Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Aliexpress

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.332
11.907
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
i5 11400 & Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 500GB & Samsung 980 PRO NVMe 1TB & WD Blue WD10EZEX 1TB
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
2X 16GB DDR4 3200MHz Kingston Fury Beast CL16 RGB
Video card
Intel UHD730 & Asus RX5700XT OC 6GB
Case
Deepcool Tesseract SW Black/Blue
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Kenwood KRF-V5020 + Kenwood LS76
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro
Луѓе, овие апла немаат кадар за работа. Пред некој ден ми се јавија од Карпош 3 поштата, немало поштар, да одам да си земам 6 пратки. Кога реков дека не сум во мк и дали може да ми ги причуваат, бев прашан дали може некој друг да дојде да ги земе. Викам па нели не е дозволено друг да ги превзема, нема гајле вика јас сум управникот, само кажи ми име и презиме на тој што ќе дојде... И така и бидна, го испратив внукот, ги подигна пратките и тоа е тоа, останатите 20 и кусур пратки што ги чекам и веќе им заврши рокот за испорака, којзнае кога и дали воопшто ќе ги добијам...

Seker

hello world
20 ноември 2017
67
28
Луѓе, овие апла немаат кадар за работа. Пред некој ден ми се јавија од Карпош 3 поштата, немало поштар, да одам да си земам 6 пратки. Кога реков дека не сум во мк и дали може да ми ги причуваат, бев прашан дали може некој друг да дојде да ги земе. Викам па нели не е дозволено друг да ги превзема, нема гајле вика јас сум управникот, само кажи ми име и презиме на тој што ќе дојде... И така и бидна, го испратив внукот, ги подигна пратките и тоа е тоа, останатите 20 и кусур пратки што ги чекам и веќе им заврши рокот за испорака, којзнае кога и дали воопшто ќе ги добијам...
Weicome to the club

Trtka

Gaining Сало
11 април 2018
712
1.023
Зафатени се со пиенје сите поштари. Кај да имаат кадар ко цела пошта мириса на казарница.

Seker

hello world
20 ноември 2017
67
28
Зафатени се со пиенје сите поштари. Кај да имаат кадар ко цела пошта мириса на казарница.
Не е баш така не дека нема и такви но не е баш така. Имам другар поштар и баш му велам добро бе
што правите сите таму ужас е ниедна пратка или домашни сметки, писма и слично не ги носите на
време еве му велам пример зградата на Неотел е позади вас на поштарот му треба 3-5 мин да стигни
таму за да однеси писмо или сметка зошто толку касни? И ми вели знам во право си но овде не е така
сите мислат дека ние поштарите нашите се криви но овде има еден куп Албанци кои се по рамковен
примени на работа и стално ми викаат мене и на другите: Абе вие што работите толку? Заради вас сега
и ние ке мора да работиме и нас ке не тераат да носиме по куќи што убаво ни е дојди потпиши се и бегај.
Ова и од друг сум го слуснал но не верував еве и кај мене е Албанец и никогаш не сум добил плик или
сметка, се кај комшиите се фрлени на земја иако има секаде сандачиња а некогаш и воопшто не ги
добивам ни кај комшиите а за нова картичка од банка нонстоп се карам со банката и си ја подигам директно
од банка. Чест на искључоци од Албанска, Ромска или Турска националност вработени во Пошта не сум
Националист или Нацист но тоа е факт тешко на нас кој чекаме пратки.

Последна промена:

Krk198

hello world
14 септември 2016
339
308
Krk198's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 - Wraith Stealth Cooler
Motherboard
Gigabyte B450 AORUS ELITE AM4
Storage
Gigabyte SSD 256GB / WD HDD 2TB
PSU
550W Deepcool DN550 80Plus Black
RAM
8GB DDR4 3200Mhz Kingston CL16 HyperX Fury Black x 2
Video card
XFX GTS XXX Edition RX 580 4GB OC+
Ми стигна картичка за пратка направена почеток на септември! (y):giggle:

Trtka

Gaining Сало
11 април 2018
712
1.023
Јас не коментирам рамковен не рамковен. Јас коментирам дека мириса на казарница.

Aowek

user
14 април 2012
1.219
1.176
Не е баш така не дека нема и такви но не е баш така. Имам другар поштар и баш му велам добро бе
што правите сите таму ужас е ниедна пратка или домашни сметки, писма и слично не ги носите на
време еве му велам пример зградата на Неотел е позади вас на поштарот му треба 3-5 мин да стигни
таму за да однеси писмо или сметка зошто толку касни? И ми вели знам во право си но овде не е така
сите мислат дека ние поштарите нашите се криви но овде има еден куп Албанци кои се по рамковен
примени на работа и стално ми викаат мене и на другите: Абе вие што работите толку? Заради вас сега
и ние ке мора да работиме и нас ке не тераат да носиме по куќи што убаво ни е дојди потпиши се и бегај.
Ова и од друг сум го слуснал но не верував еве и кај мене е Албанец и никогаш не сум добил плик или
сметка, се кај комшиите се фрлени на земја иако има секаде сандачиња а некогаш и воопшто не ги
добивам ни кај комшиите а за нова картичка од банка нонстоп се карам со банката и си ја подигам директно
од банка. Чест на искључоци од Албанска, Ромска или Турска националност вработени во Пошта не сум
Ќе ја приватизираат кај и да е и ќе видиш како ќе се реши ова.

coNNectMKD

user
13 март 2017
1.309
1.546
Skopje
Може чиста случајност е, али дека бев таму и видов у каков хаос се па немав надеж дека ќе ми стигне пратката пред нова година... Викам ќе пишам еден маил. У ЦЦ ги акнав сите меилови што ги најдов.

За 1 ден ми одговорија, а за 2 дена ми рекоа дека пратката е дадена за достава :D

Screenshot_2.jpg

Seker

hello world
20 ноември 2017
67
28
Ќе ја приватизираат кај и да е и ќе видиш како ќе се реши ова.
Па поарно да ја приватизираат барем нема да се бркаме со поштарите или поштата.
Мислењето е автоматски споено:

Поубаво да ја приватизираат него ли вака да има толку чекање на пратки.
Баш така :)

Може чиста случајност е, али дека бев таму и видов у каков хаос се па немав надеж дека ќе ми стигне пратката пред нова година... Викам ќе пишам еден маил. У ЦЦ ги акнав сите меилови што ги најдов.

За 1 ден ми одговорија, а за 2 дена ми рекоа дека пратката е дадена за достава :D

Погледнете го атачментот 120621
Да да без сервер се мене вчера ми стигнаа две и јас мислев којзнае кога пошто до 7 Јануари требаше и така се изненадив.

Последна промена:

gdamjan

poweruser
3 април 2008
4.077
3.535
Скопје
damjan.softver.org.mk
gdamjan's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 Pro 4650G / Cooler Master Hyper 212 Black
Motherboard
MSI MAG B550m Mortar Wifi
Storage
NVME: 1TB AData XPG SX8200 Pro / HDD: 2x 2TB Toshiba P300
PSU
Gigabyte G750H
RAM
G. SKILL Ripjaws V Series 2x 16GB / DDR4 3200Mhz/CL16
Video card
Vega 7 on APU
Case
Bequiet! PureBase 500
Mouse
Logitech MX Anywhere 2S
Keyboard
ThinkPad USB Keyboard With TrackPoint (sk-8855)
OS
Arch Linux
Па поарно да ја приватизираат барем нема да се бркаме со поштарите или поштата.
па нели постои DHL/Fedex/UPS за тоа? на Aliexpress најчесто ги има сите тие како опција

kirev

senior
31 мај 2010
9.080
7.769
Тие се за парајлии - по дифолт се ем поскапи ем директ оди стоката на царина

Seker

hello world
20 ноември 2017
67
28
па нели постои DHL/Fedex/UPS за тоа? на Aliexpress најчесто ги има сите тие како опција
Па ако едно уредче кошта 2.12 долари јас на DHL/Fedex/UPS треба да им платам минимум 52 долари или повеќе
која ми е поентата ако превозот ме кошта повеќе од производот? И плус преку DHL/Fedex/UPS се праќаат пратки поскапи пошто
како што ми рече продавачот во Македонија скапите пратки ги праќаме преку DHL/Fedex/UPS затоа што во пошта ги крадат пратките.
Да си во Србија Бугарија или Хрватска многу е поефтино но за МК е ужас. еве ти пример оди на линков:
https://www.aliexpress.com/item/1005001878379136.html?spm=a2g0o.cart.0.0.3f1938dagYYpju&mp=1
и види кај Shipping: US $1.95 колку е со нивни метод и види во More options преку DHL/Fedex/UPS од 52-93 долари е
Кој е луд да плати толку пари за Shipping? Но не е тоа поентата во причава, пошта и поштарите земаат плата за тоа да го работат, затоа
постои пошта, како во другите држави тоа си функционира само кај нас ништо не функционира. Е тоа е тоа друже.

batka23

hello world
16 септември 2022
96
103
Во право е дечково и мал дел само од вработените работат другите се клати врата зимај плата кој од кој се сите.

stranger777

hello world
27 октомври 2013
360
219
Битола
незнам дали е правата тема но денес ми стигна Litokala li600 полнач прекрасно нешто но комент... многу подобар од стариот ли 500

Атачменти

• polnac.jpg
    polnac.jpg
    1,6 MB · Прегледи: 65

stranger777

hello world
27 октомври 2013
360
219
Битола
има repair функција исто и сензори за температура и тач дугмиња ,има појак полнач (за разлика од стариот кој беше играчка и се расипа одма) полни со 3А поубав дисплеј и др.

Последна промена:

musicenthusiast

hello world
15 октомври 2021
187
266
Пред недела дена порачав Soundcore q30 безжични слушалки, после случајно приметив дека на Aliexpress ми стои уште стариот телефонски број. Им пишав, но не можат ништо да направат бидејќи веќе е испратена пратката. Дали можам да го следам на сајтот и кога ќе стигне да се јавам во пошта да го земам?

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.796
4.512
Неготино
Пред недела дена порачав Soundcore q30 безжични слушалки, после случајно приметив дека на Aliexpress ми стои уште стариот телефонски број. Им пишав, но не можат ништо да направат бидејќи веќе е испратена пратката. Дали можам да го следам на сајтот и кога ќе стигне да се јавам во пошта да го земам?
Ако е преку Aliexpress Standard Shipping, можеш да си ја следиш на тракинг од - до.

musicenthusiast

hello world
15 октомври 2021
187
266
Ако е преку Aliexpress Standard Shipping, можеш да си ја следиш на тракинг од - до.
Го следам на Global Express Tracking , зборот ми беше дали ќе можам после да го подигнам од пошта и дали може да заглави негде на царина? Да дојдам во случај кога ме бараат на стариот број па не можам да го земам

krema

OG
24 јуни 2009
15.745
15.837
youtu.be
Телефонскиот број не е спорен (за идентификација имаш лична карта), доколку има потреба од документи ќе те известат писмено а има шанси да помине и без царина пошто китајците обавезно пишуваат мала вредност на пратките.
Следи на 17track или нинџа и батали го нивниот тракер, паралелно следи и на нашиот МК тракер, кога ќе се појави во МК ќе имаш увид дали отишло накај царина или не.
Нема место за паника бидејќи сум сигурен дека пратката е со регистрирана пошта.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ИТ маркет

На врв Дно