Избришан член 41324
Гостин
Сега приметив од нигде никаде ми се појави Apple Cash.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Сега приметив од нигде никаде ми се појави Apple Cash.![]()
На која верзија на iOS си и кој регион ти е сетиран? Јас сум на latest stable iOS и вакво нешо нема кај мене.
Таа екипа сме. Еипа из џипа.Само ние, Косово, Албанија и Босна и Херцеговина
Само мирно да почекаме можеби негде мај или пак летово ќе го пуштат , а банките кој што гарантирам дека први ќе го пуштат се ХалкБанк,ПроКредит,Шпаркассе.Според мене ќе добиеме кончено поддршка годинава, ама не знам за жал кога точно. Еве некој tips and tricks според мене како може да ја бутнеме работава.
Пред некое време бев во контакт со executive од Halkbank, се работи на поддршка и се скоро спремни, но се чека зелено светло од Apple, односно да го овозможат сервисот за Македонија.
Целата работа ја кочи Apple, а не нашиве банки, повеќе пати имам пишано email до [email protected] и верувајте враќаат, односно не враќа лично он но враќа одреден вработен по негово барање најверојатно, и не знам дали смеам screenshots да ставам, но последна директна информација од Apple е дека работат на поддршка, но не разбирам зошто е толку спора работава. Шо може ние да направиме е да пишуваме повеќе, можеби и почестно mails до Cue, со што би покажале поголема заинтересираност, па со надеж дека ќе ја убрзаат работава наместо да го ставаат таму тикетот наш за Македонија во backlog.![]()
Според мене ќе добиеме кончено поддршка годинава, ама не знам за жал кога точно. Еве некој tips and tricks според мене како може да ја бутнеме работава.
Пред некое време бев во контакт со executive од Halkbank, се работи на поддршка и се скоро спремни, но се чека зелено светло од Apple, односно да го овозможат сервисот за Македонија.
Целата работа ја кочи Apple, а не нашиве банки, повеќе пати имам пишано email до [email protected] и верувајте враќаат, односно не враќа лично он но враќа одреден вработен по негово барање најверојатно, и не знам дали смеам screenshots да ставам, но последна директна информација од Apple е дека работат на поддршка, но не разбирам зошто е толку спора работава. Шо може ние да направиме е да пишуваме повеќе, можеби и почестно mails до Cue, со што би покажале поголема заинтересираност, па со надеж дека ќе ја убрзаат работава наместо да го ставаат таму тикетот наш за Македонија во backlog.![]()
![]()
Истото го викаа од ПејПал уште 2018-та, постојано работат на подобрување на услугите ама не се знае кога ќе биде. 2023-та ќе помине, ПејПал МК нема да добие.Одговорот им е copy-paste од нашите банки. Пишувај му на Cue, види пораката погоре. Ако си упорен ќе ти врати некој негов representative дека работат на поддршка за Македонија ама не кажуваат кога ќе биде.
Или пак да се обидат да влезат во SEPA што ќе реши сѐ, ама апашлакот ќе ИМ се намалиИстото го викаа од ПејПал уште 2018-та, постојано работат на подобрување на услугите ама не се знае кога ќе биде. 2023-та ќе помине, ПејПал МК нема да добие.
Џабе се вадат банките, треба некој министер да собере џуџињата и да отидат да лобираат, сакаме ПејПал, средивме регулативи... за жал никој од нив нема интерес од тоа, па не се замараат.
![]()
Буквално истиот response и јас го добив од ПроКредит пред некое време...
За тие кој што неможат да чекаат за Apple Pay во македонија најлесно е да ви покажам аппликацијата S1lkPay![]()
S1lkpay е казахстанска финтех компанија која што издава виртуелни Mastercard Prepaid картички што можат да се врзат со Apple Pay и Samsung Pay како и за други андроид телефон во самата аппликација, таа работи така што за да добиеш картица само идеш на Create New Card и правиш Top Up 2 долари или нагоре и успешно креираш картица, но напомена ако не си Со лична или пасош верифициран тогаш месечно можеш само 100$ или 5000 денари.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Имаш тема за lycamobile.Надвор од топик е ова но да си прашам дали некој има прашано во Лајка да ли ќе има Е-СИМ бидејќи сакам како втор број да имам бидејќи сега сум на телеком а супер ми е си имам неограничен но на некој места А1 има по јак сигнал.
Значи Apple Pay работи во Македонија но нашите картици од мкд банки не ги прифаќа.
Па ок има начин секако, проблем е што јас кога ставам мкд картица го препознава тоа.Не е баш така туку Apple го нема овозмужено како Apple Pay Македонија туку во сетингс мењаваш регион за да можеш да додаеш картица.
И од странските некои можат со Епл пеј (или Гугл Пеј) а некои не можат. Не е можно само така да се дигитализира било која картица на пр. издадена од германска банка…Па ок има начин секако, проблем е што јас кога ставам мкд картица го препознава тоа.
За тие кој што неможат да чекаат за Apple Pay во македонија најлесно е да ви покажам аппликацијата S1lkPay![]()
S1lkpay е казахстанска финтех компанија која што издава виртуелни Mastercard Prepaid картички што можат да се врзат со Apple Pay и Samsung Pay како и за други андроид телефон во самата аппликација, таа работи така што за да добиеш картица само идеш на Create New Card и правиш Top Up 2 долари или нагоре и успешно креираш картица, но напомена ако не си Со лична или пасош верифициран тогаш месечно можеш само 100$ или 5000 денари.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Бесплатна достава
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL KEYCHRON Q1 ULTRA 8K ALUMINIUM HS RGB LED 75% Silk POM BROWN switch,Multi-Device (Wired,2.4Ghz,BT), BLACK, Q1U-M3
15.770,00 ден
Бесплатна достава
MOUSE WIRELESS USB KEYCHRON M6 WHITE (Premium Wheel), w/bluetooth, 30K DPI, 1K polling rate,All silent micro switch, M6S-A3
4.030,00 ден
Бесплатна достава
MICROPHONE WIRELESS SYSTEM BOYA MINI 2-02, 2xMIC, USB-C receiver, Black, MINI 2-02
3.350,00 ден
Бесплатна достава
BACKPACK EXTRALINK BLACK FOREST CABIN TRAVEL BACKPACK 40X30X20 CM - KM01 BLACK
1.970,00 ден
Бесплатна достава
COOLERS CASE FAN 120mm ARCTIC P12 Pro LN A-RGB Pack of x3 (3x120mm) PWM-PST 450-2000 RPM, BLACK ACFAN00347A
3.460,00 ден
Бесплатна достава
CABLES MONITOR HDMI M-M 1m v2.1 4K (60Hz) with Ethernet Secomp, 11.99.5680-10
180,00 ден