kirev
senior
- 31 мај 2010
- 9.061
- 7.736
Наплатени се од Амазон во тие трошоците.Зошто не ти наплатија InTime за вршење царинска постапка?
Наплатени се од Амазон во тие трошоците.Зошто не ти наплатија InTime за вршење царинска постапка?
Ги плаќаш во тоа шипинг феес, не смеат ИнТиме овде да ти наплаќат ништо бидејќи се партнери со Амазон(?) - они само треба да ти средат работа за импорт (царина и слично) и си земат пари од Амазон, не од тебе.Зошто не ти наплатија InTime за вршење царинска постапка?
3000 денари за нивни услуги, 1500 денари пак за царина. Иако си дал веќе 1500 денари претходно при купување на производот...Опишуваат? Не би требало ништо над тоа што си го дал на Амазон
Разговара ли со Амазон агент? Изгледа те измамиле малце ИнТиме3000 денари за нивни услуги, 1500 денари пак за царина. Иако си дал веќе 1500 денари претходно при купување на производот...
Ова е „DHL Express“, затоа напоменав Германското. Ако порачувам нешто од „Amazon“, ќе видам дали ќе ме убедуваат „Intime“ дека ќе ми вратат пари кога ќе платам нивни услуги и следна работа ќе порачам од Американското.Разговара ли со Амазон агент? Изгледа те измамиле малце ИнТиме
1. Најверојатно. 2. Тогаш е негов проблемот.Дечки, сакам да пренесам ПЦ, склопен дома, до Бугарија.
Дали би требало нешто да се плаќа на граница? Ако дојде човек од Бугарија и си го земе, дали би било нешто поразлично?
Фала.
Anybody help meНемаше излез мораше преку федекс знам дека ќе бидам заколен ама да ве прашам да знам само колку е царина за куќиште само дали се плаќа и ддв и царина и колку за да не ме заколат повеќе од што треба.
Благодарам однапред.
само ддв 5 нема царина за компјутерки делови, +2450-3000 документација од федекс лежарини курци палциAnybody help me![]()
и полно да е компјутерски делови се 5% ддв само@gamon значи куќиште дека е само празно 5% ддв и нема царина.
Е сега документација и другите работи ми се јасни на мене за обични листови те колат 50 евра + - и плус ддвто.
Фала ти однапред тракингот вика дека е во бугарија така од следната недела ќе треба да го биде.
Fala, Imam uste edno prasanje. Garancijata kako funkcionira ? Dotolku se rasipe se prajka vo Gigabyte ? Koj gi pokriva trosocite za isporaka mk> gigabyte, pretpostavum koga tie ke ja pratat gigabyte pokriva shipping?Точно така. Со здравје да те служи![]()
ДаДечки, во план ми е да порачам кулер од официјалнава страна од ЕКwb пошо кај нас нигде неможам да ги најдам.
Дали некој има искуство или информација со порачки од кај нив?
Фала ви!
било каков доказ за вредност, листинг од сајт/продавница и сл. како би се проценила вредноста на пратката. Од физичко лице ти е пратено или од фирма?За поклон пратка што недостасува фактура, што да им испратам? Дали некој има искуство? Немам уплата никаква на производот.
Физичкобило каков доказ за вредност, листинг од сајт/продавница и сл. како би се проценила вредноста на пратката. Од физичко лице ти е пратено или од фирма?
WEB CAMERA ELGATO FACECAM 4K STUDIO USB TYPE C, Black, 10WAF9901
15.260,00 ден
PSU 650W SEASONIC CORE BC ATX3.1, 80+ BRONZE, Black, 1Y65CBCRT3A10X
4.030,00 ден
KEYBOARD WRIST REST SILICON KEYCHRON K2/K6/K2 Pro/K6 Pro, Black, PR43
940,00 ден
MOUSE WIRELESS USB LOGITECH G PRO X SUPERLIGHT 2 DEX (HERO 2 Sensor, Lightforce Switches), Pink, 910-007373
9.950,00 ден
RAM DDR5 8GB 5200MHz CL42 Innovation IT, 1.10V, 4251538819961
7.990,00 ден
CASE CORSAIR FRAME 4000D WOOD RS, Black/Walnut, CC-9011340-WW
9.850,00 ден