Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Best-Buy графичка за гејминг @ 1680x1050

d_yor8

user
27 јуни 2011
1.224
511
7850 ;) таман ќе биде со 500 ватното напојување кое сакаш да го земеш ;)

само да знаеш дека асус верзијата е физички подолга од сефајр

ако ти е многу тука е и 7770, од nvidia нема нешто многу за понуда, единствено 650 ti кога ќе ја донесат али не ме кејфи лично мене ич

сепак 7850 2 гиги верзијата би бил најдобар избор и грев е таа ако не ја клокниш, просто плачи за клок :) мислам можеш дилерска да ја најдеш сефајр за некои 10-11 илјади

zorandesign

Баниран/a
6 јуни 2007
1.618
689
Повеќе од доволна е релативна работа, повеќе од доволна е 7950, све под тоа е дискутабилно, купувачот сака да игра со 2 тона AA и максимални сетинзи како што наведе.
Кога сакаш да му се обратиш некому, постои можност за цитат, пеер :)

За тоа што го побара тој, ПОВЕЌЕ ОД ДОВОЛНО е GTX650 Ti. Поевтина е од 7850 за 3500 ден. Тоа што ти му го предлагаш( 7850) е ПРЕМНОГУ, или како што милуваат да кажат повеќето - OVERKILL за таа резолуција. Тоа е апсолутна ситуација, нема апсолутно ништо релативно тука.

@shifty многу добро му посочи во врска тоа што го бара креаторот на темата.

Друго, тој сам кажува дека не планира да оверклокува. Зошто му посочувате графичка која е одличен оверклокер? Да не ме сфати погрешно @gremlin, како што веќе забележав, креаторот на темата не сака да купува половна графичка картичка. Доколку сака, се разбира дека е одлична зделка таа графичка. Но, и цената не е баш блиску.

Palit GT 650 Ti е минијатурна графичка картичка која троши малку енергија и исто така е одличен оверклокер( но, тоа е ирелевантно сега ). Со екстремен оверклок се доближува до 7850. Слободно можете да разгледате рецензии. Само ве молам немојте тука да ми постирате слики само до ситуациите каде што е послаба и покрај оверклокот...please :)

DrMos

hello world
19 септември 2009
285
52
Точно како што кажа zorandesign...сакам да си земам целосно нова и без да оверклокувам.

Можам и да почекам евентуално ако за брзо време излегува нешто ново (додека чекам да ми вратат ддв).

dejan_str

senior
8 април 2011
8.368
5.392
OHRID кај ензероно
Точно како што кажа zorandesign...сакам да си земам целосно нова и без да оверклокувам.
Чим сакаш нова графичка,тогаш разгледај во ценовникот на Anhoch или сет,Е сега прашање е дали планирај да го задржиш тој монитор уште долго време?Ако не планираш да земиш 1080p монитор во блиска иднина од zorandesign советот е одличен.GTX650Ti ти е одличен избор,и како што кажа не оверклоковаш,јас би ти препорачал да ја бараш најевтината варијанта од GTX650ti како AFOX или слично.Немаш потреба да купуваш од некоја врвна фирма како ASIS,MSI,Gigabyte itn......
Ako планираш во блиска иднина да земеш подобар монитор со 1080p Исто ти препорачувам некој поевтин Производител како AFOX но AMD 7850 ,секако нова,како што кажа не планираш да земаш на старо.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.941
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
AFOX - junk. Можно е низ нос да ти излезат тие 1000 денари што ќе ги заштедиш.

DrMos

hello world
19 септември 2009
285
52
Чим сакаш нова графичка,тогаш разгледај во ценовникот на Anhoch или сет,Е сега прашање е дали планирај да го задржиш тој монитор уште долго време?Ако не планираш да земиш 1080p монитор во блиска иднина од zorandesign советот е одличен.GTX650Ti ти е одличен избор,и како што кажа не оверклоковаш,јас би ти препорачал да ја бараш најевтината варијанта од GTX650ti како AFOX или слично.Немаш потреба да купуваш од некоја врвна фирма како ASIS,MSI,Gigabyte itn......
Ako планираш во блиска иднина да земеш подобар монитор со 1080p Исто ти препорачувам некој поевтин Производител како AFOX но AMD 7850 ,секако нова,како што кажа не планираш да земаш на старо.

Не планирам да го сменувам мониторот.
AFOX ќе избегавам поради тоа што нема доволно рецензии по интернет, па за да се осигурам дека се квалитетни или не.

dejan_str

senior
8 април 2011
8.368
5.392
OHRID кај ензероно
AFOX - junk. Можно е низ нос да ти излезат тие 1000 денари што ќе ги заштедиш.
Зошто JUNK?Одлична си е графичката ако не ја оверклоковаш.Jongis Ohrid (SET)веке 2-3 години ги редат тие графички во стандардните конфигурации(5750,5770,6850,.....) И до сега никој не се пожалил и не се расипала ниедна,а веке имаат продадено преку 100 парчиња,можно е и повеке.

DrMos

hello world
19 септември 2009
285
52
Зошто JUNK?Одлична си е графичката ако не ја оверклоковаш.Jongis Ohrid (SET)веке 2-3 години ги редат тие графички во стандардните конфигурации(5750,5770,6850,.....) И до сега никој не се пожалил и не се расипала ниедна,а веке имаат продадено преку 100 парчиња,можно е и повеке.

Ако е ова точно што го кажуваш, тогаш е супер.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.941
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Ок нема да навлагам во детали затоа што исцрпени се тие теми многу пати до сега.

dejan_str

senior
8 април 2011
8.368
5.392
OHRID кај ензероно
Ако е ова точно, ова е добра вест.
Moжеш слободно да провериш ако имаш некој пријател во СЕТ,а и гаранција имаш така да нема за што да се секираш
Само незнам дали ја има TI верзијата од AFOX

gremlin

Octogenarian/2
18 октомври 2009
2.930
2.522
Скопје
gremlin's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 9600X
Motherboard
Gigabyte B850 Gaming Wifi6
Storage
WD SN850X 1TB
PSU
750W NZXT CX
RAM
32GB Kingston Renegade 6000Mhz CL30
Video card
Gigabyte RX 9070 16GB Gaming OC (3100Mhz, 240W+10%, -100mv, +400 core)
Case
CM H500 ARGB
Mouse
Logitech G703
Keyboard
SteelSeries TKL
Audio
Realtek
Monitor
27" Mi 2K 165Hz
OS
Windows 11 Pro 64Bit
Кога сакаш да му се обратиш некому, постои можност за цитат, пеер :)

За тоа што го побара тој, ПОВЕЌЕ ОД ДОВОЛНО е GTX650 Ti. Поевтина е од 7850 за 3500 ден. Тоа што ти му го предлагаш( 7850) е ПРЕМНОГУ, или како што милуваат да кажат повеќето - OVERKILL за таа резолуција. Тоа е апсолутна ситуација, нема апсолутно ништо релативно тука.

@shifty многу добро му посочи во врска тоа што го бара креаторот на темата.

Друго, тој сам кажува дека не планира да оверклокува. Зошто му посочувате графичка која е одличен оверклокер? Да не ме сфати погрешно @gremlin, како што веќе забележав, креаторот на темата не сака да купува половна графичка картичка. Доколку сака, се разбира дека е одлична зделка таа графичка. Но, и цената не е баш блиску.

Palit GT 650 Ti е минијатурна графичка картичка која троши малку енергија и исто така е одличен оверклокер( но, тоа е ирелевантно сега ). Со екстремен оверклок се доближува до 7850. Слободно можете да разгледате рецензии. Само ве молам немојте тука да ми постирате слики само до ситуациите каде што е послаба и покрај оверклокот...please :)
Напротив не се лутам воопшто, точно дека јас продавам 7850 но не сум толку очаен да лажам некој дека му треба, јас убаво имам пишано што точно добива купувачот со таа графичка. Инаку колку пари е 650Ti и каде ја има? Не можам да ја најдам! Не ја знам цената па нема да коментирам околу овој модел но немојте само да ја мешате обичната верзија со Тi верзијата не се ни од блиску исти. Za HD7770 се согласувам дека е ок за 1680х1050 но со АА особено во поновите игри како што е Crysis2 тешко дека ќе може да се справи. Така да ако АА не е битен фактор јас гласам за HD7770 особено моделот кој го имаат Анхоч е фабрички со повисоки фреквенции и со новите драјвери е тамам за таква резолуција све на максимум да пуштиш. А ако АА е битен фактор тогаш мое мислење е дека за таа резолуција граница е 560Ti со нејзе ќе вртиш се на максимум со 2 до 8хАА (зависно од игра) додека 7850 е појака но тие екстра перформанси се битни само ако планираш една година минимум да не ја менуваш графичката па да имаш резерва за новите игри или ако сакаш да инсталираш некој по захтевен мод како што е пример MALDO за Crysis2 и тн.! Инаку намерно пишав 560Ti a не 650Ti бидејќи првата има 32 ROP vs 16 ROP втората ...

А за брендот нема да коментирам кој е подобар мада за референтен дизајн кога е во прашање АМД секогаш ги сакам Sapphire а нереферентен ASUS/MSI/Gigabyte.

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.033
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#5!: ..:^~~!7??JYYYYJJJJJJYYPG#&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Video card
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&5!. .^!?YPB&&@@@@@@@@@#B#@@@@@@@@@@&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Case
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&P7. :?5G#@@@@@&BGB@@@@@@@@PPP&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Mouse
@@@@@@@@@@@@@@@@@G7:.~. ^5@@@@@@@@&P5P#@@@@@@BPPG@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
@@@@@@@@@@@@@@#Y~~JG&@#Y^ .7G&@@@@@#PPPGB#BBP5PG&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Моја препорака е да си имаш head-room за идни игри, а тоа дефинитивно значи 7850. А посебно ако планираш да користиш AA и AF, тогаш нема простор за дискусија за послабо од неа. Есенцијален е нејзиниот 256bit мемориски интерфејс и e азган во споредба со 77xx и 650Ti кои се со 128bit.

Ако сакаш да одиш на поскромна варијанта и да заборавиш на AA и AF тогаш оди на онаа Sapphire 7770OC од Анхоч. Побрза е од 650Ti, помалку грее, помалку троши при idle и при load и е поефтина со 1-2 иљадарки.

DrMos

hello world
19 септември 2009
285
52
Се обидувам да најдам информации за таа VTX3D.
Брендов бил PowerColor, но само под друго име (Vertex3D или VTX3D).
Најдов нешто на јутуб и прашав дали има некаков проблем и дали е квалитетна графичката?

RswAT.png

Се повеќе и повеќе ме привлекува поради цената што ја има.
Па ќе видиме што ќе испадни.

atanastanas

hello world
2 мај 2012
278
96
Скопје
atanastanas's setup  
Processor & Cooler
i5 3570k CM 812s
Motherboard
Z77 g1 sniper-m3
Storage
Samsung 850 EVO 120gb
PSU
Seasonic S12-II 620W
RAM
Kingston HyperX FURY 8GB 1866MHz DDR3
Video card
RX 580 8GB
Mouse
Asus strix claw
Monitor
Dell P2416D
OS
windows 10
ne kupuvaj od 1 gb ne se glupiraj zemi si od 2gb tie 1000-2000 den mnogu ke ti znacat vo nekoj igri kako bf3 i bez aa pak na ultra zima nad 1gb vram potencijalot na grafickava ke bide neiskoristen

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.328
Скопје
androgaming.com
Се обидувам да најдам информации за таа VTX3D.
Брендов бил PowerColor, но само под друго име (Vertex3D или VTX3D).
Најдов нешто на јутуб и прашав дали има некаков проблем и дали е квалитетна графичката?

Се повеќе и повеќе ме привлекува поради цената што ја има.
Па ќе видиме што ќе испадни.

VTX3D е ќерка фирма на Power Color, која е па ќерка фирма на Colorful.

Оваа фирма/и продава повеќе графички од сафир и асус заедно затоа што го држи цел Исток вклучувајќи ја и Кина. Пред извесно време станаа партнери со Chaintech (постарите компјутерџии сигурно ја знат, правеа супер плочи) уште еден тајвански гигант. Иначе почетоците на Gigabyte се исто така тесно врзани со оваа компанија, како и уште неколку познати Тајвански компании. Во 2003, Colorful лансира уште една ќерка фирма, Segotep која произведува напојувања и периферијални уреди.

Во западна Европа/Америка е малце позната, дистрибуција врши преку ќерките Power Color и VTX3D затоа и малце ја знаат, а во Кина, брендот Colorful е закон и тоа е тоа што се бара. Ете малце историја.

Е сега нормално за наше поднебје е малце чудно да бираш таква марка кога си научен дека Сафир има топ картици со custom PCB-а и се друго.

dejan_str

senior
8 април 2011
8.368
5.392
OHRID кај ензероно
Едно е кога правиш/произведуваш нарачки за големи производители друго е кога продаваш ритејл! Foxconn можеби произведува најмногу од сите (им ставија решетки на кинезите во фабриките па сега не можат да се самоубиваат) но тоа не значи дека и произведува квалитет особено кога се работи за свој ритејл канал и особено кога сака да конкурира со ниски цени. Кинеското мото е многу јасно - они можат да ти произведат 7850-ка исто и за 100$ и за 200$ :) па сеа ти види каде се разликите :).

Инаку и јас сум за посебна тема за старите брендови, одлична идеја ... Matsonic, Acorp што се деси со нив?
Кина произведува квалитет,незнам зошто сме научени ако е кинеско не чини,значи има и шкарт ама има и врвен квалитет.ASUS е кинеска фирма

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.791
5.511
Кина произведува квалитет,незнам зошто сме научени ако е кинеско не чини,значи има и шкарт ама има и врвен квалитет.ASUS е кинеска фирма
Исправка ... ASUS или поточно ASUSTek е тајванска фирма.

prichina

senior
24 мај 2009
7.888
5.212
Скопје
prichina's setup  
Processor & Cooler
i5 7500 | Z600 + NF-A15 Noctua
Motherboard
Gigabyte H110 D3A
Storage
Toshiba 128GB SSD M2 2280 SATA | Crucial M4 128GB | Samsung SSD 870 QVO 1TB | SK Hynix SSD 500GB | 1.5 TB Seagate во Cooler Master Xport 351 | WD Elements 1TB
PSU
EVGA G2 1000
RAM
2x8GB DDR4-2666
Video card
MSI RTX 3070 VENTUS 3X OC
Case
HAF 922 | Fan Control (PWM) DeepCool Rockman
Mouse
Razer Viper Ultimate | Gamepad's: 2xRumblepad 2 (wireless) + 1x Rumblepad 2(with wire) / Wireless kombo Тастатура + Mаус од A4Tech
Keyboard
A4Tech Wireless
Audio
X-FI Platinum + Remote | Tannoy Mercury F1 Custom | Marantz PM-44 SE mkII | Audio Technica m40fs
Monitor
Dell U2412M
OS
Windows 10 pro
Јас би го голтнал куршумот и би ја пробал VTX3D, имаш гаранција....

5.0 out of 5 stars Good value, performance and upgradability, 2 Oct 2012
By
Amazon Verified Purchase(What is this?)
This review is from: VTX3D AMD Radeon HD 7850 X Edition Graphics Card (2GB, GDDR5, PCI Express 3.0) (Accessory)
This graphics card is the best "bang for bucks" in the mid range market you can buy at the moment. It has had a firmware upgrade that comfortably overclocks it to 1250MHz with stock cooling. I am running 3 monitors in Eyefinity (big wide desktop) mode. I have 1 center 16/9 monitor and left and right monitors are 4/3. This does stretch my main display but it does allow me to use old monitors while I am saving up for the upgrade of new monitors.

The fan is a little noisy when the card is going full tilt in games but it is almost silent in normal desktop use. Not a show stopper at all. I am a little spoilt running an almost silent case and 2nd gen i5!

The software is feature rich and there is nothing that leaves you wanting.

******* NOTE: The only thing that I would say against this card is more of a marketing issue than a technical one. Nowhere did I see that as standard it is limited to running 2 analog screens and 2 digital. However if you wish to run 3 or 4 (VGA, DVI) you will need and adapter for one of the mini Display ports to convert it. An item like this http://www.amazon.co.uk/gp/product/B0031SEMBQ/ref=oh_details_o05_s00_i00 is working perfectly. Not to much of an issue. I just wish I knew about it up front so I could order one with the card.

All in all a great card. I have seen people overclock this by another 50% using a closed loop water cooling that costs only £60. While I have absolutely no need to do this, as every game runs full settings at great frame rates on 3 monitors wide, it does future proof the card for a few years to come. Win Win!

In short: 4 monitor capable card that goes like stink. In a few years another could be bought for half the price and both are easily overclocked. Whats not to like !!!!!!
http://www.amazon.co.uk/product-rev...ie=UTF8&filterBy=addFiveStar&showViewpoints=0

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.941
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.033
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Над 90% од техниката која се користи во светот е Made in China.

RagingDemon

senior
24 март 2009
6.482
5.588
Сите карти до сега што сум ги купил се МЕЈД ИН ЧАЈНА лол
Таму ги склопуваат, а тоа што ги склопуваат во кина нема никаква врска со квалитетот.
Терминот "кинески производ" или уште подобро познат како "кинеско ср*ње" се употребува за неквалитетни кинески копии на оригинални брендови и производи како adibas, mike, кинески ајфони што немаат врска со ајфон и работат максимум месец дена, усб стикови декларирани како 16, 32 гига а уствари се неколку мегабајти....
Скоро сите познати компании имаат фабрики во кина, но тоа воопшто не значи дека таму прават кинеско сра*е.
Лугето мора да ја научат разликата веке еднаш. :)

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.033
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
Склопувањето е обично на брод, господ знае каде. Производството е во Кина, на се, од прашинка до планина.

Последни теми

ит маркет

На врв