Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Aliexpress

lynx

poweruser
4 септември 2008
3.722
3.574
99% од светот е кинези и оваа страница, неможеш да ја избегнеш во купувањето. Инаку сака прво да му дадам ѕвезди па после назад пари, нека ги врати парите па ќе го сменам мислењето фер сум јас.

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.428
5.585
Можеш и да го пријавиш на али, забрането е вакво ценкање за фидбек, они ќе го решат по кратка постапка.

Harrabed

user
22 април 2013
1.370
1.542
Нарачав еден производ кој беше наведен дека е оригинален. Откако стаса не бев задоволен 100% но не е ни 100% батал па затоа му оставив 3 ѕвезди и се до тој момент имаше 5 ѕвезди репутација за тој производ.

Пред една недела ми пиша не му вратив, после една недела уште еднаш ми пиша па му вратив и понатаму ќе прочитате:

Погледнете го атачментот 23745

Заебан народ кинезиве.
Report this bitch

инаку внимавајте од кој купувате, јас до сеа проблем при купување не сум имал, најпрво кога купував гледам колку има фидбек и порачки направено а потоа го гледам и просекот на продавницата и продуктите која ги нуде.

zodan

read-only
12 декември 2013
3
0
Дечки порачав фустан од али и пишува дека е freeshipping preku dhl.Има додатни трошоци или нема.

igor_igor

poweruser
2 септември 2012
2.286
3.985
Скопје
igor_igor's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-14400F + Deepcool AG400 V2 ARGB White
Motherboard
ASrock B760M-HDV/M.2 White
Storage
SSD Kingston NV1 500GB M.2 / HDD Seagate BarraCuda 2TB (ST2000DM008)
PSU
Cooler Master V750 GOLD V2
RAM
2 x 16GB (32GB) Kingston HyperX FURY RGB 6000MHz DDR5
Video card
ASRock Phantom Gaming D RX 6800 16GB OC
Case
White Shark Bullet Gaming GCC-2303 White
Mouse
A4 X5 MAX Bloody Gaming Esports Stone Black
Keyboard
X7 A4tech G800 MU
Monitor
Cooler Master GM238-FFS 144hz IPS / AOC D2357Ph Led 3D
OS
Windows 11 Pro
сум го користел ebay и не ми стигнале многу пратки до сега и на сите имам добиено refund.
Пред 1 месец добив рефундација за 2 порачки.
Јас не барав рефундација него од кога поминаа 7 дена после крајниот рок на добивање ,им напишав дека не сум ги добил пратките и дека сеуште чекам со надеж дека ќе ги добијам.
Веќе наредниот ден ми стигнаа пораки дека парите ке ми бидат рефундирани и беа веднаш.:)
Повеќе ми требаа пратките него парите али јбг..:mario:

Chiller

user
8 март 2012
1.578
1.191
Скопје Аеродром
Какви кинески говеда има па па па...

Нарачав пратка со ДХЛ испорака и пред да ја прати пратката ми дава услови да си ја проверам адресата и дали се слагам да ја пратат пратката по China Post. Уште и ме убедува дека била побезбедна... :mad:

Им ја откажав нарачката сега 15 дена ќе ги чекам парите. А мамицата кинеска.. :eek:

kirev

senior
31 мај 2010
9.124
7.810

Нарачав пратка со ДХЛ испорака и пред да ја прати пратката ми дава услови да си ја проверам адресата и дали се слагам да ја пратат пратката по China Post. Уште и ме убедува дека била побезбедна... :mad:

Им ја откажав нарачката сега 15 дена ќе ги чекам парите. А мамицата кинеска.. :eek:
Со ДХЛ имаш тука огромни трошоци. Боље со некоја од поштите и со тракинг намбер

architect

poweruser
27 ноември 2008
2.742
4.362
Скопје
architect's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 9800X3D / NZXT Kraken Elite 280 RGB (White)
Motherboard
Gigabyte X870E AORUS Elite WiFi 7 1.2 (White)
Storage
SSD 2 x Samsung M.2 990 PRO 1TB
PSU
Gigabyte PSU AORUS Elite P850W PG5 ATX 3.1 850W 80+ Platinum
RAM
Kingston 32GB 5600MHz DDR5 CL40 DIMM
Video card
Gigabyte nVidia GeForce RTX 5070 EAGLE 12GB 192BIT (White)
Case
NZXT H7 Flow RGB (2024) Case (White)
Mouse
Logitech G Pro X Superlight 2 (White) / Logitech G502 RGB / Deskpad World of Warcraft Shadowlands
Keyboard
EPOMAKER x AULA F75 / ROG STRIX SCOPE NX TKL Moonlight white
Audio
Logitech Z625 2.1 THX Speaker / Logitech G335 (White)
Monitor
LG 27GL850-B
OS
Windows 11 x64

имав искуство со china post, ми доставија пратка за 3 дена од денот на шипингот. профи се !!!!

Chiller

user
8 март 2012
1.578
1.191
Скопје Аеродром
Со ДХЛ имаш тука огромни трошоци. Боље со некоја од поштите и со тракинг намбер
Немам никакви трошоци досега 2 пати имам нарачувано и ми стигаа без никакви додатни трошоци. Пакетот на врата ми го носеа.

kirev

senior
31 мај 2010
9.124
7.810
Супер штом е така. Досега имаа практика и ситни пратки да се царинат/шпедираат преку нив и тогаш љуштеа. Дај сподел детаљи од нарачките, суми. Дхл ти ги носеа до дома и не ти бараа пари? Да не поверува човек :D

Chiller

user
8 март 2012
1.578
1.191
Скопје Аеродром
Супер штом е така. Досега имаа практика и ситни пратки да се царинат/шпедираат преку нив и тогаш љуштеа. Дај сподел детаљи од нарачките, суми. Дхл ти ги носеа до дома и не ти бараа пари? Да не поверува човек :D
Пратките беа по 70 долари. На кинезот му викав да ги намали на 20$ заедно со шипинг и се добро беше. Сега селерот не постои веќе, па нарачав од друг за слични пари и ме зезна. Дхл ми ги носеа до дома без никаква додатна надокнада.

vlavot

poweruser
29 октомври 2009
3.150
3.090
vlavot's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-2500k (4.6Ghz OverClocked) + Corsair H80i
Motherboard
Asus Sabertooth P67 B3 Rev 3.0 TUF Military-Grade
Storage
Samsung 840 pro 256 GB + WD5000AAKX SATA3 500GB Blue
PSU
Chieftec APS-650CB A-135 80PLUS
RAM
Kingston Hyper X Genesis 2X4GB DDR3 1866Mhz Dual-Channel
Video card
Asus Radeon R9 290 4GB + NZXT KRAKEN G10 & Corsair H55
Case
Cooler Master CM Storm Trooper
Mouse
Corsair Vengeance m95 White
Keyboard
Cooler Master Storm Trigger Z Cherry Mx Brown
Audio
Marantz PM6005 + Wharfedale Diamond 9.6
Monitor
Dell UltraSharp U2414H 24''
OS
Windows 10 Pro X64
Народе, ако вредноста на пратката е декларирна 22 долара или пониско и ако царинарниците се убедат дека е таа вредност, по закон пратката ќе биде пуштена неоцаринета. Па курирот дали ДХЛ, ТНТ, УПС, итн нема да ти наплати нилакви трошоци за шпедиција и припрема на документи бидејќи не се царини.

НО ако пратката е над таа сума од 22 долара и решат да те одданочат или царинат е тогаш ако си преку државен курир како чајна пост, УСПС, Ројал Мејл, итн ќе платиш само царина, данок. А ако е ДХЛ, УПС, ТНТ итн..покрај царина, данок, плаќаш +шпедитер, превод, услуга, лежарина, транспорт бла бла, што значи си го наеб*л. Ништо не сменето, не радувајте се за џабе. Затоа нарачувајте со чајна, хонг конг, сингапур, УСПС да не ве боли глава.

И нарачувајте си од ибеј, али се катастрофа.

temelk4

hello world
19 август 2013
220
111
Ми стигна нарачка од али за 2недели без проблем. 5 за продавачот:)

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
Gulf Of Aden(Stargate Portal) via Скопје
Ако се пратките преку Singapore Post, Sweden Post или Swiss post има големи шанси да ви стигнат дома/да ги подигнете а воопшто да не ги има на Мк Пошта тракинг сајтот како стигнати.
Мене ми стигна од Алиекспрес телефон преку Сингапур пост, на тракинг стои дека е Dispatched to ATC/SKPMK и толку, таа порака стои сеуште а пратката е подигната пред 2 недели.

4px и China Post во 99% случаеви се појавуваат и на Мк-пошта сајтот за тракинг.

Овие нашиве од Пошта се невидени мрзи.

gligor

hello world
5 март 2008
225
152
А јас се чудам што се случува со Сингапурската пошта, ништо не се движи, пратките преку кинеска пошта се движат, која во жангчанг која во пекинг некоја во прага, а сингапурскиве замрзнати.
Имам 3 пратки преку СингапурПост и на сите стои Despatched to overseas (Country code: MK).
Една е од 4.11 Despatched to overseas ако е така како што велиш, тогаш заглавена некаде кај нас, најверојатно на царина.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно