Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

ChatGPT и OpenAI - иднината на AI (чет) ботовите

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.406
5.559

StOrMK

lurker
25 јули 2015
974
484
Скопје
StOrMK's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i5 - 4440
Motherboard
Gigabyte H81M-S
Storage
TOSHIBA DT01ACA100 1TB
RAM
Kingston HyperX Fury 8GB
Case
Ментална :D
Mouse
Motospeed V70
Keyboard
Motospeed CK 104
Audio
Realtek HD Audio
Monitor
Benq DL2215-B 1920x1080 Full HD
OS
Windows 10 PRO 64bit
Дечки, возможно ли е некако да се вметне поголемо податочно множество за да ми реши задача од машинско учење?
Пробував неколку пати и постојано ми велеше дека е преголема пораката. :( Со помали датасети си работи без проблем.

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.740
3.417
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Не знам дали ќе ти помогне ова, но доколку прекинува, си се обидел да допишеш нешто како на пример:
please continue
или
please continue from ““последниот дел од задачата кај што допрел““

StOrMK

lurker
25 јули 2015
974
484
Скопје
StOrMK's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i5 - 4440
Motherboard
Gigabyte H81M-S
Storage
TOSHIBA DT01ACA100 1TB
RAM
Kingston HyperX Fury 8GB
Case
Ментална :D
Mouse
Motospeed V70
Keyboard
Motospeed CK 104
Audio
Realtek HD Audio
Monitor
Benq DL2215-B 1920x1080 Full HD
OS
Windows 10 PRO 64bit
Не знам дали ќе ти помогне ова, но доколку прекинува, си се обидел да допишеш нешто како на пример:
please continue
или
please continue from ““последниот дел од задачата кај што допрел““
Едноставно не дозволува да се прати пораката бидејќи е со многу карактери.
Можеби чарето би било да го скратам датасетот па иако ќе даде погрешни резултати барем кодот ќе биде истиот па јас во мојата работна околина ќе си го извршам кодот со целосниот датасет.

MartinPP

hello world
26 јуни 2017
133
122
/root
може све да се реши со еден указ. Ова е ненормална и скроз неприродна работа. Пиратирање на сечив труд што некој стварал уметност, код, или што и да е. И најтрагедија е овие срања да се ранкираат на гугл подобро од некој што се испотил да направи истражувања и да направи нешто корисно. Читам на стак оверфлоу ранкирале фуш код што не го решава проблемот на тој што бара.

И најлошо е што ова програмов не ни кажува од каде ги набавува информациите. Така да легален не верувам да е. А и сигурно има паметни луѓе у гугл да го средат овој пиратски контент.

Вакви работи не треба да постојат. Поготово кога се работи за квалитетна содржина создадена од човек заменета од мамбо џамбо од некој бот. Ваљда гугл ќе направат некој алгоритам да филтрира ова сметњава од резултати. Исто како и вештачката "уметност" што ја прават крадејќи од нечиви слики.

Ни че направи ни че биди :p

Гоогле ги одобрија артиклите од AI, немаат никаква можност да ги филтрираат ни пак можат.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.809
4.015
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.809
4.015
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Не е лошо и старион од сител за временска прогноза да го заменет со AI :)))))

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.740
3.417
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Не е лошо и старион од сител за временска прогноза да го заменет со AI :)))))
Го чуваат за стариве што седат пред ТВ да имаат „релевантен“ извор, да стават млада чале би рекол „уф пи*дава каква е“ и нема да види на времето. За ние помладите гугл не известува секогаш кога може да наиде некое “невреме“ :)

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.326
2.738
кринџ делува, како да се обидува да биде интересен ботот.

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.740
3.417
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Сегментот кој го референцирам почнува на 2:39.
На 3:07 А.И.-то станува напнато и вика „ооокеејјј“.
Страшно.
Се додека не почне да влегува AI-во во PMS и да ни расплаче мамицата... Инаку имаше еден македонец видео на тикток го користеше ChatGPT како преведувач, и мора да се каже дека е многу добар.

null_ptr

Модератор
20 ноември 2013
1.052
1.136
Куманово
Вчера е претставен и ChatGPT Search, на прв поглед изгледа одлично сумирано со извори од кај се извлечени информациите. Со оваа испаѓа уште подобар персонален асистент.

Sources_Sidebar.png

Има некој што го користи GPT секојдневно да убрза воркфлоу или слично ?
Мене ми има "спасено" безброј часови околу репетитив таскс, преводи на UI..

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.740
3.417
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
На работа толку често го користиме што сум среќен и некогаш се запрашувам дали треба да бидам толку среќен затоа што ќе дојде момент ова чудо да ме замени :) Мајка ми често го користи за препознавање на растенија (цвеќиња) и до сега не згрешило. Мислам дека апликацијата полека станува и најдобра алатка за секој, од млад до стар.

goceiva

hello world
25 октомври 2009
116
89
Ако сте претплатник на T-home и ја имате апликацијата на мобилен проверете дали имате понуда бесплатно да го добиете perplexity.ai Pro. Јас го добив :)

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.809
4.015
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO

Avid

senior
21 јануари 2009
6.450
11.513
Скопје
Ако сте претплатник на T-home и ја имате апликацијата на мобилен проверете дали имате понуда бесплатно да го добиете perplexity.ai Pro. Јас го добив :)
Каде се внесува кодот?
1733337817317.png
По дифолт ми го става она Holiday Discount па претпоставувам ради тоа не можам да ставам код од Телеком... а не знам како да го трнам тој холидеј дискаунт? На било кој линк да отидам за Про, ми го дава тој купон директива...

Последна промена:

Маша

user
24 април 2007
1.052
2.829
Каде се внесува кодот?
Погледнете го атачментот 144026
По дифолт ми го става она Holiday Discount па претпоставувам ради тоа не можам да ставам код од Телеком... а не знам како да го трнам тој холидеј дискаунт? На било кој линк да отидам за Про, ми го дава тој купон директива...
Преку апликацијата мораш да одиш, преку Моментс понудата.

28 јануари 2017
2.091
4.816
Ресен
Каде се внесува кодот?
Погледнете го атачментот 144026
Преку овој линк активирав ама сега не ми го отвара бидејќи веќе сум ПРО. Направи акаунт прво и после линкот.

2024-12-04_20h09_24.jpg

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.740
3.417
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Друштво добив купон, само да потврдам, можам преку линкот погоре да ставам купонот и без разлика дали мејлот е ист со тој на магента? или мора регистрација со тој мејл од корисникот? Целта ми е да си креирам акаунт на сопствен мејл, но не сум корисник на магента.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно