Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Дигитални камери

Gdsgn

hello world
23 септември 2007
97
21
Моментално имам SONY DSC S600 review тука
Планирам до негде средината на Март/Април да земам
SONY DSLR a700
sony_dslra700.gif

или доколку немам толку пари би земал
SONY DSLR a100 review
дефинитивно сум презадоволен од SONY дигиталните апарати, едноставниот и најобичен S600 ми направи толку многу ќејф а замислете па DSLR апаратите на сони што можат....лезет нели

mkd

hello world
5 јуни 2007
321
164
Значи некој ќе се подновува со апарат...тоа е добро! Гледам дека ќе се прават добри фотки....се надевам за убави причини ;-)

А што мислиш за Canon Digital IXUS 70? Сепак го има малото прозорче, т.е. viewfinder.

Taurus

Модератор
13 октомври 2007
2.616
1.572
dribbble.com
Taurus's setup  
Processor & Cooler
i5-2500K Quad 3.3GHz LGA 1155 6MB + Cooler Deepcool Gammaxx 200
Motherboard
Gigabyte Z68P-DS3
Storage
WD 1ТB SATA3 Caviar Black 7200rpm 64MB + SSD 2.5" Samsung 850 Evo 250GB
PSU
460W Gigabyte Superb Real Power
RAM
2x4GB DDR3 1866Mhz Kingston CL11 HyperX Genesis
Video card
Sapphire ATI PCX R9 270X 2GB GDDR5
Case
Gigabyte LUXO X140
Mouse
Zalman ZM-M300 Black
Keyboard
Sweex Illuminating
Audio
DeLux 2.1
Monitor
Dell UltraSharp U2311H 23" e-IPS
OS
Win 8.1
Користам повеќе од година Kodak EasyShare Z740. Можностите му се лудница. Било да ми треба да сликам од пред мене на 20-тина cm, или да сликам нешто одалечено со километри. Има 5 мегапиксели и тоа ми се премногу, а тоа што многу ми се допаѓа е 10x оптички зум. И кога сликам со рака користејќи 10x оптички зум, иако нормално се треси раката сликите се кристално јасни. Имам бидено на презентација на Canon, ме интересираа моделите IS - со стабилизатор на слика, и кога сликав со зум сликите излегуваа матни. Кога ги прашав што е работата ми одговорија "Господине па тоа е нормално кога се користи зум, а се слика без постолје, еве видете од блиску речиси никогаш не се заматени". Пред година ги разгледував повеќето дигитални апарати и според мене не најдов нешто подобро од кодакот. А во барањето тргнував од тоа да има барем 10x оптички зум.

Moscow_BoY

hello world
12 јуни 2007
260
4
securzone.blog.com.mk
Летоска си купив Sony DSC T30, го обожавам... Па уште кога си го најдов во Bond Lifestyle, huh it feels good to be Bond ;) Now I need one extremely shaken and damn cold martini ;)

The_Darkness

hello world
17 мај 2007
103
53
jas koristam Sony DSC-S600, so 6 megapixeli.inaku sto da vi kazam aparatceto e zakon.vadi odlicni sliki so golema rezolucija i koga vadis slika vo slikara izleguva fenomenalno.od moeto dosegasno iskustvo mislam deka Sony are the best.:bravo:

delaqua

read-only
11 јули 2007
17
0
Dokolku se raboti za amaterski aparat za domasna upotreba taka da recam, ne moze da se pogresi ni so Sony, cannon, Nikon, Kodak, Olympus itn, bidejki site se na ista tehnologija i gore dolu vagaat slicni performansi. A koga se raboti za profesionalni ili poluprofesionalni se znae: Cannon ili Nikon.podobri nema

AMD_fan

poweruser
10 ноември 2007
3.646
139
Canon A630

Камерчето е супер. 8 Мегапиксели, 16х зум (4оптички и 4 дигитален) со многу можности и опции кои уште ги откривам. Сепак највеќе ми се допаѓа ротирачкиот дисплеј кој може да се ротира во сите насоки 360 степени. Единствена забелешка е што користи дури 4 батерии. Али комплетно камерата е одлична. :)

Атачменти

• image05.jpg
    image05.jpg
    97,5 KB · Прегледи: 5
  • image01-2.jpg
    image01-2.jpg
    83,9 KB · Прегледи: 3

imgjek

read-only
8 април 2007
7
0
SONY CYBERSHOT

Sony e vrv za digitalni aparati za obicni home useri!
Za onie sto sakaat profesionalna slika, zoom i slicno NIKON e prva opcija!
Jas sum imal najralicni no sea od koa zemav SONY vidov sto e "SONY"!!

Pozdrav:bravo:

AMD_fan

poweruser
10 ноември 2007
3.646
139
Sony e vrv za digitalni aparati za obicni home useri!
Za onie sto sakaat profesionalna slika, zoom i slicno NIKON e prva opcija!
Jas sum imal najralicni no sea od koa zemav SONY vidov sto e "SONY"!!

Pozdrav:bravo:

Ако зборуваме за врвот на дигиталните камери тогаш јас мислам дека Cannon и Nikon се на самиот врв. Тоа може да се види ако се споредат квалитетот, карактеристиките, можностите на најдобрите производители на дигитални камери. Или пак ете споредете ги цените дигиталните камери од иста класа. Поквалитетното е секогаш поскапо.:rolleyes: Cannon and Nikon rullzz!! :bravo:

MARTIN_MKD

hello world
27 ноември 2007
419
2
Доколку зборуваме за врвот на дигиталните камери, тогаш тоа се Hasselblad камерите. :rolleyes:

Toa e тоа, врвот за профи е тука, пушти fashion TV и ке видиш со што работат луѓето, само за нас тоа SF, боље да не ги гледате цените, инаку јас имав (и го изгубив) Sony DSCW-70 и беше многу солидно апаратче кога зборуваме за домашна употреба. Имав прилика да го споредам со некој си модел на HP т.е. сликавме иста панорама со двата апарати. Спектарот на бои кај HP-то катастрофа исто како да нема црвена боја, додека кај Sony-то феноменално. Сега во скоро време палнирам да го земам Sony H9-ката. Ако некој го има видено некаде во МКД нека пише каде и која му е цената.
Pozz

AMD_fan

poweruser
10 ноември 2007
3.646
139
Доколку зборуваме за врвот на дигиталните камери, тогаш тоа се Hasselblad камерите. :rolleyes:

Доколку зборуваме за дигитални камери мислам дека постојат Point & Shoot и SLR(single-lens reflex) кои се сметаат за понапредни и професионални камери. Јас зборев за дигитални камери Point & Shoot и повторно стојам на моето мислење дека на врвот се Cannon и Nikon. Што се однесува до професионалните камери не сум многу упатен.

Delicon

user
10 јуни 2007
1.277
807
delicon.mk
А да не идеме над цифри поголеми од 2,000 евра... :))

Hasselblad се некаде над 25,000...

Епа се збореше нешто за врвот на дигиталните камери... јас само ги исправив и им кажав што е што. :)

а за цени никој ништо не спомна. :rolleyes:

007Milla

hello world
4 февруари 2008
70
0
Imam Canon-PowerShot A550.
SUPER e aparatceto,ima 7.1mega pixels,4Xoptical zoom,2.0"LCD...
Mnogu sum zadovolna,iako se mislev megju nego i eden Kodak-poluprofesionalen,
mislam deka ne zgresiv!

UrSa1986

read-only
7 јануари 2008
20
1
Сакам да земам дигитален апарат.
Размислувам помеѓу следниве дигитални:

Canon PowerShot A450
Canon PowerShot A460
http://www.dpreview.com/news/0701/07011801Canona450460550.asp

Olympus FE-210 http://www.olympusamerica.com/cpg_section/product.asp?product=1281&fl=4

Kodak EasyShare C613
http://www.kodak.com/eknec/PageQuerier.jhtml?pq-path=10763&pq-locale=en_US

Направив споредба меѓу нив, и ми излезе следново

http://www.letsgodigital.org/en/camera/specification/compare/1467-1532-1460-1459.html

Од сите овие, Olympus има најмногу мега пиксели, ама, како што прочитав во предходните постови, тоа и не е така најбитно.За Olympus ми рекоа дека биле слична класа со Canon, само што биле поефтини,а за Canon прочитав дека се добри.Последниот, Kodak, ми изгледаше солидно. Цените на четирите апарати не се разликуваат за многу.
Апаратот ми е за домашна употреба, ништо професионално. Ако некој се разбира повеке, нека даде совет

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Последни теми

Офтопик

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно