Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Aliexpress

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.768
4.486
Неготино
Интересно ми е како во две теми зборувате за факинг пошта. Дај алиекспрес остајте ја за алиекспрес работи пошо у курац отидоа и двете теми и никој ништо не презема, ко модераторите на 4 месечен одмор да се.

gdamjan

poweruser
3 април 2008
4.057
3.496
Скопје
damjan.softver.org.mk
gdamjan's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 Pro 4650G / Cooler Master Hyper 212 Black
Motherboard
MSI MAG B550m Mortar Wifi
Storage
NVME: 1TB AData XPG SX8200 Pro / HDD: 2x 2TB Toshiba P300
PSU
Gigabyte G750H
RAM
G. SKILL Ripjaws V Series 2x 16GB / DDR4 3200Mhz/CL16
Video card
Vega 7 on APU
Case
Bequiet! PureBase 500
Mouse
Logitech MX Anywhere 2S
Keyboard
ThinkPad USB Keyboard With TrackPoint (sk-8855)
OS
Arch Linux
Интересно ми е како во две теми зборувате за факинг пошта. Дај алиекспрес остајте ја за алиекспрес работи пошо у курац отидоа и двете теми и никој ништо не презема, ко модераторите на 4 месечен одмор да се.
македонецот нема капацитет да размислува, а камоли да пишува, фокусирано и структурирано.

ако го зачеша левото маде, одма Сорос, Обама, Буш криви, у-а банките, владата, бугарите и грците.

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.327
Скопје
androgaming.com
Да бе не се подигнува од улица...Зошто да не се подига од улица? Што има да ми доаѓа дома? Како ќе ми влезе во зградата кога на главната врата има сензор со картички само за станари....Ти земи и дома го пречекај ако не...Инаку како што гледам електронски ги потпишуват...

Не се подигнува. Законот е таков.

Давателот на поштенски услуги е должен поштенските пратки да ги достави во станот односно деловните простории на примачот, по правило лично на примачот или лице овластено од примачот во правното лице или во куќно поштенско сандаче за достава или во деловните простории на давателот на поштенски услуги.

Збориме за пратки од алиекспрес, а ти у курац слободно не не читај.

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.489
2.937
Мојата пратка од али експрес конечно стигна.
Денес поштарот ја ставил во сандачето.
Порачана ноември 2023 година.
Испорачана 25 јуни 2024 година.
7 (СЕДУМ) месеци.
Неам зборој.
Ама па, стигна бе!
Ем па дури и поштар ми ја донесол! :)
Ланскиот снег во јуни.jpg

Lokomotiva

hello world
10 јуни 2018
212
117
7 (СЕДУМ) месеци.
Неам зборој.
Ама па, стигна бе!
Погледнете го атачментот 138454
Wow. Значи има надеж и за мојава, нарачана на 7 ноември 2023. Јако. IMG_8918.jpeg

acikaaa

user
22 октомври 2018
1.190
1.192
Скопје
И мене денеска ми стигна пратка порачана во март, али другите што ги порачав истиот период нема абер да стигнат

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.289
5.266
Скопје
hackitfree.github.io
7 (СЕДУМ) месеци.
Неам зборој.
Ама па, стигна бе!
Аааа ... Частење сеа ќе падне - винце-минце , скара-мара ;) :LOL:

15 септември 2012
1.159
1.300
Каква е постапката кога курирот од виа пост нема да ве најде за да ви ја достави пратката?

Да ја поделам и разрешницата на настанов, иако по толку дискусии некои не заслужуваат да бидат информирани. Сепак, ќе останам доследен на идејата дека форумов е место за помош, делба на информации и позитивни искуства.

Да повторам:
Не бев достапен кога ме барал лик од виа пошта. По некое време во текот на истиот ден кога ме барал, му испратив порака на вибер дека кога ќе се достапосам ќе го побарам. Ликот го прифати одговорот. На нивната страна за состојбата на пратката имаше информација за неуспешна достава.

<<овде е делот кога се разви дискусијата на форумов со лапрдање и паламудење и тој дел ќе го прескокнам, ама погледајте го видеото со Лане Гутовиќ во мојата претходна порака и се надевам дека неколку ликови од форумов ќе се препознаат>>

Што е новост:
Во понеделникот наутро го побарав ликот на телефонскиот број од кој ме барал кога бев недостапен, се претставив (му текна за дискусијата по вибер) и се договоривме дека наредниот ден ќе ја донесе пратката.
Речено - сторено.
Наредниот ден проверив на нивната страна за состојбата на пратката и таму беше селектирано дека пратката е предадена на курирот за достава.
Ликот беше културен, се најави телефонски 5 минути пред да пристигне, ме причека да се појавам на договореното место пред зграда и разменивме основни информации за алиекспрес пратките.
Неколку минути по средбата проверив на онаа страната за проверка на состојбата на пратката во виа поштата и мојата пратка веќе беше означена дека е успешно испорачана.

Не прашав колку време ги чуваат пратките во ваков случај.

Мислам дека Ве збогатив со една информација.

За да не биде лична поракава, воедно имам молба до администраторите да ги дополнат правилата на форумов со следното: „ако немаш што паметно да додадеш на дискусијата во одредена тема на формов, биди паметен и само читај т.е. не пишувај глупости“

Titanium

hello world
1 март 2024
355
194
7 (СЕДУМ) месеци.
Неам зборој.
Ама па, стигна бе!
Мизерија. Во каква ситуација се доведуваме, да се радуваме што ни испорачале пратка со задоцнување од 4 месеци од време на испраќање од транзитна земја. Ама очигледно и тоа е подобро отколку ништо.
Имаше ли барем статус за достава/испорака?
Да ја поделам и разрешницата на настанов, иако по толку дискусии некои не заслужуваат да бидат информирани. Сепак, ќе останам доследен на идејата дека форумов е место за помош, делба на информации и позитивни искуства.

Корисна информација. (y)

MALINOV.A

lurker
8 септември 2022
573
390
Pratka od AliExpress denes pristignata vo ELS.
Od koga pocnaa so ELS ne im uspea so Via ili?
Мислењето е автоматски споено:

Mislev da ne e nesto fake no otvoriv tracking code na stranite za sledenje pratki navistina pratka od kina vo iznos od 60 evra, poracana na 15 juni denes stasa po els, prasav vo els i da tocno e pocnale da dostavuvaat pratki od ali express.
Za sledenje na pratki od ali express po els e ovoj link:
Accura Customer (posle ova go pisuvate traking kodot na pratkata)

Последна промена:
28 ноември 2014
1.224
820
Скопје
Антониј.К's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 5600
Motherboard
Asus Prime B550M-K
Storage
Samsung SSD 980
PSU
Cooler Master
RAM
ADATA 2x8gb
Video card
MSI N750TI/OC EDITION
Case
Cooler Master MB511 RGB
Keyboard
GHOSTWRITER CLASSIC | RIOTORO
Monitor
SAMSUNG C24F396FHU 24" Curved AMD Freesync Monitor
OS
Microsoft Windows 10 Pro

Mislev da ne e nesto fake no otvoriv tracking code na stranite za sledenje pratki navistina pratka od kina vo iznos od 60 evra, poracana na 15 juni denes stasa po els, prasav vo els i da tocno e pocnale da dostavuvaat pratki od ali express.
RR....HU е бројчето или друго?

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.149
16.239
Не лапрдај кога немаш везе, буквално се јавуваат пред зграда сум симнувај се, како и сите останати карга. И .човекот фино и јасно постави прецизно кратко прашање, ти ја претвори дискусијава во пазарна филозофија. Не зборувај само колку да кажеш нешто.
Точно. И во мојот случај беше исто.
Е сега имам прашање: која е поентата поштарот да дојде на адреса и тогаш да се јави да рече пред зграда сум симињај се?
Во најмала рака, треба да се јави и да каже: имате пратка, сега сум кај Сити мол, за 5 мин сум кај Реплек. Па ако ти кажам батка јас сум на работа во Аеродром, ти ќе ме чекаш пола саат за да стигнам кај Реплек? Најверојатно нема. Епа која е поентата ти да возиш до адреса, да трошиш време и гориво а немаш поима дали ќе ме најдеш дома? Веројатно нема да ме најдеш пошто си дошол во Петок во 11 саат сабајле.
Треба да направат едноставен систем, кој ќе прати меил ден претходно или СМС, и ќе каже за вас е планирана испорака на платка УТРЕ. И јас знам дека треба да очекувам повик и шансата да бидам дома е многу повисока. И волкот сит и пивото на број.

Епа јавуват се пред зграда да се симнеш...не ти дошол не најавен. Како лупетам? Не доваѓат ненајавени на врата да ти ѕвонат како македонски пошти...Типично работат како секое приватно карго во МК.

Малку пратки има за доставување....Сигурно дека ќе те чека, да не сакаш и кафе да ти сваре?
Брат, ти не _______ш нас тука или што е работава?

bxxxn

user
11 март 2011
1.660
1.812
Мене ми се јавија од Виа Пост за пратка од Али додека бев излезен, му реков да ме прескокне за сега и дека јас ќе го најдам и за половина час се најдовме отприлика 500 метри од кај мене.
Реално со повеќето луѓе може ваков договор, освен со одредени исклучоци кои што мислат дека работат во Ројал Пост.
Да не ме сфатите погрешно, не се надоврзувам на претходните постови, чисто споделувам лично искуство.

JonnyDark

Баниран/a
10 јуни 2022
532
365

Znaci i ELS i VIA kje rabotat so pratki od aliexpress....Toa znaci kje nema mnogu guzva za procesiranje i pobrzo kje gi dostavuvat....Jbg vukojebina drzava..narodna posta ne rabote, narodna vlast nemame...Ako nisto drugo barem pratkite brzo da stigat :ROFLMAO:

kloki

hello world
24 јули 2015
330
74
Чија си новоформиранава влада во приватни ли раце ? се пофалија се ќе сределе ете ветерот уште маглата во кеси кутии фино спакувани во облаци (гугл дриве),затоа приватниве бараа ли нови кадри донекаде е добро тоа барем оние од поштата на кој му се работи да ги превземеа кај нив. а она што ќе остане кој ќе го собере(однесе) „однесено од виорот“

Titanium

hello world
1 март 2024
355
194
До пред еден месец барем пристигаа UB пратките во оние 15 додатни дена по ,,нормалниот" рок. Сега веќе ги нема ни во ненормалниот рок. Пратка од Март абер нема да стигне.
А се некако ми мириса дека тек сега со растеретувањето на RR пратките, UB ќе си дремат во пошта како ,,небитни"...и ќе си дремат чекајќи го Годо да ги разнесе.
Се извинувам ако забегав од темава.

kloki

hello world
24 јули 2015
330
74
патемк и градов што паѓа низ „државава“ ќе ни го средат ќе купеле или веќе имаат градобијни ракети некаде во облаците ?

MALINOV.A

lurker
8 септември 2022
573
390
Ne mi dadoa denes da ja podignam pratkata od els mi kazaa imale nekoe nedorazbiranje bidejki im bile prvi pratki i ocekuvale utre da odobrat za dostava i da mi ja dostavat.
Inaku isprakjac e NTC logistik Gazi Baba Skopje

wikkumane

read-only
2 јуни 2018
29
24
1719476023696.png

Доставувач пишува ecsc-logistic, претпоставувам пратката ќе оди преку ВИА пост или ЕЛС? RRHU tracking.

JonnyDark

Баниран/a
10 јуни 2022
532
365

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно