emet_
Гостин
pro ми даде, а home ја немаше како опција да ја одберам.Првата еТи дава да бираш Pro или Home верзија да инсталираш.
pro ми даде, а home ја немаше како опција да ја одберам.Првата еТи дава да бираш Pro или Home верзија да инсталираш.
вреди ако има четврт со сирење... за носење.
џабе е се друго кога го имаш по торенти.![]()
каква апликација можат да нудат за 10 центи?
сигурно не Vsual Studio!?
http://nanocad.com/ е бесплатна.Па не знам бидејќи сега за сега не користам скоро ниедна од апликациите на маркетот, освен некои основни, затоа и го напишав тој пост - за да сподели некој ако знае. Еве пример оваа Back to the Drawing Board ми изгледа доста интересно и е намалена од 19 долари на десет центи, што е доста добра зделка. Ако имав потреба од ваква апликација без мислење ќе ја купев.
Publisherоваа од јаху маил апликацијава на сторе официјална е или?
да, нов хард диск.Има ли некој фикс излезено за црн екран на логин што се појавува и седи по 5 - 10 мин.?
Publisher
Yahoo Inc
Би требало, али знај дека негде читав дека имало мн фејк апликации по Win Store
чудно ми е пошто нема фидбек, и кога отворам јаху инц нели девелоперот... само таа апликација ја има...
Why man ?да, нов хард диск.
Колку што знам нема официјална LTSB 10586 верзија, само 10240 (или која и да беше таа првата) сега за сега. Инаку е многу подобра во однос на Pro, барем за мене. Добиваш чист Windows без никакви преинсталирани глупости и имаш многу поголема контрола над се. Преку Group Policy Editor си подесуваш воопшто да не комуницира со Microsoft, да те прашува за секој апдејт дали сакаш или несакаш да го инсталираш. Не ти симнува и инсталира драјвери без прашање, освен ако не му дозволиш итн.Pro или Enterprise - што ми препорачувате?
Прочитав дека Enterprise LTSB 10586 нема кортана и сл. Дали е тоа добро за ентузијаст или полошо од „по-шпиунските верзии“.
Фала.
Колку што знам нема официјална LTSB 10586 верзија, само 10240 (или која и да беше таа првата) сега за сега. Инаку е многу подобра во однос на Pro, барем за мене. Добиваш чист Windows без никакви преинсталирани глупости и имаш многу поголема контрола над се. Преку Group Policy Editor си подесуваш воопшто да не комуницира со Microsoft, да те прашува за секој апдејт дали сакаш или несакаш да го инсталираш. Не ти симнува и инсталира драјвери без прашање, освен ако не му дозволиш итн.
Двата линка се истото ISO... 10240.Ти благодарам. Звучи одлично.
Дали ова не е официјален билд (LTSB 10586 TH2):
http://care.dlservice.microsoft.com....TH1_CLIENTENTERPRISE_S_EVAL_X64FRE_EN-US.ISO
Или ова е подобро (LTSB 10240 TH1):
http://care.dlservice.microsoft.com....TH1_CLIENTENTERPRISE_S_EVAL_X64FRE_EN-US.ISO
Двата лика се истото ISO... 10240.
Симни го тој. LTSB баш и нема некое фајде од 10586, најголем дел од промените колку што видов се однесуваат на Cortana, Store и слични работи кои ги нема во оваа верзија. Другото е козметичко.Ах, да точно. Од страната каде се поставени (линкови) има погрешна информација. Извинување.
Е па да го симнам овај и да си терам. Се надевам дека со поновите апдејти ништо значајно не е променето.
Симни го тој. LTSB баш и нема некое фајде од 10586, најголем дел од промените колку што видов се однесуваат на Cortana, Store и слични работи кои ги нема во оваа верзија. Другото е козметичко.
Ќе си подесиш да не бидат автоматски:Дали LTSB Enterprise апдејтите се автоматски како и кај останатите верзии? Дали ако сакам чист виндовс и понатаму морам да чекам LTSB iso со понов билд? И за крај дали може M$ да ми даде апдејт со кој ќе се инсталираат кортана и сл.?
Инаку ќе добиваш само сигурносни апдејти додека не излезе нова LTSB верзија. Според Microsoft треба во следните неколку месеци до година дена да има една нова верзија, па после на две до три години.In Local Group Policy Editor, set:
Computer Configuration -> Administrative Templates -> Windows Components -> Windows Update -> Configure Automatic Updates -> 2 - Notify for download and notify for install
Computer Configuration -> Administrative Templates -> Windows Components -> Windows Update -> Turn on Software Notifications -> Enabled
Computer Configuration -> Administrative Templates -> Windows Components -> Windows Update -> Allow Automatic Updates immediate installation -> Disabled
Computer Configuration -> Administrative Templates -> Windows Components -> Windows Update -> Turn on recommended updates via Automatic Updates -> Enabled
Ќе си подесиш да не бидат автоматски:
Инаку ќе добиваш само сигурносни апдејти додека не излезе нова LTSB верзија. Според Microsoft треба во следните неколку месеци до година дена да има една нова верзија, па после на две до три години.
Ова не се закључоци носени на памет. Сите (бар јас) сме пробале со gpedit.mscносите заклучоци пред да проверите дали нешто може или не може да се исклучи.
ја пробавте ли опцијата преку gpedit.msc ?
користите го Win10 и проверете самите. тоа не може да го проверите преку Win7.
a кај мене функционира на Win10 pro.![]()
UPS 650VA / 360W POWERWALKER VI 650 SH, 2xSHUKO, USB, RJ11, 10120048
4.460,00 ден
VGA INNO3D GT1030 2GB DDR5, LP PASSIVE, DVI-D, HDMI, N1030-1SDV-E5BL
5.520,00 ден
PHONE MOBILE PROTECTION CASE Roskilde ICON MagSafe for iPhone 17 Pro Max,ROK9ICBL6659
450,00 ден
PSU 750W CORSAIR RM750x MODULAR 80 PLUS GOLD, ATX 3.1& PCIe5.1, BLACK, CP-9020285-EU
9.120,00 ден
CASE CORSAIR FRAME 4000D WOOD RS, White/Oak, CC-9011341-WW
9.850,00 ден
MEMORY USB 3.2/Gen.1 Type-C, 128GB SANDISK ULTRA LUXE, Silver, SDCZ75-128G-G46
2.130,00 ден