Сврти сврти од другата страна да видиме тоа информациите.![]()
Heheheh
Нема појако си нарачуваш, кога ќе стигнат пошо многу се, како поклони си отвараш, и демек си се изненадуваш

Sent from my iPhone using Tapatalk
Сврти сврти од другата страна да видиме тоа информациите.![]()

Heheheh
Нема појако си нарачуваш, кога ќе стигнат пошо многу се, како поклони си отвараш, и демек си се изненадуваш
Sent from my iPhone using Tapatalk
Сите сме зависници од нешто.. one way or the other...Само што ја опиша психичката "зависност" од порачување работи од нет, дури и кога не ни требаат...
Првпат ке треба да отворам диспјут на али, ситуацијата е следна нарачано на 30 ноември последна промена на тракинг на 6 декември дека е испорачано. До сега еднаш кинезот ми го продолжи гарантниот период и од кога истече тој му пишав дека ке отворам диспјут поради тоа што не стигнала навремено, од кога му го пишав ова автоматски одма ми го продолжи рокот и рече да чекам уште али нонсенс е веке 72 дена од нарачка е премногу, е сега прашањето ми е дали е можно да се отвори диспјут во време кога трае уште периодот за вракање на парите или да почекам да истече што е за 1 месец отприлика... ?
За случкава: Отворен диспјут парите вратени на 27.02 и чисто онака проверувам денес викам чекај случајно да не била фрка некоја и глеам уште утре дента промена и тоа кај нашата пошта ја дава дека пратката е во прага, е сеа за ова да биде поинтересно јас сакам да платам ама по цената од 35 долари по која нарачав а не по 43 по кој производот се продава сега. Дали некој имал искуство со ова и дали воопшто пратката што ја гледам со мојот тракинг број е таа или пак истиот број е доделен на друга? и за колку време одприлика би била овде? Фала. http://prntscr.com/imeddd
добро ако е така али ипак ова со царина ништо не е јасно ако е на срека .... значи они како сакаат така некој ке го изгорат да плака царина некој не жива глупост е тоа еве исто така другар мој слушалки порача од интернет 100 евра со DHL шипинг и требаше да плати 4000 ден царина и да прати еден куп документи. Како и да е фала ви на одговоритеЦарина за телефон изнесува 0%, ДДВ изнесува 18%. Плус додај нешто и трошоци зависно од начинот на транспорт. Моја математика е дека сѐ под 25% е ќар. Значи првиот пат добил наградна игра, вториот си платил редовно.
Со DHL задолжително оди на преглед во царина. И на таа сума го додаваш и трошокот за папирологијата на DHL. А со Али (стандарден шипинг) ти е руски рулет, т.е. каков ти бил хороскопот дента.добро ако е така али ипак ова со царина ништо не е јасно ако е на срека .... значи они како сакаат така некој ке го изгорат да плака царина некој не жива глупост е тоа еве исто така другар мој слушалки порача од интернет 100 евра со DHL шипинг и требаше да плати 4000 ден царина и да прати еден куп документи. Како и да е фала ви на одговорите
Ако ти е жива глупост нека плати брат ти царина за првиот телефон. Или жива глупост е само кога треба да се плати?добро ако е така али ипак ова со царина ништо не е јасно ако е на срека .... значи они како сакаат така некој ке го изгорат да плака царина некој не жива глупост е тоа еве исто така другар мој слушалки порача од интернет 100 евра со DHL шипинг и требаше да плати 4000 ден царина и да прати еден куп документи. Како и да е фала ви на одговорите
Пиши му што се случило. Мислам ќе ти рече да го платиш пак ама он ќе знае да не ти го испрати. Ваљда одма ќе потврдиш дека стигнал.На една пратка имав отворено dispute, на што се согласија и парите треба да ми ги вратат. Меѓутоа производот ми стигна, и ме замолија ако стигне да ги рефундирам јас. И не сакам да се циганчам за 3 долари, ама не гледам опција за cancel или да им вратам пари?
Нема логика да е ова точно. Зашто? Епа што ако продавачот ја испрати пратката наредниот ден и чека до последниот ден да каже дека пратката е испратена, а ти во меѓувреме после третиот ден се изнервираш дека пратката уште не е пратена и стискаш Cancel Order??Немај гајле, братучедите од P.R.C си даваат + една недела за чекање.
Како!?
Најчесто нарачката ја праќаат за 24 часа, но потврдата за тоа дека е испратено ја пуштат последниот ден (после 7 дена) пред да се автоматски кенселира. Откако ја добиваш информацијата дека нарачката е пратена, почнува системот да одбројува 60 дена.
Ако никој не реагира во тие 7 дена (или колку и да се дена за шипинг), системот сам ја откажува.
Е сега, кој колку има нерви за чекање
Инаку да, познатите (високорангираните продавници) шипат уште наредниот ден.
Не ми се познати овие бројчиња UC28163xxxxCN!? Ваљда не е препорачано.![]()
А нешто за ова да кажете ?
RG766303054CN China Macedonia 2018-03-07 20:50,Czech Republic (the), PRAHA 120, Send item abroad (EDI-received) Alert
======================================