македонецот нема капацитет да размислува, а камоли да пишува, фокусирано и структурирано.Интересно ми е како во две теми зборувате за факинг пошта. Дај алиекспрес остајте ја за алиекспрес работи пошо у курац отидоа и двете теми и никој ништо не презема, ко модераторите на 4 месечен одмор да се.
Да бе не се подигнува од улица...Зошто да не се подига од улица? Што има да ми доаѓа дома? Како ќе ми влезе во зградата кога на главната врата има сензор со картички само за станари....Ти земи и дома го пречекај ако не...Инаку како што гледам електронски ги потпишуват...
Интересно ми е како во две теми зборувате за факинг пошта. Дај алиекспрес остајте ја за алиекспрес работи пошо у курац отидоа и двете теми и никој ништо не презема, ко модераторите на 4 месечен одмор да се.
Wow. Значи има надеж и за мојава, нарачана на 7 ноември 2023. Јако.Мојата пратка од али експрес конечно стигна.
Денес поштарот ја ставил во сандачето.
Порачана ноември 2023 година.
Испорачана 25 јуни 2024 година.
7 (СЕДУМ) месеци.
Неам зборој.
Ама па, стигна бе!
Ем па дури и поштар ми ја донесол!
Погледнете го атачментот 138454
Аааа ... Частење сеа ќе падне - винце-минце , скара-мараМојата пратка од али експрес конечно стигна.
7 (СЕДУМ) месеци.
Неам зборој.
Ама па, стигна бе!
10-ка со кромиТАааа ... Частење сеа ќе падне - винце-минце , скара-мара![]()
![]()
Каква е постапката кога курирот од виа пост нема да ве најде за да ви ја достави пратката?
Мизерија. Во каква ситуација се доведуваме, да се радуваме што ни испорачале пратка со задоцнување од 4 месеци од време на испраќање од транзитна земја. Ама очигледно и тоа е подобро отколку ништо.Мојата пратка од али експрес конечно стигна.
7 (СЕДУМ) месеци.
Неам зборој.
Ама па, стигна бе!
Да ја поделам и разрешницата на настанов, иако по толку дискусии некои не заслужуваат да бидат информирани. Сепак, ќе останам доследен на идејата дека форумов е место за помош, делба на информации и позитивни искуства.
RR....HU е бројчето или друго?Pratka od AliExpress denes pristignata vo ELS.
Od koga pocnaa so ELS ne im uspea so Via ili?
Мислењето е автоматски споено:
Mislev da ne e nesto fake no otvoriv tracking code na stranite za sledenje pratki navistina pratka od kina vo iznos od 60 evra, poracana na 15 juni denes stasa po els, prasav vo els i da tocno e pocnale da dostavuvaat pratki od ali express.
Za sledenje na pratki od ali express po els e ovoj link:
Accura Customer (posle ova go pisuvate traking kodot na pratkata)
Da RR…HURR....HU е бројчето или друго?
Точно. И во мојот случај беше исто.Не лапрдај кога немаш везе, буквално се јавуваат пред зграда сум симнувај се, како и сите останати карга. И .човекот фино и јасно постави прецизно кратко прашање, ти ја претвори дискусијава во пазарна филозофија. Не зборувај само колку да кажеш нешто.
Брат, ти не _______ш нас тука или што е работава?Епа јавуват се пред зграда да се симнеш...не ти дошол не најавен. Како лупетам? Не доваѓат ненајавени на врата да ти ѕвонат како македонски пошти...Типично работат како секое приватно карго во МК.
Малку пратки има за доставување....Сигурно дека ќе те чека, да не сакаш и кафе да ти сваре?
Мрзлива работа - дупла работа.Е сега имам прашање: која е поентата поштарот да дојде на адреса и тогаш да се јави да рече пред зграда сум симни се?
Znaci i ELS i VIA kje rabotat so pratki od aliexpress....Toa znaci kje nema mnogu guzva za procesiranje i pobrzo kje gi dostavuvat....Jbg vukojebina drzava..narodna posta ne rabote, narodna vlast nemame...Ako nisto drugo barem pratkite brzo da stigatPratka od AliExpress denes pristignata vo ELS.
Od koga pocnaa so ELS ne im uspea so Via ili?
Мислењето е автоматски споено:
Mislev da ne e nesto fake no otvoriv tracking code na stranite za sledenje pratki navistina pratka od kina vo iznos od 60 evra, poracana na 15 juni denes stasa po els, prasav vo els i da tocno e pocnale da dostavuvaat pratki od ali express.
Za sledenje na pratki od ali express po els e ovoj link:
Accura Customer (posle ova go pisuvate traking kodot na pratkata)
Лошо претпоставуваш, не значи ништо. И за МК Пошта е исто.Погледнете го атачментот 138471
Доставувач пишува ecsc-logistic, претпоставувам пратката ќе оди преку ВИА пост или ЕЛС? RRHU tracking.
И на обичните(UB) исто пишува па нема врска ќе чекам до другата година да стигне.Погледнете го атачментот 138471
Доставувач пишува ecsc-logistic, претпоставувам пратката ќе оди преку ВИА пост или ЕЛС? RRHU tracking.
USB Flash Drive 3.2 128GB SANDISK ULTRA ECO, Green, SDCZ96-128G-G46
1.110,00 ден
VGA ASROCK RX 9060 XT STEEL LEGEND OC 16GB GDDR6 2xDP, HDMI, 90-GA5JZZ-00UANF
34.390,00 ден
CPU AMD RYZEN 7 9850X3D, Octa Core, 5.6GHz 96MB s.AM5 TRAY 100-000001973
29.990,00 ден
MEMORY USB 3.2/Gen.1 Type-C, 64GB SANDISK ULTRA SLIDER, Black, SDCZ480-064G-G46
1.300,00 ден
NET LAN WIRELESS DUAL BAND WIFI6, USB 2.0, CUDY WU300
470,00 ден
GAMING WHEEL MONITOR STAND ROUND TUBE FREESTANDING TRIPLE NEXT LEVEL RACING, 3x43" MAX, 70kg MAX, NLR-R011
21.330,00 ден