Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Apple Pay во Македонија

starboy10

hello world
20 април 2024
101
124
The Association of Banks of Bosnia and Herzegovina submitted a request to Apple for the introduction of the Apple Pay service. It is expected to start in 2025.

Дали и ние имаме некаква асоцијација? :unsure::LOL:

lumixoid

hello world
22 септември 2008
217
257
The Association of Banks of Bosnia and Herzegovina submitted a request to Apple for the introduction of the Apple Pay service. It is expected to start in 2025.

Дали и ние имаме некаква асоцијација? :unsure::LOL:

Drakesis

hello world
21 мај 2020
61
96
Skopje
Napishav eden mail slicen kako toj na bankite sto go prakav kon Makedonskata bankarska asocijacija i otkako dosta pati go otvorija mailot mi se javija na telefon i gospogjata sto se javi kaza deka i oni ispratile navodno dopis do Apple isto kako kolegite od BiH i deka se zapoznaeni deka i BiH bile zainteresirani za Apple i se nadevaat deka kako BiH i nie bi dobile Apple Pay vo 2025. Seriously doubt it no ete, cisto da spodelam deka i tuka kaj asocijacijata e probano da se prasha

1734697413376.png

kosmos78

lurker
9 јули 2023
773
859
Keks Pay наскоро во Македонија Картичката може да се додаде во Apple Wallet

Јас ова го толкувам поинаку.

Со оглед дека сервисот не е достапен и не е возможно додавање на картичка за државата, ако сега стартува апликацијата кај нас, повторно нема да може да се додава во Wallet.

Така што, јас ова би го толкувал како индиректна најава, „меѓу редови“, за скора достапност на сервисот и кај нас. Ерсте имаат инфо, па со време ја подготвуваат нивната апликација и услуга.

Како показател плус, ете и БиХ е вклучена.

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.301
1.326
Јас ова го толкувам поинаку.

Со оглед дека сервисот не е достапен и не е возможно додавање на картичка за државата, ако сега стартува апликацијата кај нас, повторно нема да може да се додава во Wallet.

Така што, јас ова би го толкувал како индиректна најава, „меѓу редови“, за скора достапност на сервисот и кај нас. Ерсте имаат инфо, па со време ја подготвуваат нивната апликација и услуга.

Како показател плус, ете и БиХ е вклучена.
Како мислиш?

Michael Scott

read-only
5 октомври 2021
25
13
Не знам што не ти е јасно. Starboy10 вели дека картичката од апликацијата КЕКС може да се додава во Wallet, но кај нас тоа не е возможно.
Toa celo ke se zavisi od kakva karticka ke e. Primer ako ke e so hrvatski IBAN taka ke moze neli? (Pr. Kako Paysera sto e licensirana veke vo Albanija i Kosovo so ne znam koja EU drzava IBAN).

kosmos78

lurker
9 јули 2023
773
859
Ама луѓе, ова не е workaround, ова е официјална услуга и нема да може да се аплицираат типични македонски марифети и измислување топла вода...

И не знам зошто повеќе не се радувате и не го насочите фокусот на можноста од поинаквото толкување!?

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.301
1.326
Не знам што не ти е јасно. Starboy10 вели дека картичката од апликацијата КЕКС може да се додава во Wallet, но кај нас тоа не е возможно.
Зависи, доколку дозволат од апликацијата сама би можело. На iOS проблем е регионот кој ти е поставен. Wise картичка исто имам додадено и америчка уште една, работи додавањето ама мислам правеше проблем доколку ти е ставен регион Македонија. Го ставаш на Србија, рестарт и може да додадеш.

kosmos78

lurker
9 јули 2023
773
859
И повторно - ти зборуваш за македонски марифетлуци, јас за официјални процедури...

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.729
3.875
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO

kosmos78

lurker
9 јули 2023
773
859
Sto vikate, da gi spamuvame vo X/Twitter @AskVisa? Stom Visa mozelo za Egypt, zosto da ne i za kaj nas?
Па, што ако ги спамуваме Visa!? Не се Apple! :ROFLMAO:
Мислењето е автоматски споено:

Tokmu poradi ovoj mindset sme tuka kade sto sme, duri i mongolia e pred nas, ne ti se pisuva eden tekst sto ke ti odzema 10 sekundi i ke te kosta 0 denari. Da ne zborime ako te barat vo vojska da ja branis drzavata…
Mongolia
GDP
  • Increase
    $23.7 billion (nominal, 2024)[4]

North Macedonia
GDP

Нашите стереотипни и пристрасни перцепции за Монголија и за Македонија се едно, а реалноста нешто сосема друго! Особено несакањето да ја прифатиме реалноста за себе! ;)

Нашето „друштво“ се: Јемен, Конго, Лаос, Руанда...

Последна промена:

Crazy

hello world
29 октомври 2016
345
231
Можна би била интеграција сега кога ќе се додаде Сепа во нашите банки од Април

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно