Pane24
GpuHardware
3060ka или 3060Ti , ништо друго.Подобро барајте си 6600 ка...
Sent from my SM-G998B using Tapatalk
3060ka или 3060Ti , ништо друго.Подобро барајте си 6600 ка...
Sent from my SM-G998B using Tapatalk
Најважното - Нвидиа ќе испорача 4 000 000 графички во 2022 .
Нели недостаток со чипови имале? Или ги ископале од Сахара?Најважното - Нвидиа ќе испорача 4 000 000 графички во 2022 .
Па ние дури бамбуриме овде - они произведуваат. Нели пишав дека ја закупиле машината за чипови TSMC .. Си платија и си ја закупија ..Нели недостаток со чипови имале? Или ги ископале од Сахара?
www.hardwaretimes.com
Е тогај ке биде друга играва, и полесно ке се дојде до графички ако е овоа вистина.Па ние дури бамбуриме овде - они произведуваат. Нели пишав дека ја закупиле машината за чипови TSMC .. Си платија и си ја закупија ..
NVIDIA Pays TSMC $7 Billion to Secure 5nm Chips for RTX 4080/4090 GPUs
![]()
NVIDIA Pays TSMC $7 Billion to Secure 5nm Chips for RTX 4080/4090 GPUs | Hardware Times
Like rivals AMD and Intel, NVIDIA is also planning to transition to TSMC’s 5nm (N5) node with its next-gen GeForce RTX 40 series graphics cards sometime in 2022. The chipmaker switched to Samsung’s more mature (but cheaper) 8nm LPP node for its present generation Ampere graphics cards while AMD...www.hardwaretimes.com
Taman sobra AMD sea pak li ke gi menjas za Nvidia 4000?Е тогај ке биде друга играва, и полесно ке се дојде до графички ако е овоа вистина.
Не закупиле за производство само за 4000 серија - 3000 ќе прават до јуни а после септември октомври 4000 серија ќе излезе. Терминот и машината штом е закупена - што има потреба - си порачуваат..Taman sobra AMD sea pak li ke gi menjas za Nvidia 4000?![]()
Odi kupij ja od botovi
RTX 3060 Ti за 43 000 ден - Си паѓаат цените полека полека...![]()
Ја немаат уште промовирано на нивни страници така да некој од форумов изгледа земал веќе 6 комада, вчера беше 10+ залихаRTX 3060 Ti 41,390 денари
![]()
Gainward GeForce RTX 3060 Ti Ghost, LHR, 8GB GDDR6
Забелешка: Тастатурата на овој лаптоп на нумеричкиот дел има некои чешки симболи.Забелешка! Гаранцијата на производот не е валидна ако картичката е...gjirafa50.mk
И тоа е добро, колку повеќе се увезат графички во овој период, толку подобро. Па дури и кога се скалпираат, пак ќе останат на овој пазар, што ќе придонесе за дополнително преплапување на пазарот. При што треба да имаме само 3-4 месеци копани ефтини графички после јуни-јули.Ја немаат уште промовирано на нивни страници така да некој од форумов изгледа земал веќе 6 комада, вчера беше 10+ залиха
Од каде ова инфово за ефтини графички после Јуни-Јули?И тоа е добро, колку повеќе се увезат графички во овој период, толку подобро. Па дури и кога се скалпираат, пак ќе останат на овој пазар, што ќе придонесе за дополнително преплапување на пазарот. При што треба да имаме само 3-4 месеци копани ефтини графички после јуни-јули.
Многу набрзо ќе има мерки за лимитирање на потрошувачка на ел. енергија по домаќинство што користи над Х kW/ месечно како што е во регионот (Косово).
Таму цените на kW/h над 800кW/месечно се тарифираат дупло. Очекувам истата мерка да се примени и кај нас бидејќи субвенционирањето и одливот на буџетски средства веќе станува нецелисходно, беше планирано како краткорочна мерка и да се балансираат политичките турбуленции.
Цените на пазарот на струја растат заради цените на гасот, а доколку се точни информациите што кружат дека контра-санкциите на Москва ќе резултираат со комплетно стопирање на испорака на гас за Европа, очекувајте не само вртоглав раст на цените на струјата туку и рестрикции.
Злоупотребата на ел.енергија за т.н. копање многу брзо ќе престане, пазарот ќе биде преплавен со графички карти за беспари.
Во врска со преминот на EHT 2.0, дур нема од официјален извор, соопштение дека повторно се одлага ETH 2.0 по јуни/јули 2022, токму муабетите дека повторно ќе има одлагање се шпекулации. Напротив има демант со кое се тврди спротивното.Од каде ова инфово за ефтини графички после Јуни-Јули?
Ако е нешто во врска со шпекулацијата за ЕТХ ПОС што кружи од 2018 година, одложено е за Декември (и во Декември ќе биде одложено за 2023 Јуни-Јули) како и секоја година во последниве 5
Еве за некое чудо и да бидне тој Мит, има 8000 други коини од кои 70% се mineable.
Nema da ima premin druze, bez PoW nema koj da verificira transakcii na blokcejnot na eth kako da ti objasnam, mrtov e PoS proektot, nema apsolutno nikakov interes za nego, bas zatoa I samiot Vitalik davase svoi pari od dzeb za da go aktivira, citajte malce pred da objavuvate bilo sto na forumov, znaci vlijaete na odluki na lugje so pogresni informacii.Во врска со преминот на EHT 2.0, дур нема од официјален извор, соопштение дека повторно се одлага ETH 2.0 по јуни/јули 2022, токму муабетите дека повторно ќе има одлагање се шпекулации. Напротив има демант со кое се тврди спротивното.
А за тие 70% minable коини, мислам дека и врапчињата знаат што ќе се случи со профитабилноста на истите кога вкупниот хашрејт кој сега отпаѓа на ETH од 1.05 PH/s ќе се насочи кон овие коини. Ова, ми дава за право да верувам дека сме на крај од овој копачки циклус и дека во Август имаме реприза на 2018 година. Ова под претпоставка криптово да остане релативно стабилно до тогаш, односно да не се издиши балонот дополнително, при што овој процес би се забрзал.
Знам дека ова на многу на форумов и пошироко не им од личен финаниски интерес, и не сакаат да го прифатат ова, меѓутоа уверен сум дека на поискусните копачи, им е многу јасен ризикот кој го сносаат оние кои купуваат ригови по овие цени во моментов.
Ова е мое мислење кое секако не мора да е точно затоа со критово никогаш 100% ништо не се знае, и секако немора никој да се сложи со истото, ќе покаже времето еве го кај е Август.
Se slozuvamТие што сега купувате викате дека ќе остане вака, тие што чекате викате дека ќе се подобри ситуацијата, ептен сте досадни.
Ова е класика, пост за замена на тези, у стилу класика увертира... ти незнаш ништо за крито.... дај јас да ти објаснам, читни малце пред ги бркаш наивните новопечени копачи, треба некој да профитира од тоа или не ?Nema da ima premin druze, bez PoW nema koj da verificira transakcii na blokcejnot na eth kako da ti objasnam, mrtov e PoS proektot, nema apsolutno nikakov interes za nego, bas zatoa I samiot Vitalik davase svoi pari od dzeb za da go aktivira, citajte malce pred da objavuvate bilo sto na forumov, znaci vlijaete na odluki na lugje so pogresni informacii.
I pak ke recam, za nekoe cudo I da se sluci toj PoS, celiot toj hashrate sto go zboruvas I te kako ke si se raspredeli pomegju etc, rvn, ergo, cfx, flux, I mnogu drugi koini koi vo momentov ne mi pagjaat na um.
Znaci miningot I kriptoto opsto ne zavisat od eth, osven nekoi isklucoci sto tranzitiraat na netoviot blokcejn. Nikogas ne bilo okolu eth, se e okolu btc I popularnosta na odredeni altovi koja ja pravat minerite. Hasrejtot ke isforsira I renomira drug koin, nema da umre miningot so eth.
Ako sakas da si kupis graficka slobodno kupi si, nemoj da ocekuvas da go snema kriptoto vo avgust pa da ima rtx 3000 za 100e vo izobilie, toa vreme umre.
Vo momentov imame mass world adoption, nezavisno dali toa na nekoj od nas mu se svigja ili mu smeta, ednostavno takvi se rabotite.
Giganti firmi, celi drzavi pa duri I nekoi sojuzni amerikanski drzavi go validiraat kriptoto kako sekojdnevie. Ne e vekje mitot sto bese vo 2018.
Sent from my SM-G965F using Tapatalk
Кој да профитира и каков бизнис? Јас? Од новите копачи?Ова е класика, пост за замена на тези, у стилу класика увертира... ти незнаш ништо за крито.... дај јас да ти објаснам, читни малце пред ги бркаш наивните новопечени копачи, треба некој да профитира од тоа или не ?
Па, следи клучен наратив за промена на тези копање=крипто. Напротив очекувам криптото да постои и многу после август, со постепена регулација и адаптација на мал дел валутите и постепено исчезнување на огромен дел на останатите, со тоа што копањето ќе биде мртво барем за извесен период(здравје за 3-4 години), до нареден циклус со некоја нова ваулта/валути, кој ќе можат да го апсобрираат хашрејтот и при тоа да останат профитабилни.
За сите тие валути кој ги наброја или не можеш да ги наброеш (оти толку се релеватни), распореди го поднеднакво хашрејтот на ETH, и види ја нивната профитабилност.
Извини другар,за лично обраќање немам ништо против тебе лично, едноставно имаш личен бизнис интерес, а тоа те прави крајно необјективен, и покрај тоа што ова што го пишувам го знаеш многу подобро од мене, со оглед на тоа што ова не ти е прв циклус на копање. Едноставно за да некој профитира во шемава некој треба да изгуби.
Отука, понатаму не гледам причина да спорам со тебе на оваа тема, а јас ќе продолжам да го споделивам моето мислење, независно тоа дали некому му се допаѓало или не.
Не можам да поверувам дека искусен човек во ова сфера, да не е свесен за ризикот од купување на ригови по овие цени во оваа фаза од циклусот, при што да не ги земе во предвид фактите (не шпекулации, не рекла казала) кој познати во овој момент во смисла ETH 2.0, трендот на цените на крипто, трендот на цените графичките и нивната достапност, искуства од минатите циклуси и тоа да е објективен непристрасен став кој не е под влијание од бизнис интерес.Кој да профитира и каков бизнис? Јас? Од новите копачи?
Напротив друже.... Јас губам од секој нов копач, но зошто да бидам себичен? Ако јас сум успеал јас, зошто да не го споделам моето знаење и искуство да некој излезе од некоја беда, или па да му помогнам да немора да го трпи искомплексираниот шеф од 8-16 часот, па да си работи сам за себе и неговиот труд да биде ценет и да знае дека колку ќе вложи толку и ќе добие за разлика од тапшање по рамо и дел во кеш на рака, рестото на трансакциска? Знам дека ми било тешко и сакам да им олеснам да другите, не да ги плашам со рекла-казала муабети.
COMBO KEYBOARD AND MOUSE WIRELESS GEMBIRD SILENT KEY PRO, White, KBS-WMS-01-W
970,00 ден
CONVERTOR EXTENSION/SPLITTER CABLE FOR 5V 3-pin ARGB ACCESSORIES 1-3 (30cm) KOLINK BLACK, ZUAD-1473
410,00 ден
HEADPHONES LOGITECH Gaming-Headset G325 Lightspeed Wireless, Lilac, w/microphone, BT/USB, PC/PS5/PS5, 981-001538
6.610,00 ден
VGA INNO3D GT1030 2GB DDR5, LP PASSIVE, DVI-D, HDMI, N1030-1SDV-E5BL
5.520,00 ден
GAMING WHEEL MONITOR STAND ROUND TUBE FREESTANDING TRIPLE NEXT LEVEL RACING, 3x43" MAX, 70kg MAX, NLR-R011
21.330,00 ден
KEYBOARD WIRED USB GEMBIRD SLIM KEYS, Black, KB-MCH-05
480,00 ден