmain , бујрум.
Ноември пратка, декември во штек кај тебе.. Сетирањето е лесно, имаш упатство за сетирање ( имаш и стручни лица по форумов , нека врти парата ).

Поздрав

Bobi-MK

read-only
2 октомври 2017
42
26
Здраво.
Го прелистувам форумов со цел првични сознанија што и како околу коиниве , и досега генерално ми се отворија две дилеми ,
Па да ве потпрашам..

Не е ли паметно , ако веќе се размислува за риг , да се размисли за поставување на соларно напојување со фотонапонски панели за ригот ??
Вистина кошта околу 1,5- 2к , ама барем ќе копаш безпари после....

И друго , ја користи ли некој онаа фх лидер платформа за bay/sell криптовалути ?

Sent from my GT-S7390 using Tapatalk

mdeni

senior
24 септември 2012
6.077
6.013
Ние сме земја со многу ефтина струја, меѓу најниските цени на светот имаме, а особено од Европа.

Toa би се исплатело во земји со скапа струја како Италија, Португалија, UK, Германија. И таму е дискутабилна инвестицијата, а за кај нас воопшто не е исплатливо.

W

Whisky Vishera

Гостин
@Bobi-MK oва според мене е најпрофитабилната опција за копање Продавам ANTMINER D3 комплет со напојување, повеќе парчиња

другиот начин е да ги инвестираш парите што ги имаш во купување на крипто-валути - можеш преку cex.io или kraken.com со банкарски трансфер од leupay.eu - сепак тука рачунај имаш давачки кон банките и кон самите крипто менувачници - значи во старт губиш од 3 до 8% од инвестицијата.

Bobi-MK

read-only
2 октомври 2017
42
26
@Bobi-MK oва според мене е најпрофитабилната опција за копање Продавам ANTMINER D3 комплет со напојување, повеќе парчиња

другиот начин е да ги инвестираш парите што ги имаш во купување на крипто-валути - можеш преку cex.io или kraken.com со банкарски трансфер од leupay.eu - сепак тука рачунај имаш давачки кон банките и кон самите крипто менувачници - значи во старт губиш од 3 до 8% од инвестицијата.
ok ,
ме интересираше за фх , зашто отворив демо акаунт таму , и следниот ден ми се јавија да се понудат за консултации со цел да се регистрирам со ефективен ( не демо ) акаунт.
Им кажав дека се интересирав за тргување со криптовалути , и ми потврдија дека може без никаков проблем
Не завлегов во детали зашто морав да го прекинам разговорот побрзо .
Тука сакав да побарам мислење од реални трејдери на фх , ако ги има...

12 април 2017
1.918
1.259
ok ,
ме интересираше за фх , зашто отворив демо акаунт таму , и следниот ден ми се јавија да се понудат за консултации со цел да се регистрирам со ефективен ( не демо ) акаунт.
Им кажав дека се интересирав за тргување со криптовалути , и ми потврдија дека може без никаков проблем
Не завлегов во детали зашто морав да го прекинам разговорот побрзо .
Тука сакав да побарам мислење од реални трејдери на фх , ако ги има...

Немој преку FX, најлесен начин е преку Changer.com , јас од таму земав, нема потреба од верификациа.

DonFrozex

user
9 јуни 2011
1.409
1.643
Жити се те молам немој само да правиш муабет со тие од FX. Значи ќе те умрат од јавување, секој месец по 5 пати. Откачи ги побрзо.

Овие ти се некој вид Јеховини сведоци.. или како и да беа... ако те стават на пик - нема бегање :D

hebocig

lurker
7 јануари 2010
653
143
Тие се scam. Withdrawal неможе да се направи. На форумов пишуваат луѓе што поима немаат како функционираат работите.

artweb

user
5 март 2012
1.428
709
Скопје
artweb's setup  
Processor & Cooler
I5 6500 3,2Ghz, 6mb cache
Motherboard
HP EliteDesk 800 G2 795970-001
Storage
Patriot Blast SSD 120gb
RAM
8 DDR4 2133mhz
Video card
Intel GPU on board
Case
HP EliteDesk 800 G2 Tower case
Mouse
Gigabyte AIRE M60
Keyboard
A4Tech
Monitor
LG 24MB56HQ-B
OS
Windows 10
FX се преваранти не ти требаат.

jovce.

hello world
29 јули 2010
498
248
Здраво деччи
Ги прочитав последните страни но некако не сум во тек. Немам копано уште од времето на ХД7950 па не сум во тек што се случува. Сигурно има нови валути и копањето е уште потешко. Но дали ќе можи некој да ме упати од прилика со која картичка колку се вади, што е моментално најисплатливо да се копа итн.
Фала.

Miovski

read-only
20 февруари 2010
2
0
Има ли некој Code 43 проблем со драјверите за амд ? Било кој драјвер не помагаше, најдов еден стар 16.х.х беше нешто но еве денес пак паднале сигурно од некој упдејт а се си беше океј до пред некој ден

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно