psybaron
lurker
Drugar mi ima Kodak. Ne e vadi dobri sliki, posebno ne vo noc. Ima dosta noise. Ja bi ti preporacal Canon ili Olympus.
najdobar ke ti bidde S5 IS canon, so samoto toa sto e ponapreden od ostanative( pocni od objektivot pa natamu) a cenata ne ti se razlikuva mnogu (na internet) baska ako naracas s5 is canon elektronski ke te cini okolu 15000 - 16000 denari vklucuvajki i transport a ovde e 27 000!!! ja sega si go naracav preku eden drugar da mi go kupi od amerika tamu e 13000 (!!PREMIJA!!) A SPORED RANGIRANJE E DOSTA KORISTEN I OCENET E POZITIVNO (OD 5 NAJDOSTAPNI POLUPROFESIONALNI I PROFEWSIONALNI - E NA 4 MESTO, SO OGLED NA TOA STO PODOBRI BEA SAMO CANON EOS450 I NIKON P80 KOI SE SLR PROFESIONALCI) KAJ NAS SX1000 IS E 18000 DEN I SEKAKO E DOBAR AMA NE SE ISPLATI - POARNO TI VIKAM NARACAJ SI GO S5IS I BRKAR RABOTA (KOGA VEKE IMAS TOLKU PARI)sto bi mi preporacale da zemam? dali Canon PowerShot A650 IS http://www.imaging-resource.com/PRODS/A650IS/A650ISA.HTM ili Canon PowerShot S5 IS http://www.imaging-resource.com/PRODS/S5IS/S5ISA.HTM
ili Canon PowerShot SX100 IS. Ili ako ima nekoj podobar za tie pari, mislam do 300$
:bye1:Excessive usage of the caps lock is just not needed and considered rude.
najdobar ke ti bidde S5 IS canon, so samoto toa sto e ponapreden od ostanative( pocni od objektivot pa natamu) a cenata ne ti se razlikuva mnogu (na internet) baska ako naracas s5 is canon elektronski ke te cini okolu 15000 - 16000 denari vklucuvajki i transport a ovde e 27 000!!! ja sega si go naracav preku eden drugar da mi go kupi od amerika tamu e 13000 (!!PREMIJA!!) A SPORED RANGIRANJE E DOSTA KORISTEN I OCENET E POZITIVNO (OD 5 NAJDOSTAPNI POLUPROFESIONALNI I PROFEWSIONALNI - E NA 4 MESTO, SO OGLED NA TOA STO PODOBRI BEA SAMO CANON EOS450 I NIKON P80 KOI SE SLR PROFESIONALCI) KAJ NAS SX1000 IS E 18000 DEN I SEKAKO E DOBAR AMA NE SE ISPLATI - POARNO TI VIKAM NARACAJ SI GO S5IS I BRKAR RABOTA (KOGA VEKE IMAS TOLKU PARI)
650 IS IMA EXTRA KRITIKA AMA NE MOZE DA SE NOSI SO S5IS PORADI TOA STO NEMA LEKI I OPTIKA KAKO VTORONAVEDENIOV, A INAKU E SUPER.PREDNOS MU SE MPX 12 AMA NE E NEKOJA BAS PREDNOST REALNO ...!
GLEDAJ KOJ IMA BOLJE ISO, OPTICKI,POSILEN SENZOR(CCD ILI NEKOI DRUGI KE SI VIDIS)
SOBERI NAJMNOGU INFORM PRED DA KUPUVAS I KE ZNAES!
POZZ
Znae li nekoj da mi objasni kako funkcionira CHDK i koja e prednosta da se koristi (ako moze podetalno).
Mi treba da slusnam (procitam) od nekoj koj se razbira i sekako ke mi kaze na makedonski zasto na angliski ne gi razbiram nekoi postrucni poimi, a ne deka nema na internetov informacii.
Blagodaram!
konecko kupiv fotoaparat. zemav Canon Powershot S5 IS i mnogu sum zadovolen. ludnica e![]()