Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

A1 (поранешно VIP)

Chiller

user
8 март 2012
1.575
1.186
Скопје Аеродром
Brza najava preku mob,data nema sms nema nisto direktno odi na moj a1
Сепак ќе почекам еден ден, сигурно со пораките имаат проблем, и кога се активира пакети и кога се врши уплата им треба 2-3 минути. Како теткица на шалтер да им ги става кредитите и активира пакети. За смс може некој пред пензија е. :ROFLMAO:

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.824
4.036
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Сепак ќе почекам еден ден, сигурно со пораките имаат проблем, и кога се активира пакети и кога се врши уплата им треба 2-3 минути. Како теткица на шалтер да им ги става кредитите и активира пакети. За смс може некој пред пензија е. :ROFLMAO:
Тоа е нормално. Кога и да активирам пакет чекам по неколку минути, не е страшно. Ама пробај и тоа што ти кажа тс011 со брза најава преку апликација

Michael Scott

read-only
5 октомври 2021
25
13
Zdravo na site,

Da ve prasam sakam Nova M paketot koj ke istece kraj na dekemvri da ne ja obnovam tuku da prodolzam vaka, dali ke ima nekoja promena na cena ili samo si prodolzam isto? Deka gledam novite postpaid tarifi se poskapi a se ostanuva isto.

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.801
4.514
Неготино
Zdravo na site,

Da ve prasam sakam Nova M paketot koj ke istece kraj na dekemvri da ne ja obnovam tuku da prodolzam vaka, dali ke ima nekoja promena na cena ili samo si prodolzam isto? Deka gledam novite postpaid tarifi se poskapi a se ostanuva isto.
Најверојатно има, види на вебсајт, мислам дека е 1200 сега. Не мора да продолжуваш договор ако сакаш да останеш на иста тарифа, само плаќај си месец за месец.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.824
4.036
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Zdravo na site,

Терај си така без договор...

Chiller

user
8 март 2012
1.575
1.186
Скопје Аеродром
Тоа е нормално. Кога и да активирам пакет чекам по неколку минути, не е страшно. Ама пробај и тоа што ти кажа тс011 со брза најава преку апликација
Пробано, функционира! Само што ако нема активирано пакет ти зима од кредитот што претходно го имаш.

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.364
11.991
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
i5 11400 & Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 500GB & Samsung 980 PRO NVMe 1TB & WD Blue WD10EZEX 1TB
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
2X 16GB DDR4 3200MHz Kingston Fury Beast CL16 RGB
Video card
Intel UHD730 & Asus RX5700XT OC 6GB
Case
Deepcool Tesseract SW Black/Blue
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Kenwood KRF-V5020 + Kenwood LS76
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro
Бидејќи сум во Србија, фактички во роаминг, денес од досада отворив апликација и гледам два повика кон српски броеви наплатени околу 150 денари за 3 минути разговор. Она што е најинтересно е дека нити сум вртел, нити ми вртеле, ниту во call log од телефонот постои тој број. Во контакт центар се прават мутави, демек немале увид во моменталната состојба и да чекам финална сметка другиот месец и да поднесувам приговори ако нешто не е во ред. Дали на некој му има смисла ова или се соочил со вакво нешто?

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.571
3.037
Бидејќи сум во Србија, фактички во роаминг, денес од досада отворив апликација и гледам два повика кон српски броеви наплатени околу 150 денари за 3 минути разговор. Она што е најинтересно е дека нити сум вртел, нити ми вртеле, ниту во call log од телефонот постои тој број. Во контакт центар се прават мутави, демек немале увид во моменталната состојба и да чекам финална сметка другиот месец и да поднесувам приговори ако нешто не е во ред. Дали на некој му има смисла ова или се соочил со вакво нешто?
Дефинитивно нема смисла.
Ама, слични муабети, односно искуства сум слушал/читал и од други.
Па, ко ќе се вратиш, чисто ради принцип, види што е работата (се разбира, ако ти е нешто успат, пошто не станува за голема сума, ама па...тебе, мене, него, на онај....им се собира).

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.364
11.991
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
Video card
Case
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro
Дефинитивно нема смисла.
Ама, слични муабети, односно искуства сум слушал/читал и од други.
Па, ко ќе се вратиш, чисто ради принцип, види што е работата (се разбира, ако ти е нешто успат, пошто не станува за голема сума, ама па...тебе, мене, него, на онај....им се собира).
Па тоа и јас се мислам, 150 денари не се проблем, ама ако се насоберат повеќе такви фантомски повици, тогаш може да биде проблем...

DonFrozex

user
9 јуни 2011
1.417
1.648
Дечки ајде малце помош.

Имам оптички интернет преку А1 (на нивна оптика, не од Телеком).
Нивниот рутер Huawei си функционира фино лепо по дефолт.
Кога врзам втор рутер на него (Xiaomi), се си уште функционира, со тоа што сега 2та рутера ми доделуваат IP адреси и ефективно имам Double NAT ситуација.

Се јавив у А1 техничка подршка, го сменија Huawei-то во Bridge mode, потврдено преку тоа што нивниот рутер нема добиено IP адреса и воопшто немам интернет на Wifi мрежата што ја зрачи.

Го ресетирам мојот Xiaomi рутер и го подесувам иницијално.
Бирам регион и бирам тип на конекција. Во овој случај е Broadband (PPPoE) конекција и ми бара account & password од ISP провајдерот.
Ги внесувам дефолтните што се на лепенка позади на Huawei-то (admin & adminHW) - и мојот рутер си добива IP адреса и аутоматски некои DNS сервери.

Но, проблемот е што мојот рутер иако има добиено ова погоре - немам пристап до интернет преку него. Дури и на самото GUI на Xiaomi е пречкртана со црвено линијата кон Интернет.

Се јавив пак во А1, ја тупевме пола саат, проба што проба дечкото ми вика тоа е тоа, не можам да ти помогнам.

Дајте некое чаре што му е мајката и како да го дебагирам проблемот понатаму.

null_ptr

Модератор
20 ноември 2013
1.054
1.140
Куманово
Дечки ајде малце помош.

Кога врзам втор рутер на него (Xiaomi), се си уште функционира, со тоа што сега 2та рутера ми доделуваат IP адреси и ефективно имам Double NAT ситуација.

Се јавив у А1 техничка подршка, го сменија Huawei-то во Bridge mode, потврдено преку тоа што нивниот рутер нема добиено IP адреса и воопшто немам интернет на Wifi мрежата што ја зрачи.

Бирам регион и бирам тип на конекција. Во овој случај е Broadband (PPPoE) конекција и ми бара account & password од ISP провајдерот.
Ги внесувам дефолтните што се на лепенка позади на Huawei-то (admin & adminHW) - и мојот рутер си добива IP адреса и аутоматски некои DNS сервери.

Но, проблемот е што мојот рутер иако има добиено ова погоре - немам пристап до интернет преку него. Дури и на самото GUI на Xiaomi е пречкртана со црвено линијата кон Интернет.

Се јавив пак во А1, ја тупевме пола саат, проба што проба дечкото ми вика тоа е тоа, не можам да ти помогнам.

што сакаш да постигнеш со вториот рутер?

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.868
5.582
Дечки ајде малце помош.

Акаунт и пасс за пппое конекција неможе да се тие. Тие за пристап до рутерот. За ПППОЕ побарај на техничка кои ти се.

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

DonFrozex

user
9 јуни 2011
1.417
1.648
што сакаш да постигнеш со вториот рутер?
Вториот рутер да биде тој кој што доделува IP адреси. Да можам да сменам DNS, да врзам DDNS и ред други работи.

Акаунт и пасс за пппое конекција неможе да се тие. Тие за пристап до рутерот. За ПППОЕ побарај на техничка кои ти се.

Така и си мислев, но вториот дечко што се јави ме убедуваше дека се тие, немале други посебни за давање.
Имаш некој специфичен термин да им го спомнам да ги потсети што би требале да бараат?

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.868
5.582
Така и си мислев, но вториот дечко што се јави ме убедуваше дека се тие, немале други посебни за давање.
Имаш некој специфичен термин да им го спомнам да ги потсети што би требале да бараат?
Јас мислам дека нема друг термин. Едноставно податоци за најава при ПППоЕ конекција. Еве прашај ги како да направам конекција од ПЦ. Ти бара username (обично е во форма на некој емаил глуп) i password. Ете тоа нека ти даде. На пример еве на телеком како е во рутерите.
1731178297661.png

DonFrozex

user
9 јуни 2011
1.417
1.648
Јас мислам дека нема друг термин. Едноставно податоци за најава при ПППоЕ конекција. Еве прашај ги како да направам конекција од ПЦ. Ти бара username (обично е во форма на некој емаил глуп) i password. Ете тоа нека ти даде. На пример еве на телеком како е во рутерите.
Погледнете го атачментот 143070
Изгледа вториот дечко што се јави не беше многу упатен.
Баш му ги спомнав и опциите за VLAN ID i VLAN Priority - ми вика нема ништо такво, не треба да се внесе.
Ќе пробам понеделник пак да видам ако успеам.

Фала во секој случај.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.824
4.036
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Провери си го договорт, обично во него ги пише узерот и пасвордот од конекцијата. Барем вака беше порано за адсл-от.

DonFrozex

user
9 јуни 2011
1.417
1.648
Провери си го договорт, обично во него ги пише узерот и пасвордот од конекцијата. Барем вака беше порано за адсл-от.

Ај да проверам и тоа.

Инаку ми вртеа денес пак од А1, ми дадоа друг username (telekomadmin) & password (randomly generated), пробав со тие но иста ситуација ко со admin & adminHW.

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.868
5.582
Ај да проверам и тоа.

Инаку ми вртеа денес пак од А1, ми дадоа друг username (telekomadmin) & password (randomly generated), пробав со тие но иста ситуација ко со admin & adminHW.
Нормално тие се податоци за рутерот. Дали е можно да се толку глупи.

Deki22

hello world
7 мај 2018
82
125
дали некој се соочува со проблем со нет во последниве 2 недели?
те 5 минути има, те 1 минута нема нет обично поручек/приквечер проблемите почнуват
многу пати пријавувано, смс пратен од нивна страна дека е отворен налог и по некој сат дека е решен проблемот,а всушност не е решен
реон Битола, Горна гимназија

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.364
11.991
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
Video card
Case
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro
Дали после завршен договор може да продолжам на иста тарифа без да потпишам нов?
Не секогаш, понекогаш кажуваат дека таа стара тарифа веќе не постои.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Офтопик

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно