The Association of Banks of Bosnia and Herzegovina submitted a request to Apple for the introduction of the Apple Pay service. It is expected to start in 2025.
![]()
Apple Pay bi od 2025. mogao biti dostupan u BiH, udruženje banaka podnijelo zahtjev
Direktor Udruženja banaka Bosne i Hercegovine (UBBiH) Edis Ražanica je u izjavi za Klix.ba potvrdio da je Udruženje podnijelo zahtjev kompaniji Apple za usposta...www.klix.ba
Дали и ние имаме некаква асоцијација?![]()
Имаме.Дали и ние имаме
Јас ова го толкувам поинаку.Keks Pay наскоро во Македонија Картичката може да се додаде во Apple Wallet
![]()
Erste širi Keks Pay na još tri države u regiji
ZAGREB - Plaćanje popularnom aplikacijom Keks Pay uskoro će biti moguće u tri države iz okruženja, Sjevernoj Makedoniji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini.www.seebiz.eu
Како мислиш?Јас ова го толкувам поинаку.
Со оглед дека сервисот не е достапен и не е возможно додавање на картичка за државата, ако сега стартува апликацијата кај нас, повторно нема да може да се додава во Wallet.
Така што, јас ова би го толкувал како индиректна најава, „меѓу редови“, за скора достапност на сервисот и кај нас. Ерсте имаат инфо, па со време ја подготвуваат нивната апликација и услуга.
Како показател плус, ете и БиХ е вклучена.
Не знам што не ти е јасно. Starboy10 вели дека картичката од апликацијата КЕКС може да се додава во Wallet, но кај нас тоа не е возможно.Како мислиш?
Toa celo ke se zavisi od kakva karticka ke e. Primer ako ke e so hrvatski IBAN taka ke moze neli? (Pr. Kako Paysera sto e licensirana veke vo Albanija i Kosovo so ne znam koja EU drzava IBAN).Не знам што не ти е јасно. Starboy10 вели дека картичката од апликацијата КЕКС може да се додава во Wallet, но кај нас тоа не е возможно.
Зависи, доколку дозволат од апликацијата сама би можело. На iOS проблем е регионот кој ти е поставен. Wise картичка исто имам додадено и америчка уште една, работи додавањето ама мислам правеше проблем доколку ти е ставен регион Македонија. Го ставаш на Србија, рестарт и може да додадеш.Не знам што не ти е јасно. Starboy10 вели дека картичката од апликацијата КЕКС може да се додава во Wallet, но кај нас тоа не е возможно.
Ajde da gi spamirame Amazon, stom mozelo Amazon za Egypt, zosto ne i za kaj nas?Sto vikate, da gi spamuvame vo X/Twitter @AskVisa? Stom Visa mozelo za Egypt, zosto da ne i za kaj nas?
Египет има 117 милиони жители. Ние сме 1-2 населбиSto vikate, da gi spamuvame vo X/Twitter @AskVisa? Stom Visa mozelo za Egypt, zosto da ne i za kaj nas?
Tokmu poradi ovoj mindset sme tuka kade sto sme, duri i mongolia e pred nas, ne ti se pisuva eden tekst sto ke ti odzema 10 sekundi i ke te kosta 0 denari. Da ne zborime ako te barat vo vojska da ja branis drzavata…Ajde da gi spamirame Amazon, stom mozelo Amazon za Egypt, zosto ne i za kaj nas?
Па, што ако ги спамуваме Visa!? Не се Apple!Sto vikate, da gi spamuvame vo X/Twitter @AskVisa? Stom Visa mozelo za Egypt, zosto da ne i za kaj nas?
MongoliaTokmu poradi ovoj mindset sme tuka kade sto sme, duri i mongolia e pred nas, ne ti se pisuva eden tekst sto ke ti odzema 10 sekundi i ke te kosta 0 denari. Da ne zborime ako te barat vo vojska da ja branis drzavata…
ова за април официјално го има некаде?Можна би била интеграција сега кога ќе се додаде Сепа во нашите банки од Април
Дај линкМожна би била интеграција сега кога ќе се додаде Сепа во нашите банки од Април
USB Flash Drive 3.2 Gen1 64GB KINGSTON DATA TRAVELER EXODIA G2, BLACK, DTXG2/64GB
450,00 ден
GAMING WHEEL MONITOR STAND ROUND TUBE FREESTANDING SINGLE NEXT LEVEL RACING, 21"-65", 24kg MAX, NLR-R010
14.880,00 ден
MOUSE WIRELESS USB A4TECH FSTYLER FG35CS, White, FG35CS Plus
520,00 ден
COMBO KEYBOARD AND MOUSE WIRELESS GEMBIRD SILENT KEY PRO, Black, KBS-WMS-01
900,00 ден
EXTERNAL CAPTURE ELGATO GAME CAPTURE NEO 4K60 HDR USB 3.0 (TYPE-C), 10GBV9901
8.630,00 ден
CASE FRACTAL DESIGN ATX Mid-Tower NORTH, 2x140mm Aspect 4-pin PWM fans, w/WINDOW TEMPERED GLASS DARK, Side Mesh+Front wood panel, Charcoal Black, FD-C-NOR1C-02
10.050,00 ден