Почекај некој денПрв пат нарачувам од АлиЕкспрес, вчера попладне, и сабајлево ми дојде на имејл дека е пратена и ми дадоа нормален тракинг број RBxxxxxxxxxSG, aма кога го внесувам и преку Нинџа и преку ЈуниверзалПарцелс и преку сингапурската пошта, не ми дава ништо нема информации...?
Тоа што имаш тракинг број не значи дека пратката одма ќе биде превземена од поштата. Чекај неколку дена, 1 недела па после провери тракинг. Да ме слушаш мене немаш ни да провериш, забрај дека си нарачал, пошто долго ќе чекаш, само ќе се нервираш колку да тракираш.Прв пат нарачувам од АлиЕкспрес, вчера попладне, и сабајлево ми дојде на имејл дека е пратена и ми дадоа нормален тракинг број RBxxxxxxxxxSG, aма кога го внесувам и преку Нинџа и преку ЈуниверзалПарцелс и преку сингапурската пошта, не ми дава ништо нема информации...?
Прв пат нарачувам од АлиЕкспрес, вчера попладне, и сабајлево ми дојде на имејл дека е пратена и ми дадоа нормален тракинг број RBxxxxxxxxxSG, aма кога го внесувам и преку Нинџа и преку ЈуниверзалПарцелс и преку сингапурската пошта, не ми дава ништо нема информации...?
Нинџата е најдобра, прима тракинг статуси од Кина до "Нашата" пошта.ова е мислам најдобро за секоја алиекспрес пратка
Почекај некој ден
Фала ви и на двајцата, ќе почекам...него, дека досега од Еbay и Etsy порачував и а добиев таму тракинг број одма имаше некаква информација дека е на пример примена у тамошната пошта...само еднаш на Ebay вака како сега кога добив тракинг број и немаше никакво инфо, кога го контактирав продавачот искочи дека ми дал погрешен број ги имаше утнато последните две бројки, затоа прашувам, пошто прв пат нарачувам од АлиТоа што имаш тракинг број не значи дека пратката одма ќе биде превземена од поштата. Чекај неколку дена, 1 недела па после провери тракинг. Да ме слушаш мене немаш ни да провериш, забрај дека си нарачал, пошто долго ќе чекаш, само ќе се нервираш колку да тракираш.
Фала, ми вика "Awaiting seller dispatch" , демек уште не е пратена ама според Али би требало да е пратена(?) пошто стоеше дека за 7 дена ако не е пратена ќе добијам автоматски рифунд а сега се смени дека за 75 дена автоматски ќе ја затвори дека е стигната....а иначе на UniversalParcels ја бараше и преку Cainiaoова е мислам најдобро за секоја алиекспрес пратка![]()
И ЈуниверзалПарцелс, сега не знам за од Кина, али кога порачував од Америка од Ebay и ми дадоа тракинг што почнуваше со ESUS па 10 бројки ја пратеше до Германија и го пиша одма новиот нормален тракинг број што го ставија швабите пред да ја препратат навака а на Нинџа не ми ја пратешеНинџата е најдобра, прима тракинг статуси од Кина до "Нашата" пошта.
Ги чува внесените тракинг бројки во сесија додека не ги исчистиш колачињата.
Дреме у некоја вреќа.Што направи праткава?!
Сингапурќани су много ажурни људиАбе биди и ти стрплив, со сингапурска пошта за две недели отприлика стига. Доста побрзо е од останатите методи на алиекспрес.
Абе за две недели стига до наша пошта. Е сега после тоа не се знае, може да остане таму и 2 месеци.Сингапурќани су много ажурни људи![]()
Штрајк бате, штрајк. Не дека порано многу ажурни беа, ама сега пак ич нема да стигаат пратките изгледа.
Попустите се веќе почнати од пред некој ден. Тоа што не си ги забележал, кажува сѐ за нивната големинаЌе има ли некои добри попусти на Алија за 11.11, порано имаше сосем ок попусти за денот, оваа година тешко изгледа, бар на оние производи кои ги погледнав.
Најди си го поштарот, 100% е кај него ама „заборавил“ да ја донесеZa kolko vreme mi stigat pratkite od ali? I uste vazi toa 40-60 dena za stignuvanje na pratka?
Мислењето е автоматски споено:
Na Ali App mi pisuva drka pratkata e stignata, koga odam trac order pisuva deka istata mi e stignata na domasna adresa i deka ke se zatvori prqtkata za 3 dena a pratkata ja nema, dodeka pisuva i deka procenkata za nejzino prestitanje e 9ti januari. Pa me zanima dali da otvaram despute ili da mu pisam na prodavacot deka prarkata seuste ja nema?
Мислењето е автоматски споено:
Погледнете го атачментот 120560
Mnogu znam koj e postarot osven da se javam vo posta.Најди си го поштарот, 100% е кај него ама „заборавил“ да ја донесе
Пробувај да му пишуваш на продавачот може да става поефтин шишинг, мене на неколку нарачки ми го овозможија ова.Има ли некоја Алтернативна страна на Алија за нарачка со помал шипинг, сакав да земам радио за кола од радио и на радио од 10€ ставиле шипинг од 20€, и тоа за нас напатените, ако сменам земја на испорака во Бугарија или друга земја, шипингот магично паѓа на 2-3 евра или е бесплатен. Ова е на сите радија на Алиекспрес, не само на ова наведеното.
€ 9,84 58%OFF | Podofo Car Radio Stereo Player Digital Bluetooth MP3 Player JSD-520 60Wx4 FM Audio Stereo Music USB/SD with In Dash AUX Input
![]()
Podofo autoradio lecteur stéréo numérique Bluetooth lecteur MP3 JSD-520 60Wx4 FM Audio stéréo musique USB/SD avec entrée AUX dans le tableau de bord
Smarter Shopping, Better Living! Aliexpress.coma.aliexpress.com
Ке си појдиш во пошта ако си од СК позади не напред во влезовите туку позади има голем паркинг и стражара ке си влезеш и ке прашаш каде се подигнуваат нарачките и откако ке ти кажат иди таму со тракинг бројот и прашај на таа адреса кој е поштар како се вика ке ти кажат и дргиот ден рано сабајле ке отидеш пак таму да го побараш поштарот и да си видиш со него. Бај д веј не им работи тракинг системот рачно ги сортираат така да со среќа.Mnogu znam koj e postarot osven da se javam vo posta.