Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Аудио опрема: Слушалки, засилувачи, звучни карти, звучници, HI-Fi (аудиофилска дискусија)

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.026
1.841
Скопје
Погледнете го атачментот 93406 така ми кажаа дека биле од Metal грамафон а за инвормацијата дека се 1989 на еднио на магнетот пишува 89

Испратено од iPhone преку IT.mk форум апликација
друго ништо не пишува на магнетот позади? сигурно има уште информации освен 89

TheMarshal

user
3 јануари 2019
1.759
2.770
Sony WHCH710 се моментално на попуст. (или постарите WHCH700) Тие ми беа една опција и Sennheiser 4.40BT се другата. Би рекол можда и Sennheiser 350BT ама Sennheiser има скапички цени во МК

WH-700 се одлични. Ги цепам веќе 6 месеци. Не ми е слушалка за критичко слушање, туку ја користам додека сум на нога.

Има солидна батерија, ок звук overall е супер.

Chaeld10_8

user
29 март 2011
1.064
926

TheMarshal

user
3 јануари 2019
1.759
2.770
Ги нарачав се надевам дека имат добар басс

Што подразбираш под добар бас?

Надгласен бас и да ти лупа во мозок како да си во диско?
Бас што чука како Logitech системче?
Сакаш да имаат рамен бас?
Сакаш да имаат "топол" звук?

alek99

hello world
28 јануари 2008
476
398
Погледнете го атачментот 93406 така ми кажаа дека биле од Metal грамафон а за инвормацијата дека се 1989 на еднио на магнетот пишува 89

Ова се СССР звучници некаде 60-70ти години. Без точна ознака тешко ке пронајдеш повеќе карактеристики. Пушти ги на слабо појачало, или на некое старо радио со лампи, можеби ќе се изненадиш од звукот.

Chaeld10_8

user
29 март 2011
1.064
926

Image1605200398.517883.jpg да лупа во мозок Али воедно да е пријатен нешто како JBL от btw и овие ги нарачав Image1605200511.842229.jpg

Глупав

IQ=IQ+1
20 април 2008
1.535
1.037
Глупав's setup  
OS
Windows; MacOS; Linux

за мене добар bass (се чувсвтував повикан оти и јас го користам истиот збор)
е нешто што е комбинација на сето наведено...
впрочем ако е добар за секој вид на музика значи тогаш е стварно добар...
и не е само за диско муабет... ако разликуваш таков вид на бранови по боја (па не знам да се изразувам и јас добро) тогаш сигурно ќе немаш проблеми при дефинирање на средни тонови, да не зборам за високи...
Мислењето е автоматски споено:

да дополнам... иако не разбрав што значи тоа Logitech системче... пошто израснав со Kamacrown систем а и по дискотеки...

TheMarshal

user
3 јануари 2019
1.759
2.770
да лупа во мозок Али воедно да е пријатен нешто како JBL от btw и овие ги нарачав

JBL и пријатен бас не идат во иста реченица. Но, не заборавај звукот е субјективен и најбитно е и тебе да ти се допаѓа. :)

"Пријатен" бас би ркеол да имаaт слушалките на Sennheiser. Но тоа е пријатно за мене.

е нешто што е комбинација на сето наведено...

Не може да е комбинација од се наведно. Може да е едно или друго. :D Ама како што пишав погоре, битно е тебе да ти се свиѓа.

Глупав

IQ=IQ+1
20 април 2008
1.535
1.037
Глупав's setup  
OS
Windows; MacOS; Linux
Не може да е комбинација од се наведно. Може да е едно или друго. :D Ама како што пишав погоре, битно е тебе да ти се свиѓа.
јас „остарев„ по Дискотеки и иако немам доволен израз,
а ни познавање од опрема како тебе,
би рекол да не ги потценуваш толку JBL
иако би сакал да ги слушнам и Sennheiser слушалките...

сепак како што рече иако е индивидуално, дали е едно, друго или сѐ заедно, не би полемизирал
речникот на познавачот на добриот звук можеби е префинет
меѓута чувството за звук се гради со годините
иако фактор во сето тоа има и опремата на која се слуша, како и одвоеното време за слушање, вкусот за звук...

затоа и изразот на музиката е низ ноти, зошто секој збор може да биде одвеќе или премалку...

krema

OG
24 јуни 2009
15.716
15.811
youtu.be
Во Амски ќе ги слушнеш, моите се стигнати за реставрација и се` некако немам време да ги средам.

Глупав

IQ=IQ+1
20 април 2008
1.535
1.037
Глупав's setup  
OS
Windows; MacOS; Linux
Во Амски ќе ги слушнеш, моите се стигнати за реставрација и се` некако немам време да ги средам.
Знам за Артист, Болин, Зец ;) ама за Амски не сум чул... а и не ми се иде по места каде бараат пари баш моментално...

TheMarshal

user
3 јануари 2019
1.759
2.770
би рекол да не ги потценуваш толку JBL

Воопшто не ги потценувам. Ако ја пратиш темата, многу често и препорачувам за почетници во хобито да купат JBL 305 звучки. Што во суштина се многу добри за парите.

Но, JBL слушалките обично имаат многу надгласен бас според графиците што сум ги видел. Има и искчучоци.

иако би сакал да ги слушнам и Sennheiser слушалките

Види и кај Зенхајзер имаш разлика од модел до модел. Не е дека они се закон и се најдобрите и дека ништо друго не треба да се гледа.

Добри слушалки има и од АКГ, Beyerdynamic, Denon, Fostex, Focal - just to name a few.

познавачот на добриот звук можеби е префинет

Воопшто немам префинет вкус. Туку сега за сега сум навикнат на одреден "звук" и тоа е за мене репер. Има луѓе и со далеку подобра опрема, додатоци и останати ствари од мене.

Глупав

IQ=IQ+1
20 април 2008
1.535
1.037
Глупав's setup  
OS
Windows; MacOS; Linux
Види и кај Зенхајзер имаш разлика од модел до модел. Не е дека они се закон и се најдобрите и дека ништо друго не треба да се гледа.
Добри слушалки има и од АКГ, Beyerdynamic, Denon, Fostex, Focal - just to name a few.

Воопшто немам префинет вкус. Туку сега за сега сум навикнат на одреден "звук" и тоа е за мене репер. Има луѓе и со далеку подобра опрема, додатоци и останати ствари од мене.
За мене некој со префинет вкус за звук мора да знае и соодветно да се изрази, нешто што често сум го забележал кај неколкумина во темава...

Denon прават и слушалки???

TheMarshal

user
3 јануари 2019
1.759
2.770
За мене некој со префинет вкус за звук мора да знае и соодветно да се изрази, нешто што често сум го забележал кај неколкумина во темава...

Ако се изразам соодветно, ќе ме сватат само тие неколку члена. :)

InSides

lurker
21 февруари 2009
760
2.019

Оф (*), па дали прават...

dsc08891__large_full.jpg

(*) Лична болка.

Vladimir Filevski

hello world
17 февруари 2019
273
630
така ми кажаа дека биле од Metal грамафон а за инвормацијата дека се 1989 на еднио на магнетот пишува 89
Тоа што пишува 89 нема никаква врска со година на производство! Ваков облик на магнет и мембрана имаат само звучници произведени пред 1975 година.
Не ми одговори на претходното мое прашање - што ти се тие 13 инчи? Дијаметар на бас звучникот? Или височина на дрвената кутија? Зошто не ги измериш во центиметри?

Chaeld10_8

user
29 март 2011
1.064
926
Тоа што пишува 89 нема никаква врска со година на производство! Ваков облик на магнет и мембрана имаат само звучници произведени пред 1975 година.
Не ми одговори на претходното мое прашање - што ти се тие 13 инчи? Дијаметар на бас звучникот? Или височина на дрвената кутија? Зошто не ги измериш во центиметри?

Дијаметар на бас звучникот

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно