како се понаша вифито ? стабилно е, не крашува при поголем трафик ?Доволно е, нема проблем а макс репродуцира 1080п, не поддржува 1440п. РПи3 е одличен уред за медиа центар.
LibreELEC стави. OpenELEC проектот го напуштија главните фаци и сега многу ретко се апдејтува. LibreELEC го напраија како форк од првиов ама со време ќе го згаснат. Апгрејдот ти е автоматски.Од GB стигна за 16 дена.
OpenELEC ставив пошто многу ми е замарање Raspbian па Коди.
Сè е ок, само адаптерот изгледа не дава доволно струја пошто доре десно има едно квадратче во повеќе бои.
како се понаша вифито ? стабилно е, не крашува при поголем трафик ?
Нормално е тоа за него. И компјутер да е ќе сецка локален хд стрим на Wireless N.На HD локални стримови сецка, и јас сум исклучиво на кабел.
Можда тоа да е некоја опција на OpenELEC. Јас имам Raspbian + Kodi, и секако HDMI CEC, па кога гасам телевизор RPi-то не се гаси.
Доколку имаш можност за едитирање на config.txt фајлот додади avoid_warnings=1 и не се замарај.
Како што ти пиша @Oktar гнасното квадратче ти е undervoltage warning, не би требало да го игнорираш, иако ќе ти работи, може да ти се случат непредвидени ситуации. Кога питата ќе шмукне малку повеќе струја при поголемо оптеретување, напонот ќе ти падне под критичниот и можно е да добиеш рандом рестарт. Ако напојувањето ти е добро, многу веројатно е дека имаш шкарт USB кабел. Јас имав слична ситуација со коцката, сменив кабел и сега е окЕдитиран config фајлот, гнасното квадратче е историја, фала ти!
Цело време е упален. Ми работи HDMI-CEC, ама не се гаси кога го гасам ТВ.Како го палите RPi? Сосе ТВ ви се пали или?
1. 40$ + 5$ + 6$ = 51$Чек малце да резимираме..
1. Колку ќе ме чини питата + кутијата + SD карта (сигурно ќе треба) и што друго?
2. Со инсталирање на OpenElec Kodi нема да можам да го користам за друго?
Од тоа што видов низ YouTube, осеќам некое минимално кашлење/сецкање кога вртам низ Коди интерфејсот.. или така ми се чини?
А така. $51 фул опрема.1. 40$ + 5$ + 6$ = 51$
2. Да, можеш и да му инсталираш и повеќе системи на картицата кои ке ти бидат достапни по секој рестарт.
Знае да закашла само при сочитување нешто од картица или од интернет.
Намената на РПИ не е за Коди. РПИ има многу други примени додека боксов е само бокс и ништо повеќе. РПИ е мултифункционален уред, додека боксов не е. Секој со своите потреби и намени.А така. $51 фул опрема.
Епа сега ќе бидам за момент офтопик оти цените се скоро исти, ама мислам дека овој Q-BOX 4K андроид бокс ($55) нуди многу повеќе за парите.
Дали сум во право?
Бесплатна достава
MOUSE WIRELESS USB KEYCHRON M7, w/bluetooth, 30000 DPI, 8000Hz, Black, M7-A23
4.870,00 ден
Бесплатна достава
BACKPACK EXTRALINK MILITARY TACTICAL TRAVEL SCHOOL BACKPACK 30L - MIL665, MILITARY GREEN
1.000,00 ден
Бесплатна достава
PSU 2200W SEASONIC PRIME PX-2200 ATX 3.1, 80 Plus PLATINUM FULL MODULAR, SRP-PPX222-A5A22ST
35.950,00 ден
Бесплатна достава
CABLES NET PATCH FTP CAT5e 0.5m Gray Secomp, 21.99.0100-250
48,00 ден
Бесплатна достава
MICROPHONE WIRELESS SYSTEM BOYA BY-V30, 2xMIC, USB-C receiver, Black, BY-V30
3.600,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL KEYCHRON Q1 ULTRA 8K ALUMINIUM HS RGB LED 75% Silk POM BROWN switch,Multi-Device (Wired,2.4Ghz,BT), BLACK, Q1U-M3
15.770,00 ден