Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Apple паметни телефони - генерална дискусија

cakii

hello world
23 февруари 2011
397
731
Бујрум на споредба. Победникот иде дома со 2та уреда. Бива?

Јас пред некој ден земав iPhone 7 (после S7 Edge),па ако сакаш може да се договориме да сликаме со 2та телефони во различни ситуации и ќе ги ставиме сликите од двата уреда тука на форумот на blind гласање и ќе ја решиме дилемата..
Нека дојдат и други членови да гледаат ако сакаат таман ќе направиме мала дружба :)

Стварно не се разбирам во фотографија и незнам кој уред има подобра камера, ама за доброто ма темава може да си направиме битка на камерите, ете мојот и твојот уред ќе ги земеме :)

M.Pix

48 65 6c 69 6f 73 0a
27 јануари 2014
1.022
3.618
Прага
Јас пред некој ден земав iPhone 7 (после S7 Edge),па ако сакаш може да се договориме да сликаме со 2та телефони во различни ситуации и ќе ги ставиме сликите од двата уреда тука на форумот на blind гласање и ќе ја решиме дилемата..
Нека дојдат и други членови да гледаат ако сакаат таман ќе направиме мала дружба :)

Стварно не се разбирам во фотографија и незнам кој уред има подобра камера, ама за доброто ма темава може да си направиме битка на камерите, ете мојот и твојот уред ќе ги земеме :)
Ќе ти пишам пп да се договориме. Очигледно Даворкне само сака галама да крева.

DaVoRkNe

poweruser
1 септември 2011
4.082
4.347
Скопје
Незнам само каде видовте дека правам само галама и цвикам,три пати пишав денеска на темава да направиме споредба на камерите,се акате од земја кој победи ги зима двата телефона,сериозност 0.Јас убаво културно пишав кој е за дружба и забава да направиме бујрум,муабети пазарски НЕ.

Испратено од iPhone 7 преку IT.mk форум апликација

voah

Баниран/a
5 септември 2014
626
521
Незнам само каде видовте дека правам само галама и цвикам,три пати пишав денеска на темава да направиме споредба на камерите,се акате од земја кој победи ги зима двата телефона,сериозност 0.Јас убаво културно пишав кој е за дружба и забава да направиме бујрум,муабети пазарски НЕ.

Испратено од iPhone 7 преку IT.mk форум апликација

Немаш потреба да се докажуваш...

Ајфонот од 1000 евра има послаба камера ...

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

turbiny

hello world
20 декември 2016
231
123
Може и јас да дојдам на споредбата?

Со нокиа 1020 антика споредено со 7ис7.

Секој има право на свое мислење не се карајте некој цел ден се слика само 2 повика праи
Некој сурфа по цел ден ниту слика нит разговара
Некој за телефон го користи само и го фали како да е негова фирмата што го произведува

Каков би бил нај нај телефонот со технологија што постои?

Испратено од iPhone преку IT.mk форум апликација

Avid

senior
21 јануари 2009
6.450
11.513
Скопје
Не ли гледаш како на некоја лента се уклучени ...
1000 евра ајфон... 1000 евра ајфон ... 1000 евра ајфон....
А не е 1000 евра!!!
Сега појасно ли ти е... за какви луге се работе?
Единствениот што не гледа си ти.
Кога членот спомна 1000 евра, мислеше на цената за Ајфон 7 плус, затоа што ти претходно почна да збориш за тој модел, а до тогаш повеќе се збореше за другите 2 модела.
И после, со цел памет дојде ти, ги наброја цените за ајфон 7, ајфон 7с, и за плусот рече дека не бил 1000 евра, туку бил 940-950.
Многу си... не знам.

mitkova

read-only
15 февруари 2015
41
21
За музика слики и секакви префрлања од компјутер у ајфон симнете си syncios полесна и корисна здравје

Sent from my iPhone using Tapatalk

voah

Баниран/a
5 септември 2014
626
521
Единствениот што не гледа си ти.
Кога членот спомна 1000 евра, мислеше на цената за Ајфон 7 плус, затоа што ти претходно почна да збориш за тој модел, а до тогаш повеќе се збореше за другите 2 модела.
И после, со цел памет дојде ти, ги наброја цените за ајфон 7, ајфон 7с, и за плусот рече дека не бил 1000 евра, туку бил 940-950.
Многу си... не знам.

7 plus не е 1000 евра туку 830.
Така напишав.
Да не треба помош околу кириличните букви?
И проблем е секогаш ваквиот начин на комуникација...ти пишуваш 830 они те читаат 950...и така до бескрај...
Еве да те прашам јавно на форумот колку е 7 плус со 32гб?
Дајте бе малку пореално да се разговара...

voah

Баниран/a
5 септември 2014
626
521
Тоа е муабетот. Пагани зонда.

На Накои дечиња како тебе за да му ги поупростиш работите за да сватат некои посложени работи мораш да користиш предмети кои се дел од секојдневието.

Дај боже некогаш во животот да имаш натпросечно пари...
Ке ја видиш разликата на Перална од 200 евра и Перална од 1500 евра.
На обичен блендер од 2000 ден и Блендер од 200 евра и се ке ти стане појасно...зошто го давав примерите со колите.

Последна промена:

M.Pix

48 65 6c 69 6f 73 0a
27 јануари 2014
1.022
3.618
Прага
На Накои дечиња како тебе за да му ги поупростиш работите за да сватат некои посложени работи мораш да користиш предмети кои се дел од секојдневието.

Ке ја видиш разликата на Перална од 200 евра и Перална од 1500 евра.
На обичен блендер од 2000 ден и Блендер од 200 евра и се ке ти стане појасно...зошто го давав примерите со колите.

Разликата е во нулите и гордоста. Не е исто на маса да ставиш Ајфон и Шаоми така ?

voah

Баниран/a
5 септември 2014
626
521
Разликата е во нулите и гордоста. Не е исто на маса да ставиш Ајфон и Шаоми така ?

Не си ни свесен колку не си во право...

Да имаш прилика на Пералната и Блендерот да ја видиш разликата... ќе сватиш дека не е така.

Јас имам и Шаоми Ми Макс до сега веќе неколку телефони сум купил од нив .
Разликата помеѓу Шаоми и Ајфон е хмм.

Имам футрола за ајфонот каде што Јаболкото е покриено и другар еден ми вика како можеш таква футрола да користиш.Точно е има и такви ликови.

DaVoRkNe

poweruser
1 септември 2011
4.082
4.347
Скопје
Темава може да ја прекрстиме во,боречки вештини на ејпл?

Тука веќе нема дискусија него класично хејтање,човек веќе на форумов да не смее да се искаже,ако се искаже одма го напаѓате зашто бе луѓе толкав комплекс имате кон ејпл?Зарем некој со сила ве тера да користите нешто што не ви се свиѓа?Еве пример мене веќе не ми праив кејф андроид,и си користам ајфон и си уживам во него,зашто вие што користите друг модел на телефон не уживате во него?Него само хејтате и напаѓате,не ви е на арно работава.

Реков се додека не се седне на маса,тета тет двата телефона,да се види разликата на отварање апликации,камера,звучник,и ред други работи,џабе само ке тропаме глупости и ке се удираме во гради кој е појак.

Јас убаво дадов пример кој е за дружба со самсунг с7 еџ,да направиме една споредба чисто да видиме до каде се двата телефони стигнати во технологијата,ни самсунг фабриката е на татко ми,ни ејпл фабрика е на татко ми,ме заболе искрено кој повеќе пари правел годишно.

Avid

senior
21 јануари 2009
6.450
11.513
Скопје
Еве пример мене веќе не ми праив кејф андроид
Тоа е намената на оперативниот систем, да ти прави ќеиф.
Јас убаво дадов пример кој е за дружба со самсунг с7 еџ
А бе, повеќе души да не се логирате со акаунтов па не се ажурирате кој што пишал?
Да, ти понуди.
Се појави дечко и рече ајде.
Ти тогаш рече, 150 евра бил поскапот твојот ајфон, немало потреба за споредба.
??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

DJyCwEp.png

Зошто вакви ликови уште имаат пристап до форумов, да трошат време и нервираат?
Ваков муабет не сум сигурен дали би направило и 10 годишно дете...

Океј малку претерав изглеа, ти само не ја сакаш кладбата :D
Ама @voah ти гарантира дека ќе тепаш, не знам зошто се плашиш.

Последна промена:

DaVoRkNe

poweruser
1 септември 2011
4.082
4.347
Скопје

А бе, повеќе души да не се логирате со акаунтов па не се ажурирате кој што пишал?
Да, ти понуди.
??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

DJyCwEp.png

Ова не е пазар на битпазар ке си правите кладби и зебацнии кој кого ке тепа во телефоните.

Дај малце ајде бидете сериозни,само јас го користам прифилов не се секирај ич за тоа.

voah

Баниран/a
5 септември 2014
626
521

Да, ти понуди.

DJyCwEp.png

Тeбe voah ти постави прашање на кирилица ...
Колку кошта ајфон 7 плус со 32 гб?
1000 евра???
Избегнуваш одговор а обвинуваш зошто некои ликови се логираат на форумот.
Мислеше на себе или?

Заради контрење и дезинформации иде до вакви дебати...
Позз

DaVoRkNe

poweruser
1 септември 2011
4.082
4.347
Скопје
Кажав што имав да кажам,немам намера да си губам време со хејтери и да се карам на форум.Си имам свој заклучок од сето ова и ке си го чувам за себе.

Кога ке има некој новисти ке се приклучувам и ке се надоврзувам,ама веќе да влагам во дебати со членови на темава од мене веќе ЈОК.

• ми се допаѓа
Реакции: voah

Musho

hello world
9 октомври 2013
103
308
Јас едно ке кажам,еве два линка со мои слики не едитирани со три различни телефони.На Flickr се ставени,од самсунг с6 и меизу мх4 и 5.Па ставете и вие слики на Flickr да видиме како слика Samsung 7,Iphone 7 i 7plus,ако некој има.А не вака мојаот вака слиka твојот така слика :D
SAMSUNG S6 самсунг с6
Meizu mx4 i 5 sliki меизу мх4 и 5

Поздрав

Avid

senior
21 јануари 2009
6.450
11.513
Скопје
Тeбe voah ти постави прашање на кирилица ...
Колку кошта ајфон 7 плус со 32 гб?
1000 евра???
Избегнуваш одговор а обвинуваш зошто некои ликови се логираат на форумот.
Мислеше на себе или?

Заради контрење и дезинформации иде до вакви дебати...
Позз

За 128гб верзијата зборевме тогаш.
У секој случај, и 850 евра да дадеш за 32гб ипхоне 7 плус треба да си тотално игнорантен кон другите алтернативи.

Последна промена:

voah

Баниран/a
5 септември 2014
626
521
За 128гб верзијата зборевме тогаш.
У секој случај, и 850 евра да дадеш за 32гб ипхоне 7 плус треба да си тотално игнорантен кон другите алтернативи.

Никој не зборел за 128гб верзија туку под дифолт од хејтерите се вика Ајфон 1000евра.
За другиот дел...

Некња ми се расипа Блендерот дома...и одам во нептун да земам Блендер до 3000 ден нормална сума си викам...
Кога видов како работи катастрофално како играчка некоја и со вкупна тежина од 300г викам де вклучи го овој од 5000 ден...хмм
А де викам овој Филипсот од 8700 да видам зошто е Најскап!
И на крај одлучив да бидам Игнорантен спрема тие поефтините модели и го земав Филипсот...
Сам размисли зошто...

Едноставно знам зошто го плаќам Ајфонот повеќе...

Avid

senior
21 јануари 2009
6.450
11.513
Скопје
Никој не зборел за 128гб верзија туку под дифолт од хејтерите се вика Ајфон 1000евра.
За другиот дел...

Некња ми се расипа Блендерот дома...и одам во нептун да земам Блендер до 3000 ден нормална сума си викам...
Кога видов како работи катастрофално како играчка некоја и со вкупна тежина од 300г викам де вклучи го овој од 5000 ден...хмм
А де викам овој Филипсот од 8700 да видам зошто е Најскап!
И на крај одлучив да бидам Игнорантен спрема тие поефтините модели и го земав Филипсот...
Сам размисли зошто...

Едноставно знам зошто го плаќам Ајфонот повеќе...

@voah од кај ги вадиш цените?
32гб е ~930 евра во анхоч, istyles и веројатно е толку во сите останати асални места
а некои такозвани бутици и мобилари кои може да ти подвалат којзнае каков, не треба да ги земаме за релевантен репер.

И сакаш да ми кажеш дека иста е споредбава со блендериве, и s7 edge и ипхоне? :D
Катастрофално работи s7 edge-ot, како играчка некоја, а? :D

voah

Баниран/a
5 септември 2014
626
521
@voah од кај ги вадиш цените?
32гб е ~930 евра во анхоч, istyles и веројатно е толку во сите останати асални места
а некои такозвани бутици и мобилари кои може да ти подвалат којзнае каков, не треба да ги земаме за релевантен репер.

Хахахах доста се вади бре човек...

Во т мобиле с7 едге е 48000 ден или 800 евра...
Јас сакам да одиме по официјалните цени на светски ранг Сакаш и Ти?
Па да видиме кој е 1000 евра?
Македонија не е репер за цените... да видиме колку брендовите си ги ценат своите уреди!

Правиме муабет кај нас колку коштат телефоните во мобилари...
С7 едге во мобилата е 550 евра...
Или тоа е во ред тогаш???
Зошто бе луѓе?
И излегувам од дебатата со тебе...

Avid

senior
21 јануари 2009
6.450
11.513
Скопје
Во т мобиле с7 едге е 48000 ден или 800 евра...
Јас сакам да одиме по официјалните цени на светски ранг Сакаш и Ти?
Па да видиме кој е 1000 евра?
Аааа и така ако одиме поскап ќе испадне еџот, а?
Па тогаш треба тој да го земеш, според твоето искуство со блендерите...
Правиме муабет кај нас колку коштат телефоните во мобилари...
С7 едге во мобилата е 550 евра...
Или тоа е во ред тогаш???
Зошто бе луѓе?
Значи даваш 300 евра повеќе, а ипхонето е боље во 1 или 2 работи максимум.
Во се останато е еџот боље.

voah

Баниран/a
5 септември 2014
626
521
Аааа и така ако одиме поскап ќе испадне еџот, а?
Па тогаш треба тој да го земеш, според твоето искуство со блендерите...

Значи даваш 300 евра повеќе, а ипхонето е боље во 1 или 2 работи максимум.
Во се останато е еџот боље.

Твое мислење...

Светот не го дели твоето мислење...

Позз

RagingDemon

senior
24 март 2009
6.488
5.599

Тоа е муабетот кој продолжува. Или имаш пари или немаш ајфон. Комплекси до небо.

Ова не е пазар на битпазар ке си правите кладби и зебацнии кој кого ке тепа во телефоните.

Дај малце ајде бидете сериозни,само јас го користам прифилов не се секирај ич за тоа.

Хаха, човек па ти посака споредба и ти прифатија, сеа цвикаш хаха. Ете штом е детски делот со победникот ги зема двата ти не мора да му го земаш телефонот ако победиш, во што си цврсто убеден,така да...

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно