Грaфичкaтa се oптеретувa мaксимум, 100, т.е. 99%. Тoј кoмпјутер требa дa ти биде oстaвен сaмo зa кoпaње.Мене најголем проблем исто така ми е ако почнам да копам, како да се извадат парите? Нека каже некој од поискусните некоја шема или постапка како може тоа да се оставари, кој опции ги имаме, и дали се оданочуваат тие пари?
- Друго прашање ми е : Колку ќе биде оптеретена графичката, на колку load ќе работи, и дали во исто време можам да работам и друго на компјутерот, збориме нормална работа гледање филмови сурфање, и дали ке можам да играм игри истовремено како The Witcher 3.
Имаше едно ривју види го за Кантолот. То не треба уопште да ти е во компјутерот.Треба Кантолот да го сменам за некое поквалитетно, нема шанси ова да работи 24/7. Ризикувам пожар![]()
Ајде еве да кажеме ке троши околу 220w целиот систем, што е ипак пуно. Струја дневно 23 денари, месечно около 710 денари, профит 2420 денари. Океј е тоа, само има ли туторијал што да правам со коините? Може ли да се купува нешто со нив, како со биткоините?@Sukhoi , 320W , не е точна пресметка ...кога врти мајнерот, графичката само е окупирана, процесорот едвај 5-10 % врти.....плус ако се намести професионално како што треба да врти графичката, можеш да намалиш околу 20% од потрошувачката, а да врти пари максимум колку што е моќна.
При Full stress на HD 7870 измерено е 272W од штекер упарена со i7 965 (цел систем сосе CPU и остали компоненти, дискови, рамови итн...)
А, само графичката е измерено 127W ....значи со супер добар твик може да цица околу 100 W таа графичка, а да се користи целосно нејзината моќ.
Сега математиката направија со 120W потрошувачка и види колку ќе ти испадне за струја.
Во менувачница ќе ги смениш за биткоин.Ајде еве да кажеме ке троши околу 220w целиот систем, што е ипак пуно. Струја дневно 23 денари, месечно около 710 денари, профит 2420 денари. Океј е тоа, само има ли туторијал што да правам со коините? Може ли да се купува нешто со нив, како со биткоините?
Oсвен Antminer s7, незнaм другo дaли се исплaќaДали има некој љубезен што би можел да ми даде совет за купување на опрема за мајнинг на Bitcoin. Живеам во Кина, каде што електричната енергија е многу ефтина, и планирам да потрошам до 6000 USD за опремата. Благодарам однапред!![]()
Нема шанси од хапо да купуваш, заштоа што во банка ќе ти бараат фактура за да префрлат пари. А фактура ќе неможеш да имаш нормално затоа што банките наши забрануваат тргување во странство со хартии од вредност (биткоините ги ставаат во оваа група).Здраво. Се регистрирав на xapo.com најмногу ми се допадна поради можноста за дебитна картичка. Е сега сакам да купам биткоин, дали мора стриктно од нивната страна да купам, а некако не мисе праи ќеиф бидеќи треба да одам во банки и триста чуда. Инаку на xapo имам некаква адреса на акаунт на пример JDADksjflsafsadasd82833yrhewjfds. Дали може на неа да купувам и од други страни?
Нема шанси од хапо да купуваш, заштоа што во банка ќе ти бараат фактура за да префрлат пари. А фактура ќе неможеш да имаш нормално затоа што банките наши забрануваат тргување во странство со хартии од вредност (биткоините ги ставаат во оваа група).
Инаку картицата од хапо кошта 100 евра годишна членарина.
Таа JDADksjflsafsadasd82833yrhewjfds (не си ја пишал добро) ти е новчаникот и можеш да примаш биткоини од каде сакаш.
Ја намалиле картицата не сум ја користел скоро година дена. Инаку функционира на принцип во моментот колку кошта биткоинот по тој курс во реално време ти пушта пари на банкомат. Фунционира беспрекорно дури по нивни прерачунки ми вратија околу 4 евра после 2 месеци демек им се разликувал курсот иако немав забелешки никакви. Овие 4 евра беа за трансакции од околу 1500 евра.А дали се исплаќа чудово? Инаку "JDADksjflsafsadasd82833yrhewjfds" го пишав како пример, знам дека не е точно. Значи можам да купам битокоини со дебитна картица од друг сајт на таа адреса, пак парите ќе ги имам на хапо бидеќи од кај нив сум зачленет и тој број тие ми го даваат
Инаку xapo кошта 10 евра годишно
https://support.xapo.com/what-fees-are-associated-with-the-xapo-debit-card
Дали некој ја користел дебитната?
Што е финтава со ова?Ај ќе ве молам...регнете се преку рефералов, активен е и ќе се збира доста кеш
https://qoinpro.com/187d63280b018552285d01746162501d
- Преклани шо се регнав, поклони шо добивав, FedoraCoin рипна пред неколку дена на берза, 0.3 долари, онака бонус....за ништо-непраење...Ајде кој сака да стане милионерНека се регне преку рефералов, да го пуниме пари, Замокот не ни бега
![]()
Оваа берза за биткоини беше хакната и исчезнаа/беа украдени 1/3 мислам од вкупниот број. Пропадна берзата, се започна судски процес во Јапонија. Целата постапка ја водат јапонските правни служби кои влегоа во трагата на украдените биткоини. Сите кои имаа пари и биткоини на таа берза ќе бидат обесштетени ( сите кои имаа валиднопобарување ). Во кратки црти е ова.Што е финтава со ова?
Ако не ти е проблем да ми појасниш малце![]()
Ништо, се регистрираш само и тоа си работи по автоматизам, како фаусет ти дава некој проценти што остануваат како "Treshhold" од мрежата, да речеме...и функционира као реферел+реферал+инфинити....а ништо не треба да правиш, само регистрирај се и генерира по малце парички...а акаунтот ти стои, еве го проверив после година дена, не треба нешто активност..Што е финтава со ова?
Ако не ти е проблем да ми појасниш малце![]()
PHONE MOBILE PROTECTION CASE Roskilde ICON MagSafe for iPhone 17 Pro Max,ROK9ICBL6659
450,00 ден
MOUSE WIRED USB A4TECH Bloody Gaming W60 Max Stone, 10000 cpi, 1ms, RGB, Black
1.400,00 ден
COMBO KEYBOARD AND MOUSE WIRELESS GEMBIRD SLIM PRO, Black, KBS-WPS-01
850,00 ден
MOUSE WIRELESS USB A4TECH Bloody Gaming R72 PRO, 2.4Ghz+USB, 26000CPI, 1000Hz, Black, R72 PRO
2.310,00 ден
GAMING WHEEL MONITOR STAND ROUND TUBE FREESTANDING SINGLE NEXT LEVEL RACING, 21"-65", 24kg MAX, NLR-R010
14.880,00 ден
USB Flash Drive 3.2 64GB SANDISK ULTRA ECO, Green, SDCZ96-064G-G46
760,00 ден