Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Дигитални крипто-валути: совети - подесувања (забранета трговија ако сте без права на огласување!)

M.Marlon

hello world
12 мај 2017
171
286
Пополека со купување, нож што паѓа не се фаќа со гола рака.
Нека тресне и нека застане, та ова не е ништо, сме виделе и поголемо чудо :)

W

Whisky Vishera

Гостин
не растат парите на дрвата. дојдоа еден куп луѓе по брзи пари - слушнале нешто од комшијата, изнакупуваа сите во гужвата мислејќи дека со 100 евра ќе направат 100.000, видоа дека не иде така, почна да паѓа цената, почнаа и тие да продаваат од страв.

реално баш добро што се деси ова, се исчисти ѓубрето, да се види на виделина кој реално колку вреди, нека останат правите инвеститори а не тие од денес за утре.

gordon freeman

hello world
1 јули 2011
113
55
gordon freeman's setup  
Video card
intel hd
OS
win 7
Сеа му е мајката да се купува, пред да рипне до зилјон, блокчејнот е уау ново сонце на слободата.
нели ти беше као ова биткоинот е лажа, превара, што бидна сега шо се смени мисленјето или само цинично боцкаш :)
Јас додуша верувам оти многу ќе се изгорат со него, ќе помине бајаги време додека се разбистри водата и стане стабилно нешто, и дали ќе стане е прашање.

И

Избришан член 18474

Гостин
не растат парите на дрвата. дојдоа еден куп луѓе по брзи пари - слушнале нешто од комшијата, изнакупуваа сите во гужвата мислејќи дека со 100 евра ќе направат 100.000, видоа дека не иде така, почна да паѓа цената, почнаа и тие да продаваат од страв.

реално баш добро што се деси ова, се исчисти ѓубрето, да се види на виделина кој реално колку вреди, нека останат правите инвеститори а не тие од денес за утре.
Комплетно се согласувам. Има многу нубови и не знаат што прават :S

xenon

εικονοκλάστης
15 јануари 2011
4.729
12.662
Skopje
www.wemaxa.com
Не бе, каква лажа, тоа е иднината, сите да седат дома и да имаат вклучено графички картици што копаат бројки и букви од вакуумот на вселената.

Тие што копаат со мотика, сеат, жнеат, чуваат добиток што дава после шарска (со млечен) се идиоти, а и онака не треба да се замараат со глупости, ене ни ја кина, се е поефтино од таму, ние сме препаметен народ за да работиме нешто вистински, нашата иднина е во облакот, 9тиот и тоа..

P.S - Концесија за едно 30000м2 земјиште е ~ 8000 ден/годишно, садници лешник на пример се 5е (со се "инсталација" т.е. транспорт, ископ и засадување)..

Графички и блокчејн, и фејсбук, и твитер, и снепчет, и инстаграм, и лајкови...абе потоп само и рисет.

нели ти беше као ова биткоинот е лажа, превара, што бидна сега шо се смени мисленјето или само цинично боцкаш :)
Јас додуша верувам оти многу ќе се изгорат со него, ќе помине бајаги време додека се разбистри водата и стане стабилно нешто, и дали ќе стане е прашање.

goranzoran

poweruser
21 јануари 2011
3.316
2.808
скопје
Не бе, каква лажа, тоа е иднината, сите да седат дома и да имаат вклучено графички картици што копаат бројки и букви од вакуумот на вселената.

Тие што копаат со мотика, сеат, жнеат, чуваат добиток што дава после шарска (со млечен) се идиоти, а и онака не треба да се замараат со глупости, ене ни ја кина, се е поефтино од таму, ние сме препаметен народ за да работиме нешто вистински, нашата иднина е во облакот, 9тиот и тоа..

P.S - Концесија за едно 30000м2 земјиште е ~ 8000 ден/годишно, садници лешник на пример се 5е (со се "инсталација" т.е. транспорт, ископ и засадување)..

Графички и блокчејн, и фејсбук, и твитер, и снепчет, и инстаграм, и лајкови...абе потоп само и рисет.
Сакаш земјиште да ти дадам да го работиш? 150 декари за 500 евра годишно, поефтино од државното ќе те фати.

gordon freeman

hello world
1 јули 2011
113
55
gordon freeman's setup  
Video card
intel hd
OS
win 7
Хехе, така е, еве и јас се мислам да земам некоја нива до Вардар за лешници, или до некоја рекичка, побрзо растат и повеќе род дават .
Нема ништо сигурно, и лешниците може да фатат болест, и козите да се разболат или волкот да ги изеде, али сепак тоа може да се јаде и опипа, биткоинот е како магла, ветерот го дува како сака, и секој ден се појавува по некоја нова магла и се така, нема крај на маглите, да не знаеш за која магла попрво да се фатиш.

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.566
19.254
Мој другар насади лешници на толкава површина со загарантиран откуп од страна на Фереро.
Му велам "батали то, Нутела е империјалистички производ за размазените деца на богаташите и ново-печените газди и им се дава како компензација за опинокот што ги довел на овој свет. Инвестирај во Биткоин. Нека се пати некој друг."
Не ми рече ништо. Ми се насмеа! Уште не ми е јасно зошто ми се насмеа!
Нека пати..

kirev

senior
31 мај 2010
9.059
7.733
Му се погодило. Не може сите лешници да одгледуваме. Или овци да чуваме. Уствари може. У Авганистан.

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.566
19.254
Му се погодило. Не може сите лешници да одгледуваме. Или овци да чуваме. Уствари може. У Авганистан.
Така е. Не може само лешници, не може сите да сме мајстори за гипс-картон, водоводџии, механичари, молери, угостители. Или земјоделци.
Некој мора и без мотика да заработува.
Настрана сарказмот. Ептен привлекува лесниот начин на заработка со крипто. Опојно делува
Не е играчка да вложиш 500 и за помалку од година да се претворат во 3000 евра. Да простите ама го*на да јадат сите оние кои тргуваат со злато, акции, бакар...
Испаѓа дека се факинг аматери за Биткоин стручњаците.

kirev

senior
31 мај 2010
9.059
7.733
Акции или кладилница е исто. Бакар се користи, златото се тргува од исти причини како и биткоин. Да престанеме и дигитални да користиме, све на абакус.
Како и сто пати досега, не ги двоите работите - едни копаат (како во Калифорнија што барале злато на пр.), други им продаваат опрема (исто како во Калифорнија), трети го откупуваат (аха), четврти шпекулираат на берза (ама баш исто), петти го складираат (како златни полуги, накит, ...). И златото не се јаде. И 1933-та САД го укинува златото како платежно средство...
Целиот тој синџир сега е дигитализиран. Што ќе излезе од сето ова - играчите ќе дознаат на своја кожа, сеирџиите, хм, ќе гледаат сеир.
За мене најголемата придобивка е елиминацијата на државите и банките (засега, ама фаќаат чекор) од кроењето на курсевите И уште поважно - етаблирањето на блокчеин како замена за разни регистри на трансакции (порано ЗПП, сега банките, УЈП), катастри, регистри на возила, матични служби...
Државата како општествено уредување е стара помалку од 200г., ДДВ-то 100 и нешто, горенаведените исто. Не е природна, туку човечко дело. И подлежи на промени. Главно напред. Дали блокчеин е исчекор нанапред? Мене ми личи така.

gordon freeman

hello world
1 јули 2011
113
55
gordon freeman's setup  
Video card
intel hd
OS
win 7
Акции или кладилница е исто. Бакар се користи, златото се тргува од исти причини како и биткоин. Да престанеме и дигитални да користиме, све на абакус.
Како и сто пати досега, не ги двоите работите - едни копаат (како во Калифорнија што барале злато на пр.), други им продаваат опрема (исто како во Калифорнија), трети го откупуваат (аха), четврти шпекулираат на берза (ама баш исто), петти го складираат (како златни полуги, накит, ...). И златото не се јаде. И 1933-та САД го укинува златото како платежно средство...
Целиот тој синџир сега е дигитализиран. Што ќе излезе од сето ова - играчите ќе дознаат на своја кожа, сеирџиите, хм, ќе гледаат сеир.
За мене најголемата придобивка е елиминацијата на државите и банките (засега, ама фаќаат чекор) од кроењето на курсевите И уште поважно - етаблирањето на блокчеин како замена за разни регистри на трансакции (порано ЗПП, сега банките, УЈП), катастри, регистри на возила, матични служби...
Државата како општествено уредување е стара помалку од 200г., ДДВ-то 100 и нешто, горенаведените исто. Не е природна, туку човечко дело. И подлежи на промени. Главно напред. Дали блокчеин е исчекор нанапред? Мене ми личи така.
Ако е така ти како што викаш тогаш да набавиме по некоја мотика од АМД или НаВидија и да покопаме на дигиталната нива што раѓа блокчејн кој може да се конвертира во долари, франки, овци, кашкавал, волна и други работи потребни за опстанок вон виртуелниот свет :) Јас ќе пробам да земам неколку мотики ама понатака кога ке паднат цените, ионака биткоинот скока горе-доле редовно, да видам како е.

Последна промена:

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно