Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Цени на графички картички ( добри „дилови„ во моментов)

Bate Sase

Баниран/a
27 мај 2021
638
826
Недојдија
Краток потсетник утре е 14ти, спремете се за 3090ки по 50 евра, со секоја 3080 гратис 3050, акциски цени и остали филмови xD
Ногу смешно. Битно огласите се пунат со графички и со ригови. И тек ќе се продават се повеќе, а ќе нема кој да ги купе. А тоа шо значи?

Pane24

GpuHardware
31 октомври 2012
6.486
7.752
Скопје
www.facebook.com
Ногу смешно. Битно огласите се пунат со графички и со ригови. И тек ќе се продават се повеќе, а ќе нема кој да ги купе. А тоа шо значи?
А мислеш на некој му е гајле дали ке се продаде или не? Тие додека ги продаваат у меѓувреме си копкаат со нив. Заради тоа и цениве не паѓаат.
А за да падне цена на некој риг/графичка треба некој под цена да ги шитка односно со зијан. Со цел да формира нова пазарна цена и пониска од конкуренцијата.
Еве на пример сите погоре дали би се нафатиле графички што ги платиле по 1500е пред 4-5 месеца и сегашната цена на нова е 1200е и да ги дава по 800е ?

Bate Sase

Баниран/a
27 мај 2021
638
826
Недојдија
А мислеш на некој му е гајле дали ке се продаде или не? Тие додека ги продаваат у меѓувреме си копкаат со нив. Заради тоа и цениве не паѓаат.
А за да падне цена на некој риг/графичка треба некој под цена да ги шитка односно со зијан. Со цел да формира нова пазарна цена и пониска од конкуренцијата.
Еве на пример сите погоре дали би се нафатиле графички што ги платиле по 1500е пред 4-5 месеца и сегашната цена на нова е 1200е и да ги дава по 800е ?
Ако сака да ги продаде и те како му е гајле. Сеа смешни работи кажуваш кога и самио знаеш дека битно е сегашната цена колкава е со гаранција и сразмерно тоа дека половна без гаранција ќе си биде на пола цена. Ке помине месец, два ќе видеме како ќе биде.

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.300
5.275
Скопје
hackitfree.github.io
Ако си „овца„ - секој ќе те стриже...- народна поговорка. И у Америка ја знаат - па одбиваат да ги стрижат - еве тоа што купиле графички пред недела-месец - уредно си ги вратиле затоа што цените се паднати.

Па не е бензин па да мора да купиме. Ни на Нвидиа и АМД не им одговара „скалпери„ да профитираат од нивниот производ - ќе се потрудат по МСРП регулирано да ги продадат картичките.
А нова серија иде у Октомври - 3000 серија ќе се „штанца„ до летово - така да...Нема кај да идат цените освен надолу. (y)

Pane24

GpuHardware
31 октомври 2012
6.486
7.752
Скопје
www.facebook.com
Купете си од Америка и не трујте ја барем оваа тема со оффтопици од реклама5 и со скалпери.
10 теми веќе истиот муабет аман !

Bate Sase

Баниран/a
27 мај 2021
638
826
Недојдија

goce03

user
20 јануари 2015
1.599
3.203
Skopje
goce03's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-10500
Motherboard
ASUS PRIME B460M-A
Storage
SSD Kingston NVMe A2000 1TB /HDD Toshiba P300 2 TB
PSU
Cooler Master MWE 600W White
RAM
2x8 DDR4 Kingston HyperX Predator
Video card
INNO3D RTX 2060 SUPER
Case
CoolerMaster Case K350
Monitor
HP EliteDisplay e232
OS
Win 10
Де бре стопати ист муабет, до лето ич не се замарајте, не ни гледајте цени од огласи.
Ако ептем не ви се чека, следите ги цените овој период на CU, па дури и Girarafa кои со секоја измината недела се движат накај МСРП. Дополнително на лето треба да се достапни графичките од Интел, па ќе биде уште поинтересен пазарот и за половни и за нови графички.

Deksa

user
9 февруари 2012
1.001
905
Купете си од Америка и не трујте ја барем оваа тема со оффтопици од реклама5 и со скалпери.
10 теми веќе истиот муабет аман !
Nikad nema da kupat ja da ti kazam, poso ako kupat ke nema za sto da se kuka posle po temite.
Cenite si se istite, tie sto vrakjale graficki se nekoi laici sto slusnale muabet na rabota ili vo maalo deka so mining ima pari, pa zemale kredit I kupile par flagship graficki I gi fakja panika na sekoja oscilacija na berza. Klasicno scenario.
Onie sto imaat potreba odamna si kupija graficki ili konzoli I si zavrsija rabota.
I aj da receme eve izleze 4000 serija, 3000kive poeftinat (mada toa nema da se desi bidejki 4000 serijata ke trosi po 700/800w od karta I e totalno neisplatliva za mining, pa interesot za 3000 serijata seuste ke gi drzi cenite) ama ete hipoteticki neka bide taka, sledno ke bide "eeej kaj sea 3000ka ke ziam koga iskocija 4000ki, ama se mnogu skapi, ke cekam balonot da pukne da poeftinat" I se taka vo krug :)

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.300
5.275
Скопје
hackitfree.github.io
Батбрн ениуан ? Кој си надплатил за картици - има право да се лути. И не е ништо офтопик овде - Се си е поврзано со цени на графички - кои дилови се лоши а кои добри и како се движат цените.

trencevski

hello world
17 ноември 2021
56
127
Сакате да кажите дека овие двете 3090 founders edition што ги имам тешко да ги продадам иако се нови, недопрени? И поарно ми е да ги уклучам да копам со нив?

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.779
10.103
Сакате да кажите дека овие двете 3090 founders edition што ги имам тешко да ги продадам иако се нови, недопрени? И поарно ми е да ги уклучам да копам со нив?

Ти прво плати премиум акаунт за да можеш да огласуваш, чим две 3090-ки ти седат по дома.

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.033
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#5!: ..:^~~!7??JYYYYJJJJJJYYPG#&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Video card
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&5!. .^!?YPB&&@@@@@@@@@#B#@@@@@@@@@@&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Case
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&P7. :?5G#@@@@@&BGB@@@@@@@@PPP&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Mouse
@@@@@@@@@@@@@@@@@G7:.~. ^5@@@@@@@@&P5P#@@@@@@BPPG@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
@@@@@@@@@@@@@@#Y~~JG&@#Y^ .7G&@@@@@#PPPGB#BBP5PG&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
а ќе нема кој да ги купе.
Ќе нема кој да ги купе по селата(во Скопје ние купуваме, не купеваме) или мислиш на купе како дизајн-форма на автомобил?

Зошто си ги купувал ако ти седат така нови, недопрени ин д фрст плејс?
Ќе го продадеш, ама за многу поефтино од шо можеше да ги продадеш пред месец-два.
Дали е поарно да копаш сам ќе си одлучиш. Види како иде копање, земи у предвид дека може за брзо да отиде уште надоле и да потрае тоа некое време (година-две), направи кост-бенефит анализа и донеси си одлука.

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.779
10.103
Зошто си ги купувал ако ти седат така нови, недопрени ин д фрст плејс?
Доаѓале со гратис GjirafaFlex, па решил да ги земе додека траела акцијата.

Инаку не знам зашто се објаснуваш со бизнис поими на индивидуи кои скалпаат.

trencevski

hello world
17 ноември 2021
56
127
Доаѓале со гратис GjirafaFlex, па решил да ги земе додека траела акцијата.

Инаку не знам зашто се објаснуваш со бизнис поими на индивидуи кои скалпаат.
Не се од Gjirafa, и олабај малку ти.

Bate Sase

Баниран/a
27 мај 2021
638
826
Недојдија
Џабе собирав 10000 за добра графичка
До војната е поместен е датумот
10000 ден, рубљи, долари, евра?
Друже, од пред месец дена до сега веќе има добро намалување на цените. Тоа неминовно ќе продуже.
Само е потребно уште малку трепение.

Pane24

GpuHardware
31 октомври 2012
6.486
7.752
Скопје
www.facebook.com
Добив известување дека фабрики во кина ке се затвораат заради стварно недостиг на чипови заради рестрикциве... Од Украина материјалот што го добивале не разбрав и не распрашав што поконкретно е али сигурно е заради санкците и војнава.

Bate Sase

Баниран/a
27 мај 2021
638
826
Недојдија
Добив известување дека фабрики во кина ке се затвораат заради стварно недостиг на чипови заради рестрикциве... Од Украина материјалот што го добивале не разбрав и не распрашав што поконкретно е али сигурно е заради санкците и војнава.
Панка, стварно почна да не разочаруваш. А ние имавме таква надеж во тебе со твојата тема... :(
Наводниот "недостиг" на чипови беше оти една цела година откако испаднаа 3000 и RDNR 2 серија се продадоа милиони картици во фарми со иљадници карти.
Кога ќе разбереш за материјалот шо кина го "добивала" од украина обавести не пак.

neobugs

hello world
11 април 2020
125
318
Тоа недостиг на чипови е најголема лага у свет, и процесорите се прават од исти 7nm wafers а се продаваат 30% под MSRP сега, дури и кај нас жирафа ни пушти, да се чудиш.
Единствено нешто што ја крева цената е побарувачката.

Bate Sase

Баниран/a
27 мај 2021
638
826
Недојдија
Единствено нешто што ја крева цената е побарувачката.
Тоа ни бамкаа тука цело време продавачите на графички карти кое се разбира дека е логично. АРНО АМА!
Сега е обратно. Има поголема понуда (која ќе се зголемува од ден на ден) од побарувачката, ама нешто не им се спомнува сега тоа на нашите ценети, поштовани и драги дилери. :unsure:

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.300
5.275
Скопје
hackitfree.github.io
Тоа ни бамкаа тука цело време продавачите на графички карти кое се разбира дека е логично. АРНО АМА!
Сега е обратно. Има поголема понуда (која ќе се зголемува од ден на ден) од побарувачката, ама нешто не им се спомнува сега тоа на нашите ценети, поштовани и драги дилери. :unsure:
Остај го ти Панка - види цена

За 33 000 ден 6700XT !!!!!!!!!

Pane24

GpuHardware
31 октомври 2012
6.486
7.752
Скопје
www.facebook.com
Остај го ти Панка - види цена

За 33 000 ден 6700XT !!!!!!!!!
Браво ја откри Америка за само 550е. Ајде сеа нарачај ја и да завршат твоите патештвесиа низ темиве.
Патем и на CU ги имаш за добри цени и добри дилови.
Патем пиши му на огласи на оние у форумов за нивните скапани 1060 6гб дека се прескапи за 15000 денари.

Последна промена:

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно